Klasik oyunlar HTML5 ile tarayıcınıza geldi

CHIP Online
01-09-2012, 20:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Çocukluğumuzun unutulmaz oyunları tarayıcımıza geldi. Hem de HTML5'in gücü sayesinde!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/kla ... za-geldi_35665.html

Resimlerle: 53 klasik Atari oyunu!

HTML5'in gücünü (özellikle Internet Explorer'ın HTML5 gücünü) herkese göstermek için farklı projelere imza atan Microsoft, bu sefer Atari ile beraber çalışarak bazı klasik oyunları web tarayıcınıza getiriyor ve saatlerinizi alıkoymayı amaçlıyor.


Microsoft ve Atari'nin ortak çalışması, çocukken başından ayrılamadığımız oyunları HTML5'in katkısıyla web tarayınıza getiriyor. Oynayabileceğiniz oyunlar arasında Centipede, Asteroids, Missile Command, Yars ve Lunar Lander var. Klavye ile oynanabilen oyunlar, dokunmatik girişle de denetlenebilecek şekilde tasarlanmış.


Klasik oyunları HTML5'e çevirmek için büyük bir çaba harcanmış, zira böyle bir dönüştürme hiç de kolay bir iş değil. Geliştiriciler için iyi olan haber ise Microsoft'un, bu konudaki bilgileri ve kodları GitHub'da paylaşacak olması.


HTML5 destekli tarayıcınızda klasik oyunları oynamak için &lt;span style="text-decoration: underline;">bu bağlantıyı</span> izleyebilirsiniz. Oyunlarla ilgilenen geliştiriciler, detaylı bilgi için &lt;span style="text-decoration: underline;">Microsoft'un blog gönderisine</span> başvurabilirler.

Tüm Konu: Klasik oyunlar HTML5 ile tarayıcınıza geldi

Resimlerle: 53 klasik Atari oyunu!

Kaynak: www.chip.com.tr