klasörü masa üstünden silemiyorum

HPQ-User
05-10-2008, 00:32   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

xq_alice sormuş:
daha önce kurmuş olduğum bir program vardı.o programla ilgili YAPILAN İŞLERİ  masaüstünde bi klasöre kaydediyordu.masaüstü klasörünü silmeden programı kaldırdım bi daha masaüstündeki o klasörü kaldıramadım.silinmiyor.öğe bulunamadı konumunda değil tekrar deneyin diye mesaj çıkıyor  klasörü silemedim gitti kurtarın beni bu klasörden yav.lütfen rica ediyorum bi bilen varsa hemen acele cevap bekliyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
vista
2gb ram
çift çekirdek işlemci

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/525.13 (KHTML, like Gecko) Chrome/0.2.149.30 Safari/525.13

viking20
05-10-2008, 00:38   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Unlocker ile (ücretsiz)silmeyi deneyin.Nasıl kullanılacağı forumda var aratın.




Edit:işlemin uygulaması bittiği halde(silindiği)dosyanız hala masaüstünde duruyor olabilir.Telaşlanmayın,bu durumda sadece PC kapa\aç yapın ortadan tamamen kalkacaktır.
Yazılımın Kullanımı
Silmeye çalıştığınızda uyarı iletisi almış olduğunuz bir dosyayı Unlocker yardımıyla silmek için silemediğiniz dosyaya sağ fare tuşuyla tıklayın. Unlocker programı kendisini zaten sağ tıklama menüsüne yerleştirmiştir. "Unlocker" ifadesine tıklayın, karşınıza o dosyanın hangi uygulamalar tarafından kullanıldığını gösteren bir pencere çıkacaktır. Burada yapmanız gereken tek şey seçim menüsünden "Sil" komutunu kullanıp, "Bütün kilitleri aç" tuşuna tıklamak olacaktır. Daha sonra dosyayı rahatlıkla silebilirsiniz. (Özellikle dosyanın Explorer.exe uygulaması tarafından kullanıldığı için silinemediği ve bir sonraki sistem açılışında temizlenmesi gerektiği yazılı bir uyarı mesajı alırsanız, bu uyarıyı gözardı edebilirsiniz. Zira program, bir sonraki açılışta dosya silmeyi teklif etse de ekranı yenilediğinizde, tekrar başlatma zorunluluğu olmadan silindiğini görüyorsunuz)
---
Erişim engellendi uyarısı alıyorsanız(xp)
Dosya(sağ klik)\özellikler\güvenlik\düzenle\(sizin hesap isminizi secip)\(alt kısımdaki)tam denetim kısmını izin ver seçeneğini secip kaydediyoruz.Böylece tüm haklara sahip olmuş oluyoruz ve dosya üzerinde istediğimiz işlemi artık yapabiliriz.
---
Vista da Dosya veya klasör silme


Notlar   
Bir dosya veya klasörü Geri Dönüşüm Kutusu'na sürükleyerek veya o unsuru tıklattıktan sonra DELETE tuşuna basarak da silebilirsiniz.
Bir dosyayı Geri Dönüşüm Kutusu'na göndermeden kalıcı olarak silmek için dosyayı tıklatın, ardından SHIFT ve DELETE tuşlarına basın.
Silmek istediğiniz dosya veya klasörü sağ tıklatın, sonra Sil'i tıklatın.  Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
---
Bir de CCleaner yükle kullanılmayan dosyaları silebilirsin.
---




----
Belki yetkilendirme ile ilgili bir karışıklık olmuştur. Masaüstündeki o ikonu seçip mouse ile sağ tıklayıp properties > security kısmında dosyanın sahibini (owner) kendiniz yapın.Sonra silin.
----
Bilgisayarını güvenli kipte aç ve silmeye çalış yada güvenli kip ve komut istemiyle silmeye çalış.
----
hijackthis adlı programın yan araçlarında işine yarayabilecek bi araç var. windowstaki servisler, programlar vs yüklenmeden(çalıştırılmadan) seçtiğin dosyayı siliyor.
----
Revo Uninstaller ile silin(Avcı modu dahil)


(resimli anlatım)

Son Düzenleme: viking20 ~ 12 Ekim 2008 16:16
04_viper
05-10-2008, 02:27   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

çok sağol viking20 eminim başka arkadaşlarında çok işine yarayacak bilgiler vermişsin sonunda kurtuldum klasörden
bu kadar çabuk yanıt geldiği için sevindim herkese iyi geceler