Kodak'ın patentleri Apple ve Google'a...

CHIP Online
21-12-2012, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İki büyük rakip; Apple ve Google, tüm devlerin peşinde koştuğu şeyin iki yeni sahibi oldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/kod ... google-a_37672.html

Resimlerle: Alınmış en ilginç fare patentleri

Yeni varılan anlaşmaya göre Kodak, Intellectual Ventures ve RPX Corporation firmalarından, kendisine ait 12 fikri mülkiyet lisansı karşılığında 525 milyon dolar alacak. Patentlerin el değiştirmesinin en çok Google ve Apple'ın işine yaraması bekleniyor: Intellectual Ventures Apple'ın, RPX Corporation ise Google'ın ajansı... Başka bir deyişle patentler, Google ve Apple'ın ortak mülkiyetine girmiş olarak kabul edilebilir.


Kodak bu yılın başında iflas koruma başvurusu yapmış, hemen ardından Apple mahkemeye giderek 1990'larda geliştirilen bir dijital kamera için patent ihlal başvurusunda bulunmuştu. Kodak'la birlikte geliştirdiklerini iddia ettiği kameranın patentinin başka ellere geçmesini istemeyen Apple, mahkemeden "biraz geç kaldığı" yanıtını almıştı. Şimdi, satılan bu patentler, Apple ile Kodak arasındaki anlaşmazlığı da otomatik olarak ortadan kaldırıyor.


Kasım 2011'de, bir şekilde nakit bulamazsa borçlarını ödeyemeyeceğini ilan eden Kodak, Ocak ayında iflas koruma başvurusu yapmıştı. Yeniden yapılandırmanın 2013'de tamamlanması, şirketin iflas korumadan çıkması bekleniyor.

Tüm Konu: Kodak'ın patentleri Apple ve Google'a...

Resimlerle: Alınmış en ilginç fare patentleri

Kaynak: www.chip.com.tr