Kartlı geçiş sistemleri Hakkında

mizanci1
30-11-2010, 00:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

KARTLI GEÇİŞ KONTROL SİSTEMLERİ Kartlı Geçiş Sistemi Hakkında Bilmek İstedikleriniz..
Genel Forum - Kartlı geçiş Sistemleri
Kartlı Geçiş Sistemi Nedir?
Güvenliğin önemli olduğu Bina,İşyerleri,Alışveriş Merkezi,Askeri tesisler ve Buna benzer yerlerde binalara veya belirli mahallere giriş ve çıkışların kontrol altında tutulmasını sağlayan sistemlerdir.
Kartlı geçiş sistemleri vasıtasıyla belirli bir mahale giriş ve çıkışlar kontrol altına alınabileceği gibi girişten sonra belirli bölümlere belirli şahısların girişine izin verilip verilmeyerek herkezin sadece kendi izinli olduğu alanda dolaşması sağlanabilir.Gizli bölümlere yetkisiz kişilerin girişlerinin önüne geçilebilir.
Günümüzde kartlı geçiş Kontrol sistemlerinde çok farklı yöntemler kullanılmaktadır. Geçiş Kontrol Sistemi Proximity kartlarla yapılabileceği gibi günümüzde proximity kartların yerini biyometrik sistemler almaktadır.(Parmak İzi Tanıma Sistemleri,Damar Tanıma Sistemleri,İris ve Retina Tanıma Sistemleri,Yüz Tanıma Sistemleri,Ses tanıma Sistemleri)
Kartlı Geçiş Sistemi Temel Parçaları:
Kartlı geçiş Kontrol Sistemlerinde kullanılar parçalar hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum
1-Kart Okuyucu: Kart Okuyucu(Reader) lar Proxmity kartları okuyan Cihazlardır.Eğer kart Okuyucuya okutulan kart Access Kontrol Sistemine tanıtılmış bir kart ise ve o karta yetki verilmiş ise kart okuyucu kartı okur ve Kontrol ettiği kapıyı,Turnikeyi ,bariyeri vb.Giriş cihazlarının açılmasını sağlar.Aşağıda kart Okuyuculara Birkaç örnek verilmiştir.

2-Kartlı Geçiş Sistemi Paneli: Kart okuyucuları,Kapıyı ve Sisteme bağlı diyer aygıtları kontrol eden sistemin beyni konumundadır.Çok çeşitli tipleri mevcuttur. Genelde kart Okuyucu(reader) sayısına göre farklılık gösterir. Birçok ürün markası bulunmaktadır.Bir reader bağlanan kartlı geçiş sistemi paneli olabileceği gibi 16 kart okuyucu (reader) bağlanan panellerde mevcuttur.Kartlı geçiş kontrol sistemi panellerinde genellikle birçok panel peşi sıra bağlanarak yüzlerce kart okuyucudan oluşan sistemler kurulabilir.

3-Kartlı Geçiş Sistemi Kontrol yazılımı:Proximity Kartların tanıtıldığı veya biyometrik olarak kişinin belirli biyometrisinin tanımlandığı,Kişilere yetkilerin atandığı,Kimlerin hangi kapılardan geçtiği hangi kapıdan çıkış yaptığının takip edildiği sistemin yazılım kısmıdır.Kartlı geçiş kontrol sistemi yazılımı ile geçiş kontrolüne ait birçok raporlama alınabilir.Binanın içinde olan kişiler,Odalarında olan kişiler,Kimin hangi noktada olduğu,Çıkış yapan kişiler vb. Birçok Rapor alınabilmekte ve personel takip edilmektedir.

4-Emergency Buton:Acil durumlarda,Elektrikler kesildiğinde veya Elektrikli Kapı Kilitlerinde herhangibir arıza meydana geldiğinde insanların içerde mahsur kalmasını önlemek maksadıyla kapının yanında bulur ve camlıdır.Acil Durumda cam kırılıp butona basılarak bağlı olduğu kapının serbest kalması sağlanabilir.

5-Elektrikli Kilit:Kartlı geçiş sistemlerinde belirli bir bölgeye giriş çıkış kapılarının Access kontrol sistemi ile kontrol edilmesini sağlamak için kapılara normal kilit yerine takılan elektrikli kilit mekanizmalarıdır.İki Farklı çeşitte Kilit Bulunmaktadır.
a)Elektrikli Kilit(Strike)
b)Manyetik Kilit

Sayfa Etiketleri: Kartlı geçiş Sistemleri cctv ile entegre kartlı geçiş kontrol sistemleri kartli geçiş sistemi geçiş takip izleme sistemi proximity kart biyometrik geçiş sistemleri kartli geçiş eelektronik kartli geçiş sistemi access kontrol sistemleri access kontrol sistemi kartlı geçiş kontrol sistemleri teknik
http://www.guvenlikdanismanlik.com/kartligiris.htm

Son Düzenleme: mizanci1 ~ 30 Kasım 2010 00:07
mcafee23 ayrılmıştır
30-11-2010, 00:22   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

beş para etmez sistemlerdir
Kartlı cihazlar yeterli gibi görünse de ardında destek programı (bilgisayara kurulan) genelde hiçbir işe yaramaz en olmadık zamanda sizi yarı yolda bırakır.Satan firmaya göre programlar farklıdır.Her firma kendine bir program yazmıştır ve müşteriye onu kurmaktadır.Ama yazılımlar tamamen Türk işidir ve kullanışsızdır
Birince cihaz arex'tir ve piyasada sıfırı yoktur ikinci elleri hurda haldedir
özellikle bu cihazların parmak izli olanları sizi çok zor tanır.
Halis mulis çin malıdır ama satarken size taiwan malı olduğu söylenir
Kullananlar bilirler.
Bunlara aldanmayın derim.
Yanlış anlaşılmasın kendim satıyorum ama beş para etmez işte
Sabaha kadar yazarım ama bu kadar bence yeterli

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 30 Kasım 2010 00:24
Entropy
19-03-2013, 20:29   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Günümüzde oldukça gelişdi bu tür işler artık kapı geçiş kontrolun yanısıra bir çok alanda entegrasyonlar ile bir kurum için tüm çözümler benzer şekilde çözülebiliyor, merak edenler varsa yeniboyutbilisim.com u incelesinler derim, çok farklı işler çıkmaya başlamış

ekstrakral
18-11-2013, 12:51   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

arkadaşlar merhaba, 

sizde pratikkart isimli kartlı geçiş cihazı var mı veya nerede bulabilirim ? şimdiden teşekkürler

ayrıca bu ürünün yerli olduğu yazıyor

çhip10line
18-11-2013, 12:56   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 114
864 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2012
Alıntı: Entropy  
Günümüzde oldukça gelişdi bu tür işler artık kapı geçiş kontrolun yanısıra bir çok alanda entegrasyonlar ile bir kurum için tüm çözümler benzer şekilde çözülebiliyor, merak edenler varsa yeniboyutbilisim.com u incelesinler derim, çok farklı işler çıkmaya başlamış
  

konunun 3 sene öncesine ait olduğunu hesaba katarsak, sistemlerin gelişmiş olması normal, kart olayını geçtim en basitinden cezaevlerinde bile ziyaretçi ve personel girişleri retina ve el izi kontrolü ile yapılıyor.. kart olayı için  bu yeni gelişmelerle demode kalmış bir sistem bile söylenebilir..

ekstrakral
18-11-2013, 13:10   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

doğru yalnız o sistemler henüz pahalı, kartlı sistemler halkın kullanabileceği seviyede fiyatlara sahip ben onlarla da ilgiliyim ama şuan kartlı bile kullanmıyor ve veya kullanamıyor birçoğumuz. Bu teknolojinin biraz daha yayılması gerekiyor aslında.

suatu
11-12-2017, 15:02   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2016

konuyu biraz hortlatmış olacağım ama çok küçük bir ekleme yapmak istedim. konunun açıldığı günler için pahalı ve herkesin ulaşamayacağı sistemler olduğu doğru. fakat şimdilerde çok daha makul ücretler ile kurulabiliyor ve kullanılan diğer sistemlere kolayca entegre edilebiliyor. tabi hala kart kullanımı biraz gereksiz. NFC tarzı teknolojiler kullanılsa daha verimli çalışabilir https://www.karel.com.tr/guvenlik/kartli-gecis-sistemi