Kendisi öldü ama beyni hala bizlerle...

CHIP Online
23-11-2011, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Büyük dahi Einstein'ın beyninin şu anda bir müzede sergilendiğini biliyor muydunuz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kend ... bizlerle_30425.html

Resimlerle: Dâhilik ve delilik arasında:En çılgın icatlar

Dünya üzerinde yaşamış ve kayıtlara geçmiş en zeki insan olan Einstein, öldüğü zaman ne olduğunu hiç düşündünüz mü? Peki, böyle bir beynin akademik çevreler tarafından rahat bırakılmış olabileceğine ihtimal veriyor musunuz? Cevap: Tabii ki hayır...

Gizmodo'nun çeşitli kaynaklardan derlediği habere göre, 1955'deki ölümünden sonra büyük bir operasyonla çıkarılan beyin ve içerisinde barındırdığı 46 tane düşünme kordonu artık Philadelphia'nın Mütter Müzesinde sergileniyor. Philadelphia'nın çocuk hastanesinde nöropatoloji uzmanı olarak çalışan Lucy Rorke-Adams, College of Physicians of Philadelphia adına elindeki bütün parçaları müzeye bağışladı. Adams beyni 1970 yılında, üzerinde çalışan bir fizik doktoru ile yaptığı araştırmalar sonucunda elinde barındırmayı sürdürebilmişti.

Her ne kadar bazı parçaları yok olmuş olsa da, beynin büyük bir kısmı sağlam olarak otopsinin yapıldığı Princeton Üniversitesinde duruyor. Fizik ve bilim dünyasının üzerinde fazlasıyla çalıştığı beyin, her anlamıyla çok büyük bir önem taşıyor.

Tüm konu: Kendisi öldü ama beyni hala bizlerle...

Resimlerle: Dâhilik ve delilik arasında:En çılgın icatlar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Einstein çok zeki miydi yoksa sadece çok şanslı mı?