Kazaa ve Skype ortaklığından yeni ürün...

CHIP Online
06-06-2010, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternet piyasasının iki ünlü ismi, internet üzerinde yeni bir devrim yaratacaklarını iddia ediyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kaza ... eni-urun_20468.html

Resimlerle: Dünyayı değiştiren internet siteleri!

Skype ve Kazaa'nın kurucuları yeni bir internetten müzik dinleme ortamı yaratıyorlar. "Cloud" teknolojisini taban alan program Rdio ile nerede olursanız olun bilgisayarlarınızdan ve mobil cihazlarınızdan müzik dinleyebileceksiniz.

Bu servis şimdilik yalnızca Amerika'ya hizmet veriyor. 4.99 dolara 5 milyon şarkının arasından istediğiniz kadar şarkıyı sayısız dinleme imkanı sunan Rdio, piyasaya ucuz ve hızlı bir girişi yapmış gibi görünüyor.

"Piyasadaki diğer servisler daha çok tek bir parçayı indirmek üzerine kurulu, Rdio'nun ilginç yönü ise müziğe her yerden erişimi sağlayacak olması ve müziği bir yerelere indirmek yerine doğrudan dinlemeye izin verecek olması. Rdio ile insanlar dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kendi müziklerine erişmek için para ödeyebilecekler." Bu özelliklerle Rdio, iTunes'a da rakip olmayı düşünüyor. Apple önümüzdeki hafta "cloud" müzik servisine geçebileceklerine dair bir duyuru yapabilir.

Kurucular Rdio için şunları söylüyor; "İnsanların yeni müzik evrimine hazır olduklarını düşünüyoruz. Bir albüm fiyatına, kullanıcılar istedikleri zaman istedikleri yerden limitsiz müzik dinleyebilecekler."

Tüm konu: Kazaa ve Skype ortaklığından yeni ürün...

Resimlerle: Dünyayı değiştiren internet siteleri!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Rdio'yu nasıl buldunuz?