kawai marka ses sistemi sorunu bi bakarmısınız ?

Ali Çağıl
01-09-2015, 15:49   |  #1  
Ali Çağıl avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

 

Beyler öncelikle iyi forumlar kawai marka ses sistemim vardı JZX 18FF diye bir parçası war açıklaması MİNYATÜR ARA GÜÇ RÖLE diye geçior :) biliyorsunuzdur ama yazim dedim yinede o parçadan kısa ses çıkıyor elektrikde ark olur ya aynı o şekilde sistemde o sesden başka bi hareket yok bilginiz varsa bi yardımcı olurmusunuz ?


Video

badwizard
01-09-2015, 19:13   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 95
997 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Oo elektronik  alırım bi dal :) Yüksek güçlü amplifikatör katlarının çıkışında o tip rölelerin konma sebebi sistem ilk açıldığında kondansatorleri doldurmak için gereken gücün hoparlörlere yansımamasıdır, normalde sistemi açtıktan bi kaç saniye sonra röleden tek bir tık sesi gelir ve sistem hoparlörlere bağlanır bir nevi manyetik tetikli anahtardır yani. Senin röleden gelen sese bakılırsa kontrol devresinde bir sorun var ve röleye düzgün akım gönderemiyor hatta alternatif akım diyecem nerdeyse, sorunu çözmek için kontrol devresini bulman arızalı parçayı tespit edip değiştirmen gerekiyor, bunlarla uğraşmak istemiyorsan röleyi devreden söküp ayaklarını kabloyla bağlayabilirsin ama bu sefer sistemin düzgün çalışsa bile ilk açılışta küt diye güçlü bir ses duyarsın, yani tavsiye etmem.
Devrede başka bir röle daha gördüm, yanılmıyorsam biri güç diğeride yukarıda anlattığım çıkış rölesi, eğer sisteme enerji gelmiyor göstergeler ledler çalışmıyorsa sorun güç rölesindedir, buradaki güç rölesi şebekeyle ana trafo arasındaki bağlantıyı sağlar, güç rölesini ise standby trafosu besler ana trafoya göre oldukça küçüktür ve tek işi sistem standby konumunda beklerken uzaktan kumanda sinyalini yada power butonunu dinlemektir komutgeldiğinde güç rölesine doğru akım gönderip ana trafonun enerjisini açar böylece sistem çalışmaya başlar.
Kısacası diğer bir olasılıkta standby trafosunun yada köprü devresinin veya kondansatorunun bozuk olmasıdır ki, izlediğim görüntüden anladığım kadarıyla sorunun %90 bu standby beslemesinden kaynaklı.

badwizard bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Ali Çağıl
01-09-2015, 20:31   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

:) Ben bunu halledebilirdim aslında elektronik bölümünü okudum lehim yapmada filan iyiyimdir aslında ancak malzemelerimin hepsi çuval içinde çöpe gitti :) sağlık olsun yeni set alırız artık. Yanıtın için teşekkürler iyi forumlar.

badwizard
02-09-2015, 10:06   |  #4  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 95
997 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Yazık etmişsin o cihazlardan bulmak artık çok zor antika gibiler ama iş çıkış gücüne gelince yeni cihazlara nal toplatırlar, belki biraz yönlendirmeyle yapabilirdin evet, belki biraz uğraştırabilirdi ama buna değerdi, ne diyelim sağlık osun.

Turhost