"Kelebeğin Rüyası" yeniden vizyonda

adilinki
24-10-2013, 00:09   |  #1  
adilinki avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
221 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Amerika'da yapılacak "86. Oscar Academy Ödülleri" için En İyi Yabancı Film Dalında ülkemizi temsil etmek üzere seçilen "Kelebeğin Rüyası", şimdi Amerika'da tanıtım çalışmalarını sürdürüyor. Amerika'da farklı etkinlikler ve özel gösterimlerle devam eden yolculuğunun yanı sıra Türkiye'de de yeniden gösterime giriyor. Filmin yeniden vizyona giren versiyonu da Oscar için hazırlanan yeni versiyonu.


Erdoğan'ın gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği 'Kelebeğin Rüyası' 11 Ekim'de yeniden vizyona giriyor.

Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Farah Zeynep Abdullah ve Yılmaz Erdoğan'ın başrolünü üstlendiği film, Türk sinema, tiyatro ve ekranlarının pek çok ünlü ismini de ağırlıyor. Filmde Ahmet Mümtaz Taylan, Taner Birsel, İpek Bilgin, Devrim Yakuit, Aksel Bonfil, Servet Pandur, Aytet Soykök, Emin Gürsoy, Celallettin Demirel ve Funda Şirinkal da önemli roller üstlendiler. Engin Şenkan ve Salih Kalyon ise "Kelebeğin Rüyası'nda misafir oyuncu olarak yer aldılar.

Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayatlarından bir dönemi yansıtan Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunda, iki genç şairin, "aşk"ı "şiir"e bahane ederken geçen kısacık yaşamları yer alıyor.

Sinema tarihinin en büyük yapımlarından ve en büyük  prodüksiyonlarından biri olarak anılan film, hikayesi ve oyuncuların başarılı performanslarının yanı sıra, 1940'lı yılların tüm atmosferini yansıtan görüntüleri, kostüm ve dekorları ile de övgü topladı.

Zonguldak'ın yeşil ve mavi ile buluşan olağanüstü doğal görüntüsü kadar yerin altındaki karanlık dünyayı da büyük bir gerçekçilikle yansıtan "Kelebeğin Rüyası" 11 Ekim'de kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için tekrar vizyona giriyor.