kendi kendine silinen partition

onur_erden
06-01-2008, 20:25   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
47 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

öncelikle iyi akşamlar;

geçtiğimiz saatlerde windows'a D sürücümü taratması için sürücü simgesine sağ tıklayıp, özellikler'i seçip buradan komut verdim. Windows diskin kullanıldığını ve şimdi taratılamayacağını, ancak bir sonraki açılış için tarama işlemini programlayabileceğini söyledi. Ben de programladım.

Attığım restarttan sonra diske tarama yapılmadan Windows açıldı. bilgisayarım altına girdiğimde sürücümün yerinde olmadığını farkettim.

bilgisayarımı sağ tıklayıp, yönet e gelip buradan disk management e baktığımda diskimin altında 238GB Free ibaresini gördüm. (diskin tamamı) Partition bir şekilde silinmiş.

Partitionu nasıl geri getirebilirim? henüz disk üzerinde hiç işlem yapılmadı. Tahmin edebileceğiniz gibi, disk üzerinde önemli verilerim var. Bilgisi olanlar yardım edebilirlerse sevinirim.

Koray Kocaman
08-01-2008, 00:38   |  #2  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Bu Partition'ları tekrar oluşturmanız için "Partition Magic" programından faydalanabilirsiniz.Eğer ki bu sorun tekrarlanıyorsa HD'inizde MEdya sorunu vardır.

onur_erden
08-01-2008, 13:49   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
47 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

yanıtınız içi teşekkür ederim.

Lakin durum partition magic in içinden çıkabileceği kadar basit bir durum değil.

yaptıklarımı anlatayım...

Hiren's Boot CD içindeki getdataback for NTFS yardımıyla diskin tamamını tarattım, ancak "recovery tree" oluşturulurken bilgisayar kısırdöngüye giriyor. program önce ram i ardından da page file ı doldurup çöküyor.

ben de tam tarama yerine 100'er 100'er tarama yaptırdım, bu sayede verilerimin bir kısmını kurtarabildim. ama tahmin eebileceğiniz gibi geri kalanını da kurtarmak istiyorum.

şu anda recover my files adlı programı çalıştırdım, ancak sanırım bu program da dosya isimlerini çekemiyor gibi görünüyor. tarama şu anda devam ediyor; bakalım dosya isimlerini de çekebilecek mi...

başka bir program tavsiye edebilecek birieri var mıdır aramızda acaba?