Kilitli dosyalar gözükmüyor

FrancescoTotti10
16-08-2015, 12:04   |  #1  
FrancescoTotti10 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Selamun aleyküm... Benim birkaç sorum olacak.

1- Nasıl olduysa C klasörünceki birkaç video dosyası kilitli hale gelmiş. İnternetten araştırıp kullanıcı ayarlarını yapmak istedim ama her seferinde " ???.avi üzerinde yeni sahip ayarlanamıyor. Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor" diye hata veriyor. İnternetteki yolların hepsini en az 50 defa denemişimdir ama hep aynı hatayı aldım.

2- Ayrıca bu kilitli dosyaları C klasöründe videoların olduğu yere girince göremiyorum. Klasörde videolar dışında geri kalan dosyalar duruyor ama videolar gözükmüyor. Ama tekrar bir video kaydetmek istersem, kayıt yeri seçerken o gözükmeyen videoların orda oldugunu anca bu şekilde görebiliyorum. Yani bu videoların gözükmesini sağlasam kilit o zaman kalkacak sanırım.

Dosyalar gizli olarak kaydedilmedi, zaten gizli dosyaları göster kutucuğu işaretli. Ve klasör ayarlarında korunan işletim sistemi dosyalarını gizle kutucugunuda değiştirdim ettim ama olmadı.

Videoların olduğu klasörü D ye taşıdım filan ama değişen bişey yok. Ortada video dosyası gözükmediği için bişey yapamıyorum. Dediğim gibi sadece yeni kayıt yaparken kaydedilecek yeri seçerken görebiliyorum. 2 gündür kafayı yedim lütfen bilen birisi yardım etsin.

badwizard
16-08-2015, 14:00   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Dosyalarının gözükmemesinin sebebi gizli olduklarından değil, bunun dosya tipiylede ilgisi yoktur txt da olabilir pdf da, senin durumunda dosya niteliği sistem dosyası şeklinde işaretlenmiş gibi görünüyor, dosyalarını görmek için: klasör seçenekleri/korunan işletim sistemi dosyalarını göster işaretini kullanabilirsin. dosyalarını görebilirsin ancak niteliklerini ayarlamadan üzerinde işlem yapamazsın.

bunun için komut istemcisini açıp attrib komutuyla dosyaları normal dosya haline geri çevirmelisin. örnek kullanım şöyledir attrib -h -s -r C:\klasor\dosya.avi
örnekte kullandığım parametreler -h gizli özelliğini, -s sistem özelliğini, -r salt okunur özelliğini kaldırır, bu parametreleri + ile kullanırsan bu özellikler etkin olur örn: +h gibi. parametreler tek tek yada yukarda yazdığım gibi birlikte kullanılabilir.

attib komutları detayları içi şuraya bakabilirsin: https://www.microsoft.com/resour ... ttrib.mspx?mfr=true

FrancescoTotti10
16-08-2015, 15:42   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Klasör seçenekleri/korunan işletim sistemi dosyalarını göster işaretini kullandım. Bunu yaptığımda sadece 1 tane video dosyası gözükmeye başlamıştı. Üzerinde kilit işareti vardı. Onun hemen kilidini kaldırdım. Ama diğerleri halen gözükmüyor. Onları sadece yeni kayıt yaparken görebiliyorum. Üzerlerinde kilit simgesi var.


Camstudio diye programla kaydettiğim videolar var. Yani C klasörü içinde Program Files içinde CamStudio. Komut filan denedim ama beceremedim sanırım. Komutu buraya yazsan olurmu aynısını yazayım, birde öyle deneyeyim.


Ayrıca windows 7 kullanıyorum. Bu videoları kaybetmeden format atma imkanım varmı acaba?

onmuhasebee
16-08-2015, 17:47   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2015

bilgisayarı güvenli modda açıp dosyalara bakın veya kullanıcı yetkileri ile ilgili kısıtlama varsa yeni bir kullanıcı oluşturup bu kullanıcıda oturum açarak dosyalara erişmei deneyin.      harddiski başka bilgisayara takıp dosyalara erişmeyi denedinizmi

badwizard
18-08-2015, 00:34   |  #5  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

hmm madem karisik geldi anlattigim yontem, sana dosyalarini niteliklerini transfer etmeden daha basit bir yordam onereyim, fat 16 yada 32 harici bir disk yada usb bellege dosyalarini kopyalarsan nitelikleri tasinamayacagi icin normale donebilirler

mustafa2116
19-08-2015, 00:38   |  #6  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Bir güncelleme yada bişimi yapmıştın. Bana Dosya bozulması yaşamışsın gibi geldi.
Disk sitemi sağlam ama dosaya döküman alanı bozuk ?!!!

Öncelikle Kullanıcı Güvenlik ayarlarını bildiğini söyledi ben sana farklı birkaç yöntem anlatacağım ama anlayabilcenmi onu bilemiyorum.

Yaşayan İşletim sistemleri LİNUXLİVE
Ubuntuyu  Linuxlive Programıyla USB üzerine kurarak Diskinize ulaşıp dosyalarınıza bakabilir ve başka bir klasöre taşıyabilrsiniz. Linux  içinde  Wİndows Güvenlik ilkesi çalışmaz..

Kullanıcı tanımlı Diğer Kullanıcı sahipli Dosya metodu.
Windows içinde diğer bir kullancıı açıp Önce Güvenlik ilkesinden önce ÜSt Düzey SAHİPLİK ilkesini alıp sonra kullanıcı yetkisi almak ( güvenlik ayarlarınızı bidliğinizden oldukca kısa anlattım)

Sistem Geri yükleyerek sahiplik kazanmak.
Bu bir Birimsel hatadan oluştuğunda çalışır.Birimsel hata Bir kullanıcı yetkisinin Virüs Yada Crack Sonucu Kodserisi oalrak değiştirilmesityyle oluşur. biz göremsekte kullanıcı yetkisi S-111-9876-2323 gibi bir sayıya sahiptir. Bu sayı bozulursa dosyayı kullanıcı ilkeside ulaşamaz. Sistem geri yüklemek yada Diğer İŞletim sistemi ile açmak mümkündür.

Bonus.
Eğer WİNDOWS işletim sistemi kullanmaya alışık ama LİNUX kullanamıyorsanız  WİNUSB programıyla Windows işletim ssitemlerinin kurulumunu USB üzerine yaparak Usb den taşınabilir Windows işletim sistemi yapmış olursunuz. 8 gb ve üzeri olmak zorunda.. MBR alanlı olmak zorunda. Bu nedenle 16 Gb almak daha mantıklı onalrda MBR alanı bulmak daha kolay oluyor.