Kene

theironman
27-06-2006, 14:54   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kene sayısındaki artış haberlere de yansımaya başladı. Gün geçmiyor ki yeni bir kene vakası duymayalım. Her gün kenelerle ilgili haberler okuyor ya da izliyoruz; ve kenelerin yol açtığı pek çok ölüm vakası var. Bu vakaların son günlerde sıkça olması ise düşündürücü; zira önceden bu tip olaylara bu kadar sık rastlamıyorduk. Kene daha çok kırsal kesimlerde bulunsa da kentlerde de yer yer kendini göstermeye başladı. Önce Çorum'da peydahlandılar, sonra İstanbul'dan ölüm haberleri gelmeye başladı. Kene'nin ölüme yol açmasının bir nedeni de insanların blinçsizce keneyi yapıştığı yerden çıkarmaya çalışmasıdır; oysa bu çok tehlikelidir; mümkün mertebe en yakındaki kliniğe gidip keneyi uzmanlarca aldırmak gerekir. Aksi takdirde istenmeyen olaylar cereyan edebilir. Keneler ısırdığında acısı hemen hissedilmiyor çünkü bu haşereler hedefini ısırmadan evvel özel bir salgıyı vücudun o bölgesine empoze ediyor, sonrasındaysa eylem gerçekleşiyor, ve keneyi görmeden bir iki gün acı bile hissetmeyebiliyorsunuz.


Kene sayısındaki bu inanılmaz artışın nedenini de çok merak ettim. Çünkü normal bir durum değildi bu. Bu artışı kuş gribine bağlayanlar var. Nasıl mı? Şöyle ki tavuklar kenelerle beslenir, yani kenelerin baş düşmanıdır denebilir; kırsal kesimlerde çıkan kuş gribi sebebiyle pek çok tavuk itlaf edilmişti ve tavuk sayısındaki bu azalış kenelerin artmasıyla sonuçlanmış; bu tam olarak ispatlanmasa da akla yatkın görünüyor. Bir bakıma doğa bizden intikam alıyor aslında. Çünkü bu ülkede sayısız tavuğun nasıl öldürüldüğünü bilmeyenimiz yoktur herhalde. Bazı tavukları diri diri toprağa gömerek, bazılarını canlı canlı yakarak, vb türlü işkencelerle onların bir can taşıdığını unutup barbarca katletti bazı 'katiller'. Maalesef bu tür insana benzeyen varlıkların yaptıkları yanlışlar hepimize patlıyor zamanı geldiğinde. Doğa intikamını bir şekilde mutlaka alıyor insanoğlundan...

hassoy07
27-06-2006, 15:31   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
92 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

öncelikle bu kene olayının ilerlediğini ve kimi yerlerde ölüme neden olduğunu, bu çoğalmanın nedeninin de tavukların azalmasına bağladığına katılıyorum.. ama katılmadığım nokta 'doğa intikamını alıyor' demişssin ya işte burası.. doğanın bi aklı falan yokki bunu bilinçli olarak yapsın..
ikinci husus ise tavukları katledenlere 'katil' sözcüğünü kullanmışşın.. ne yani öldürmesinlerde toptan bi millet helak mı olsun kuş gribi yüzünden..bence ii bi uygulamaydı her nekadar zamanında önlemler alınmasa da.. kaç çocuk öldü o hastalık yüzünden...
insaalah kene ye de bi çare bulurlar...

theironman
27-06-2006, 15:46   |  #3  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sen ne demek istediğimi hiç anlamamışsın ki; doğanın intikamını alması için 'akıllı' olmsı gerekiyor gibi karşı bir savunma yapmışsın da ne alaka? Benim ne demek istediğim ortada; doğaya karşı sorumlu olmayan insanoğlu bugün bunun faturasını ödüyor, ve yarın da ödemeye böyle giderse devam edecek! Bu konuda (bu tip konuların aksini düşünmesi için çıkarları olanlar dışında) hemen herkes böyle düşünür; kaldı ki ben doğanın yapılanları kesinlikle unutmadığını düşünüyorum ve onu karşımda bir varlık olarak görüyorum; çünkü doğa senin benim gibi yaşıyor; çevreyi kirletirsen, toprağın altına zehirli varilleri insafsızca koyarsan bunun bedelini yapanlar değil ama masum halk ödüyor işte.

Gelelim tavuk itlafına; yine yanlış bir değerlendirme de bulunmuşsun. Ben tavukların öldürülmesine karşı çıkmadım, öldürülme biçimine karşı çıktım! Tavuklara belirli ilaçlar verilerek acı çektirmeden ya da en azı verilerek bu itlaf gerçekleştirilebilirdi. Oysa hayvanların da bir canı olduğu unutuldu ve hunharca 'katledildi'. Ben bundan bahsediyorum, farklı anlamışsan bilemem.

Kene olayını ise son günlerde vakaları arttığı için kaleme aldım hepsi bu.

tolga2207
27-06-2006, 15:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
793 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Katil olanlar tavukları kuralına göre itlaf edenler değil aslında. Çocukların önünde kafasını koparanlar, canlı canlı gömenler, yakıp ortalığa salanlar asıl katiller. Elvis32'nin de anlatmak istediği bu sanırım.

hassoy07
27-06-2006, 15:54   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
92 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

şimdi daha açık oldu, sanırım ben kafamda daha değişik değerlendirlerde bulundum...pardonsGöz kırpma

viking20
27-06-2006, 16:08   |  #6  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

elvis32 beyin her cümle,kelimesini çok dikkatli okudum,hepsi doğru ve acı gercekler maalesef.Doğa kendisine yapılanı günü geldiğinde bize fatura ediyor, edecektirde bundan kurtuluş yok.

Son Düzenleme: viking20 ~ 27 Haziran 2006 16:12