keyloggerdan korunma hakkında.

HPQ-User
16-05-2010, 22:28   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

üsküdarlı sormuş:
keyloggerlardan en iyi şekilde nasıl korunurum? şu an bilgisayarımda comodo firewall,spybot ve microsoftun avsi var.sistemimde gizlenmiş keyloggerı temizlemek için bedava program biliyor musunuz? ayrıca keyloggerlar nerede saklanır. kısacası temizlemek ve korunmak için ayrıntılı bilgi istiyorum.teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
win7 ultimate x64

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/532.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/4.1.249.1064 Safari/532.5

Kapalı Hesap (34907)
17-05-2010, 06:48   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Arkadaşım
Keylogger Nedir ? çalışma yöntemleri, nasıl temizlenir ve korunulur?

Keylogger Nedir?
Keylogger kısaca sizin klavyeden yaptığınız her hareketi kaydeden ve bu kayıtları kişisel bilgilerinizi çalmak isteyen kişlere gönderen programlardır. Bu kişiler sizin bilgilerinize  ulaşıp yazdığınız her tür bilgiyi ele geçirebilirler. Bu yolla sizin e-mail şifreniz, kredi kartı numaranız gibi hayati önem taşıyan bilgileriniz kötü amaçlar için kullanılabilir.
 birçok keylogger yazılım bilgisayarınızdan hareketleri yakalayabilmekte ve bu sayede o anda ne yaptığınızı şifreleri nereye yazdığınızı da kolaylıkla gösterebilmektedirler. Ayrıca bazıları bu bilgileri e-mail yoluyla da gönderebilme yeteneğine sahiptir. Mutlak dikkat edilmesi gereklidir.
Keylogger yazılımlara örnek olarak:
Perfect Keylogger
iSpyNow
Phantom
Keylogger eğer sistem yöneticisinin bilgisi dahilinde yüklenmişse tamamen sistem güvenliği için çalışmaktadır. .Fakat bu yazılım veya donanım sistem yöneticisinin bilgisi olmadan yüklenmişse tamamiyle saldırı ve casusluk amacı taşır.
keyloggerlar iki çeşittir.
Yazılımla Çalışan Keyloggerlar: Sisteminize yüklenmesiyle aktif hale gelen tuş takip programlarıdır , klavyenizde basılan her tuşu bir dosyaya kaydeder.
Donanımla Çalışan Keyloggerlar: Bilgisayarınıza bir donanım eklemesiyle aktif hale gelen tuş takip cihazıdır , klavyenizde basılan her tuşu bir kalıcı bellek kartına yazılıma ihtiyaç duymadan kaydeder. ( klavye ile anakart arasına takılan küçük , Dikkatli bakılmadan görülemeyecek aparatlardır)
Güvenlik Amaçlı Keyloggerlar; Genelde ebeveynlerin çocuklarını internet başındayken takip etmeleri için kullanılır ve tamamen sistem yöneticisinin bilgisi dahilindedir.
Saldırı Amaçlı Keyloggerlar ; Güvenliğinizi tehdit eden keyloggerlar çeşitli yollardan bilgisayarınıza bulaşabilir. Bu yolllardan en yaygını herhangi bir programın içine keylogger yerleştirilerek sisteminizde çalıştırılmasıdır. Şüphesiz en büyük tehdit şüphesiz eş zamanlı mesajlaşma programları ( msn , icq , Yahoo , google talk v.b. ) Bir saldırgan size herhangi bir dosya gönderebilir saldırgan gönderdiği bu dosyanın içine (genelde program veya fotoğraf olur )keylogger yerleştirebilir. Gönderdiği dosya çalışıyor gözükürken aslında arka taraflarda bilginiz dahilinde birde keylogger çalışmaya başlamıştır bile.
Bu andan itibaren salgırgana kendinizi teslim etmiş olursunuz en zor iş bitmiştir , Artık salgırnanın yapacağı tek şey bilgisayarının başına geçip sizin klavyenizde bastığınız tuşları takip etmektir.
Keylogger sisteminize bulaştıktan sonra saldırganın konfigüre edişine göre Bastığınız tuşların kaydını içeren dosya ya saldırganın belirlediği e posta adresine gelir yada web sitesinde arşivleyebilir. Ayrıca saldırgan bastığınız tuşları anlık olarak takip edebilir ve istediği bilgiyi sizden alır almaz saldırı işlemlerine başlayabilir.
Keylogger Türü Yazılımlar Sisteme Nasıl Giriyor?
Kötü niyetli kişiler tarafından yazılan ve işletim sistemlerinin açıklarından yararlanılarak hedef bilgisayarın kısmen veya tamamen yönetici haklarını saldırgana teslim eden truva atı (trojan) adlı yazılımlar aracılığıyla keylogger yazılımları sisteme yüklenebilir.
Keylogger yazılımı bilgisayara kullanıcı tarafından yüklenebilir.
Keylogger ve benzeri programlardan etkilenmemek için:
Mutlak işletim sisteminizin güncelleştirmelerini yapın
Bir güncel ve aktif antivirüs programını bilgisayarınızda bulundurun
Bankacılık ve önemli işlemlerinizi  kişisel bilgisayarınızdan mümkünse yapınız ,güvenli olmayan bilgisayarlardan yapmayın
Kullandığınız bilgisayarın web browserı (internet tarayıcısı)’nın otomatik tanımlama özelliğindeki “Formlarda kullanıcı adları ve parolalar” ile ilgili kısmın işaretsiz olmasına dikkat edin.
Keylogger Türü Yazılımlar dan nasıl hangi yazılımlarla korunuruz
Ücretsiz alternetaf
Microsoft Security Essentials ev bilgisayarınız için, virüslere, casus yazılımlara ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlayan gerçek zamanlı bir koruma sunar.
Microsoft Security Essentials, Microsoft'tan ücretsiz* olarak yüklenir.
http://www.microsoft.com/security_essentials/
ücretli alternatif 1
ESET Smart Security 4
ESET Smart Security kişisel güvenlik duvarı, antispam, ve ESET NOD32 Antivirus tarafından da sunulan aynı antivirus ve antispyware koruması ile internet tehditlerine karşı en gelişmiş güvenliği sağlar.
http://www.nod32.com.tr/
ücretli alternatif 2
 Kaspersky®
PURE YENİ  
Dijital Yaşamınız için En İleri Koruma
Kaspersky PURE, kişisel bilgisayarınızı günümüz siber tehditlere karşı dokunulmaz hale getirerek geleneksel korumanın ötesine geçer. Tüm dijital değerlerinizin gizliliğini ve bütünlüğünü korur. Kaspersky PURE sizin için en değerli olanı korur. Kaspersky PURE sizi, ailenizi ve dijital değerlerinizi güvende tutarken dijital çağın tüm imkanlarından özgürce faydalanmanızı sağlar.
http://www.kaspersky.com.tr/kaspersky_pure.html
 

Kapalı Hesap (101323)
17-05-2010, 20:01   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

zemana anti keylogger öneririm

bizzy
18-05-2010, 05:24   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
59 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010
Alıntı: liberty city  
zemana anti keylogger ö
zemana anti keylogger x64 sistemlerde çalışmaz