Kaspersky İnternet Security (avp.exe)

ReFeRaNSs
16-01-2009, 22:54   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

ekşi sözlüğüe girmeyi denedim avp kullanımı %50den yukarı çıkmadı site de açılmadı ilgiç bir durum.

947
16-01-2009, 23:06   |  #27  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008
ercanyerci
ekşi sözlüğüe girmeyi denedim avp kullanımı %50den yukarı çıkmadı site de açılmadı ilgiç bir durum.
Girdikten sonra programı kapatmayı denermisin? program büyük olasılıkla kapanmayacak?

ReFeRaNSs
16-01-2009, 23:22   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008
947
Girdikten sonra programı kapatmayı denermisin? program büyük olasılıkla kapanmayacak?
evet normal yolla kapanmıyor, sitede açılmıyor :)

frozen
17-01-2009, 01:07   |  #29  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
AdRaMiTi
En kolay Kurban ben olurdum demek :) Way,way,way Söze Bak hizaya gel..

Dikkat etde o kurban Seni oyuna getirmesin ayak üstü !!
( Ava giden avlanır misali )

Görev yöneticisinden Avp.exe'yi Kac kere devre dışı bırakmayı denedin sen ? Yada üzerine yazdırmayı ?

Hadi avp.exe'ye enjekte ettin diyelim bir şekilde peki ya diğer güvenlik yazılımları Bu dosyanın değiştirileceğini belirtmeyecekmi yada Ben bunu tespit edemeyeceğim mi ? Yada Kis Sunucuları veritabanı çökünce kendini tekrar update etmiyecekmi ?

Ben sanalda Babama Bile güvenmem ondan yazılımlara hiç güvenmem lakin Kaspersky Dünya devi bir şirket ve Rus yapımı bu yüzden tercihimdir kendis..

ya adramiti dostum. bak kaç kez senin forum yazılarına yorum yaptım. Kaç defa birşeyler anlatmaya çalıştım. Neden bu kadar üstten bakmak ve ukala olmak zorundasın?

Evet canım arkadaşım avp.exe yi görev yöneticisinden kapattım. servislerini yok ettim. tek tuşa tamamen devre dışı bırakacak kombinasyonuda yaptım. Yönetici şifren dahi olsa. Sen yapamıyorsan, bana burda boş laflar sarf edeceğine nasıl yapıldığını öğrenmeye çalış. Senin karşında çocuk yok. Ben sana üstten bakmıyorum sende bana bakma.

Sana şu kadar söyleyeyim. Kralı bile olsan, yapan adam çıkarsa al aşağı eder herşeyini. İstediğin kadar tesbit et. Bir bilgisayarında hergün binlerce dosya değişiyor kaç tanesinden haberin var? Kaç tanesini kontrol edebilirsin ki?

Yönetici yetkisi altında -özellikle vistada- sistemin yapmış olduğu hiç bir işlem dahili ya da harici hiçbir yazılım tarafından sorgulanamaz. Bu kadar sürede bunu kavramış olman gerekir. Kim böyle bir yetkinin ötesine geçebilir ki?

Geçiyorum en son paragrafına, kis sunucuları kendini update etse ne fayda? neye yarar çok saçma birşey söyledin. Ben avp.exe içine sızmışım. Update parametrelerini mi değiştiremeyeceğim? Kendini güncellemesine engel olamayacak mıyım? Sen zaten herşeyin yolunda gittiğini zannediyorsun. Zararlının avp'yi etkisiz hale getirmekten başka bir işlevi yok ise, bunu nasıl fark edeceksin gündelik hayatta? hiç yoktan 2 bilemedin 3 saat sonra fark etsen ki zannetmiyorum. İşini bilen birisi için 2 saat herşeye yeter.Göz kırpma

947
17-01-2009, 01:27   |  #30  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008
947
Büyük ihtimalle dün yaptığı güncellemeden sonra oluşmuş bu ekşisözlük durumu. Kis kullanan ve eksisozluk'e girmeye çalışan çoğu insan cpu'da %100'ü görüyormuş. Ekşisözlükte "protection>anti-malware>web traffic>settings>trusted urls'e sözlüğü ekleyince problem ortadan kalkıyor" diye okudum. Deneyeceğim bakalım, sorun ortadan kalkacak mı?
Sorun kaspersky'nin son güncellemesinden kaynaklanıyor. Bu yol işe yaradı gibi görünüyor. İnşallah böyle devam eder.

frozen
17-01-2009, 04:13   |  #31  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
AdRaMiTi
Ben seni oraya kadar Sızdırırmıyım ? Parametresini değiştircekmişin.

Pekale sen dediğini yap dosyayı bir sunucuya upload et ve linki at bende açıcam bakalım bu dediklerinin kacı olucak ?

işletim sistemimde vista değil..

Önemli olan Konuşmak değil icraattır.

Geçen Gmail Konusundada Böyle zıtlaştın zaten Google Hangi açığını 24 saatte kapatmışki falan,filan diye 1 ay sonra Chip yayınladı 24 saatte açıgı kapadı diye.

Arkadaşım, laflarımı dikkatli okumadın herhalde. Oturup bununla uğraşacak değilim. Bu yapılsa demiştim. Ha direteceksen ki öyle yapacaksın; seve seve uğraşırım. Ayrıyetten böyle bir çabaya girmeme pek gerek yok. O zaman yaptığın çok -detaylı!- araştırmalarını tekrar etmen yeterli olacaktır. Etrafta böyle dünyalarca zararlı var.

Farklı bir açı ise, en dandik Anti-Virus programı bile bir exe olarak bu çalıştırıldığında onu yemez. Sayısal mühendisliğin yanında sosyal mühendisliğide var bu kısmın. Birazdan yatmam gerekiyor, bu araştırmanın bana düşen kısmını yarın yapar sana gerekli bilgileri veririm.

Biraz sende araştırırsan zaten göreceksin ne kadar kolay bir şekilde tüm anti-viruslerin kapatılıp, zararlının etki alanına dahil edildiğini.

Sen beni sızdırır mısın? Sızmak isteyen Nasa'yada, Cern'e de sızıyor. Sen ne kadar zor olabilirsin ki? Kendinden geçmiş MS'in açmış olduğu dünyalarca arka kapısı olan XP gibi bir işletim sistemiyle hemde? Geçenlerde görmüştüm bir yerde xp kullandığını belirtmiştin.

Gmail konusunda da; açıktan açığa fark yaratan konulardır bunlar. Kimi sürer kimi sürmez. İlgi alaka modeli. 1 ay sonra gerçekleşen olay, benim 1 ay önceki görüşlerimi ya da teorilerimi çürütmez. Aynı şekilde senide haklı çıkartmaz. Neyse konuyu saptırmayalım.

Edit:
Sober, MyDoom, Bagle bir kaç örnek. Sober'ı hemen bir flash bellek vasıtası ile az önce 2. bilgisayarıma yolladım. Tek yapmam gereken çalıştırmak oldu

KIS 8.0.0.506  DB = 17.01.2009 03:51:00
*Devre dışı.*

Neden bu kadar imkansız gözüyle bakıyorsun anlamıyorum. Virusleride insanlar icat ediyor, anit-virusleride. Bu ikiside aynı güç ve etkiye sahip olabilir. Bu gayet doğal. Neyi ispat etmeye çalıştığını anlayamadım doğrusu.

"Ben yemem" mi? Bumudur? Senin için, var olan bir gerçeği kabullenmek bu kadar mı zor?

Son Düzenleme: frozen ~ 17 Ocak 2009 04:26
t_01
17-01-2009, 12:23   |  #32  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

aynı sorun bendede vardı o kasperskyın başka bir güvenlik duvarı yada virüs programıyla çakışmasından kaynaklanıyor mesela bende windowsun kendi güvenlik duvarı açıkken 100de 93 lerde cpu kullanımı vardı windowsun güvenlik duvarını kapadığımda bu sorun ortadan kalktı...

_cypher_
17-01-2009, 12:24   |  #33  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,389 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

beyler polemik yaratmayalim avg kapatılabilir tamm ama senin onu devre dısı bırakack vırusu yukleyebilmen icin avg yi devre dısı bırakman gerek zaten,yoksa butun anti vurusler kendilerini devre dısı bırakan vurusleri direk tanıo yani hali hazırda bi anti vurus warsa sistemde korkulcak bisi yok

TrGenC
17-01-2009, 19:02   |  #34  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
113 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
frozen
Siteyi uzun zamandır takip ettiysen şunu fark etmen gerekir;
Vİrus bulan yazılım iyi demek değildir. o Zaman sana XP Black Anti Virus tavsiye ederim her 40sn de bir karşına virus bulundu uyarısı çıkartır. Gayet güzel.

Yapma dostum. Virus bulamadı diye bir yazılıma kötü diyemezsin. Sisteminde virus yoksa kendisi mi yaratsın? Nod 32 ve KIS favorilerimdendir. Avira ücretsiz alternatiflerinde favorimdir. Tercihlerinde bu üçlünün dışına çıkmamanı tavsiye ederim.

İyide arkadaşim ben yorumumda bir anti vurusu kötülemedimki daha vürüs bulamadi için iyi degil yaramaz gibi birsey demedimki benim için vurus bulamayan anti iyidir cunki sistemi her tarattımda vurus bulursa demekki korumada yetersiz.Ben sadece dedımki normalde nod32 kullaniyorum burda cok onerilince avirayi denedim vurus bulamadi için tekrar nod32 e dondum ama bu aviranın kötü oldugu anlamina gelmez boyle birsey demedim ayrıca kis2009 uda denicem oda bulamaz ise gene nod32 e donucem bu bir anti vurusu kötülemek degil kendımce denememdir cunki 3 anti vurusude denedimde vurus bulamaz isem demekki sistemim temizdir o zamanda alişmiş oldugum nod32 den vazgecmem bunu demek istedim sadece.

lindemann
19-01-2009, 05:48   |  #35  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

arkadaşlar aynı sorun bende de var.. dünden beri araştırıyorum sonunda kayda değer bişeyler okudum. sözlüğe hem giremiyorum hem de her denememde avp.exe (sistem dosyası olan) 100'e vuruyor, 99 bile değil, sabit 100.
10-15 dakka sonra düzeliyor cpu kullanımı, niye böyle oldu, neden herkese olmuyor da bazı kişilere oluyor ve ne zaman düzelecek bu sorun merak ediyorum.

Banned
19-01-2009, 14:05   |  #36  
alierenerdal avatarı
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
361 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
HPQ-User
0904 sormuş:
Yaklaşık iki aydır bilgisayarımda Kaspersky İnternet Security 2009 kullanıyorum. Önceleri pek bir sorunum yoktu, bugüne kadar.

Bugün bilgisayarımı açtım, cpu ölçerimin sürekli %100'ü gösterdiğini gördüm. Nedir ne değildir, napıyor bu bilgisayar diye görev yöneticisine baktım. Avp.exe (Kaspersky) %90'lara vuruyordu maşallah. Hemen Kasperskyi kapatmayı denedim, 15 dakikada da olsa anca kapandı. Sistem normale döndü, Daha sonra tekrar açtım. Yeniden cpu kullanımın tavanda olduğunu gördüm. Halbuki daha önce hiç böyle şeyler yapmazdı. Açılıştan sonra gayet uslu bir şekilde kenarda çalışırdı. Bu sorunun nedeni ne olabilir?

Bilgisayarımda son günlerde yaptığım yazılımsal anlamda çok önemli bir değişiklik de olmadı. Sadece 2 gün önce Firefox'a döndüm. Dün de windows update sırasında oluşan yedek üzerinden 2 saat öncesine bir sistem geri yüklemesi yapmaya çalıştım, fakat başarılı olmadı.

Bunlar dışında bir değişiklik yapmadım. Rutin, bilgisayarımı her gün kullandığım gibi kullandım işte.

Not: Firefoxu tamamen kaldırıp, Kaspersky'yi bu şekilde de çalıştırdım fakat yine sorun devam etti.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Fujitsu Siemens Amilo Pi2515


İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.

Kaspersky o anda Virüs veri tabanını güncelliyordur.Sorun devam ederse Başlat/çalıştır a girerek msconfig yazıp çalıştırdıktan sonra başlangıçta çalışan dosyaları denetleyin!!!Ayrıca Kaspersky a ek olarak Antibot,Zonealarm gibi Firewall prg kullanın!!!