[YAZILIM] kendiliğinden sayfa açıp indirme yapıyor

HPQ-User
29-09-2012, 11:43   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Bir hafta önce ortak bir yurt ağından nete girmeye başladım. Dün akşamsa bazı kötü amaçlı sitelere girdiğimi ve indirmeler yaptığımı fark ettim. Fakat indirmelerin ve sitelerin çoğu bana ait değil.Ortak ağlarda birisi benim bilgisayarım hakkında böyle şeyler yapabilir mi? ve ya daha önce böyle bir şey gördünüz mü?  Şuanda bu olayı engellemeyi başardım(dosya paylaşımını kapattım.virüs taramalarını yaptım ama virüs alakalı virüs bulamadım)yani engelleyemedim belki ama en azından şuan olmuyor . ama bilmediğim bir virüs ya da yazılımsa bunu nasıl tespit ederim. Format atacağım ama özel klasörlere bulaşıp bulaşmadığını bilmem gerek.Ve hack gibi birşey olabilir mi ? uzaktan kontrol gibi arka planda ben görmeden  yapılanlar ilginç.(kullandığım bilgisayar yüksek performanslı monster marka özellikleri tek tek yazmama gerek yok sanırım)

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: HPQ-User ~ 02 Ekim 2012 04:40
SAİNT
02-10-2012, 21:05   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

öncellikle yapmanız kasper sky kullanmanız kav kullanmanız downloand manager tarzı program kullanıyorsanız bundan kaynaklanır şunuda söylemek isterim eğer virüs varsaki eminim vardır kav dışındakiler bulamaz tabi bunu güncelleyip taramalısınız eğer c sistemindeki dll dosyalarını bulaştıysa kav acımaz hepsini infilak ettirir ve sisteminiz bir daha açılmaz format atar geçersiniz ama resimlere bulaştıysa bunu taramadan başka bir depolama aracına alarak sağlama alın ayrıca ctrl+alt+delete tuşuna basarak görev yöneticisinden arka planda çalışan programlara bakarak anlarsınız yanlız yazılımların hangisin ne işe ayaradığını bilmeniz gerekli yoksa rdaki bilgisayar terimlereine baka kalırsınız  örnek ben tarayıcı chrome  kulanıyoum görev yöneticisinde bunu gördüğümde bu çalışan tarayıcı deyip başka terimlere bakarak hangisinin yabancı bir program olduğunu bilirim ayrıca çoğu virüs başlangıçta kendini boot eder yani başlatır siz her pc açtığınızda direk çalışmaya balar doğal olarak sizin iradeniz dışında işlem yapar windows simgesine tıklayıp en alltaki satıra şunu yazın msconfig ve enter deyin en sağdan ikinci başlatma sekmesine tıklayarak pc açılırken balayacak programların listesi çıkar onay kutularn üstündeki tıkları kaldırırsanız o program açılırken çalışmıcak siz tıkladığınızda program çalışacak en azından böle bir virüs varsa direk ototmatik balamasını engelleyebilirsiniz.

SAİNT bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
trhn19
04-10-2012, 03:05   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2012

download maneger kullanıyordum ve crackliydi hemen hemen aynı zamanlarda sahte kayıtta bulunduğuma yönelik bildirimler almaya başlamıştım. Bu olaydan sonra şüphelenip ilk temizlediğim program oldu.kav(deneme) dahilinde notron(orjinal) ve nod32 ile ayrı temizlemeler yaptım.  şuan özel klasörlerim temiz görünüyor tamamını kilitli .rar a çevirdim C yi ise toparlayamıyorum mecbur format atacağım ve bu olaydan sonra ikinci harddiski taktırıp  linux ve win beraber kullanmaya karar verdim.en güvenlisi buymuş çünkü virüs prog.ları da bi yere kadar...