Kasa Problemi

KANEKI
06-04-2017, 14:49   |  #1  
KANEKI avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2017

Merhaba Arkadaşlar,

Dün gece bilgisayarda oyun oynarken bilgisayar küt diye kapattı kendini. PowerSupply'den zaten bir kaç haftadır değişik sesler geliyordu. Gittiği yere kadar götürsün die biraz sabır ettim. Ve dün gece belirttiğim gibi küt diye gitti. Bir numaralı şüphe duyduğum şey ise buydu. Bugün gidip bir PowerSupply aldım. Herşeyi dikkatlice taktım ve kasanın Power tuşuna bastım fakat herhangi bir canlılık göstermedi. Anlıcağınız bilgisayardan bir tık yok. Bu yüzden bir konu oluşturup yardım dilemekten başka birşey aklıma gelmedi.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

badwizard
06-04-2017, 17:40   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Sorunlu psu ile çalışmaya devam etmek anakart üzerinde onarılması güç hasarlara neden olabilir, test için anakart üzerinde ram ve cpu dışındaki herşeyi, onboard ekran kartın varsa ekran kartınıda sökerek sistemi başlatmayı deneyebilirsin, yine başlamazsa bios pilini sök, enerjiyi kablosunu prizden çıkart sonra pilin yuvasındaki pinleri 10 saniye kadar kısa devre yaptıktan sonra pili yerine takıp tekrar başlatmayı dene, yine sonuç alamazsan nadirende olsa aldığın psu arızalı olabilir, bundan emin olmak için psu bağlantılarını anakart ve diğer bileşenlerden ayır, enerji kablosunu prize tak, 24 pinli soketteki yeşil ile siyah kablolardan birini kısa devre yaptır, psu yine başlamıyorsa sorun psu dur, yeşil kabloyla siyah kısadevre olduğunda normal psu çalışmaya başlar. sorun psu da değil ise anakartı yakmış olabilirsin.

KANEKI
06-04-2017, 20:11   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2017

Bana büyük olasılık olay anakarttan dolayı gibi geliyor. Çok eski bir marka. Bilgisayarda öyle fakat bilgisayarın içerisinde ki bileşenleri yavaştan değiştirmeye karar vermiştim. Hafif bir yanık kokusu gelmişti fakat kokunun tam olarak nerden geldiğini tespit edememiştim. Büyük olasılık anakartı yaktık.