Kola içince ilk bir saat içinde vücudmuzda olanlar

HIRÇIN KIZ
18-02-2010, 22:16   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
187 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar...

İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi?
 
kaynak : kadinlarkulubu.com
 
 
 
 

Kapalı Hesap (158417)
18-02-2010, 22:21   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Hımm
Teşekkürer hırçın abla güze paylaşım.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (49351) ~ 18 Şubat 2010 22:22
Y.İ.Ğ.İ.D.O.
18-02-2010, 22:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Kolanın zararlı olduğunu biliyordum ama bu kadar ayrıntılı okumamıştım. Güzel paylaşım. Birde kola ile alakalı bir cümle duymuştum doğru mudur bilmem. 1 adamı içi kola dolu havuz benzeri bir yere koymuşlar adamın 3 gün sonra kemiklerini bile bulamamışlar.

infazci6100
18-02-2010, 22:37   |  #4  
infazci6100 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,108 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

tam kola iciyodum baslıgı gorup bakıyım dedım ıcınde bocek var falan gıbı vıdeolarda gormustuk guzel paylasım ama hala içmeye dewam sigara gbı bıse bu saol

fatihdw
18-02-2010, 22:40   |  #5  
fatihdw avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
475 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

benim askerdeyken bir arkadaşım vardı sabah altıda koğuşlar kalkardı daha üzerini bile giymeden dolapta hazır olan kolasını yudumlardı ve de bunu her gün yapardı kulakları çınlasın bunları okuyunca o geldi aklıma birden:))))

infazci6100
18-02-2010, 23:24   |  #6  
infazci6100 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,108 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

fazla takılmamak lazım ya hersey zararlı erkan topuz dıye bı hoca var bı dınlesenız evdekı esyaların yuzde 99 kanser yapıyo yedıgın kaptan okudugun gazeteye kadar dıyo adam en baslardada basında durdunuz pc:)

Selçuk İslamoğlu
18-02-2010, 23:48   |  #7  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Light cola'da bunların hiç biri olmaz şeker bazında... Ayrıca aynı şeyler, hatta daha kuvvetlisi, Türk kahvesiyle olur... Kafein kısmı...
 

ADEM-KAYA
18-02-2010, 23:58   |  #8  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Ne sigara ne de kola hiçbirisini kullanmamaya çalışıyorum.
Kola yerine,çay ve meyva suyu tüketirim.

Sigara mı aman aman benden uzak dursun..En nefret ettiğim şeydir.

_hEro
19-02-2010, 00:01   |  #9  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Aylarca içmediğim olmuştu bu kolayı.İçmedende yaşanabiliyor yani.
Ama yurtta kalanlar bilir...İstemesende içiyosun.

nonpasaran
19-02-2010, 01:37   |  #10  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Öncelikle şunu belirteyim benim evime kola sadece ramazanlarda misafir geldiğinde girer onun dışında kolayı ayda yılda bir içerim.
Bu tip yazılar genelde internette dolaşır ilginç olduğu içinde insanların hoşuna gider ve paylaşırlar ama aynı bir deli kuyuya taş atar da 40 akıllı çıkaramaz örneği insanları yanlış bilgilendirirler.


10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer
Kolada sanılanın aksine o kadar şeker de yoktur o kadar kaloriye de sahip değildir Aslında 1 bardak kolanın içerdiği kalori de(Yaklaşık 100 Kcal) şekerde 2 şekerli içilen 3 bardak çay dan azdır.Kolanın kilo aldırmasının sebebi aşırı tüketimi ve yanında tüketilen gıdaların genelde yüksek kalorili gıdalar olmasıdır.(Cips, hamburger, kebap, pide vs.)


Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar
Böyle bir tanımın bilimsellikle uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur.İnsanın günlük alması gereken şeker miktarı diye bir tanım olmadığı gibi eğer olsaydı da burada verilen değer ancak zaafiyet geçirmek üzere olan birinin limiti olurdu.(10 çay kaşığı şeker yapsa yapsa 150 Kcal yapar NOT: 1g Şeker= 4.5 Kcal)
Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller
Ağzı kulaklarına varıyorAğzı kulaklarına varıyorAğzı kulaklarına varıyorPeki bu kadar şekeri bir porsiyon ekmek kadayıfı ile alanlar niye kusmuyorlar?veya çay ile veya kesme şeker yiyerek veya meyva suyu içerek(Marketlerde meyve suyu diye satılan ama meyve suyu ile hiçbir alakası olmayan garip içeceklerin içinde koladan daha fazla glikoz şurubu(Burada geçen adıyla şeker) vardır) alanlar???

Aynı tadı verebilecek yüzlerce asit çeşidi olduğu halde Fosforik asit in kullanılmasının tek sebebi ucuz olmasıdır.Ve yüzlrce sağlıklı diye nitelendirilen gıda da katkı maddesidir.Ayrıca FDA ve Avrupa birliği normlarına göre sağlığa 0 zaralı maddeler listesindedir. 

Fazla vaktim yok kısa kesiyorum ama listenin geriside saçmalık ve bilimsellikten uzak.Zaten bozuk Türkçe sinden makalenin ciddiyeti konusunda bir fikir edinebilirsiniz.

Kolanın zararı barındırdığı rafine karbonhidrat tan ileri gelir.Sanayi devrimi ile birlikte hayatımıza giren rafine şeker(insanların şekere bu kadar bol ve ucuz ulaşmasının tarihi olsun olsun 100 yıldır.Öncesinde şeker sadece asillerin ve zenginlerin alabildiği çok lüks bir madde idi) aslında günümüzde yaşanan pek çok sağlık probleminin altında yatan sebeptir.Yani uzun lafın kısası kolanın zararlı sınıfına sokan nitelikler aslında  rafine şeker kullanılan her besin maddesinin sahip olduğu niteliklerdir.Bu yüzden kola zaralı deyip uzak dururken ağdalı tatlıları,dondurmaları ,çikolataları,çayı,kahveyi vs.vs.vs. götürmek sadece kendini kandırmaktır.Rafine şeker ve doğal şeker arasında ki farkı ve vücutta işleniş farklarını da internette yapacağınız küçük bir araştırma ile bulabilirsiniz.

Son Düzenleme: nonpasaran ~ 19 Şubat 2010 01:39
uGuR.uK
19-02-2010, 02:03   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

ya kusura bakmayında sanki herşeyiniz dört dörtlük; düzenli sporunuzu yapıyorsunuz, öğünlerde beslenmenize özen gösterip hep dengeli ve sağlıklı besleniyorsunuz da kola gelip mahvediyor sizi. adam gibi kendine baktıktan sonra arada sırada içmenin hiç mi hiç zararı yok. abartıp hergün içmeye başlarsanız zarar vermeye başlar o kadar. ben spora gittiğim, vücut geliştirmede olduğum zamanlarda bile içiyordum arada hiçte birşey olmuyordu...

HIRÇIN KIZ
19-02-2010, 11:15   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
187 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007
Alıntı: uGuR.uK  
ya kusura bakmayında sanki herşeyiniz dört dörtlük; düzenli sporunuzu yapıyorsunuz, öğünlerde beslenmenize özen gösterip hep dengeli ve sağlıklı besleniyorsunuz da kola gelip mahvediyor sizi. adam gibi kendine baktıktan sonra arada sırada içmenin hiç mi hiç zararı yok. abartıp hergün içmeye başlarsanız zarar vermeye başlar o kadar. ben spora gittiğim, vücut geliştirmede olduğum zamanlarda bile içiyordum arada hiçte birşey olmuyordu...
 
herşeyimizin dort dorluk olduğunu söylemiyoruz zaten mesela ben asla düzenli beslenmedim bu yaşıma kadar ama hep sağlıklı beslendim..hergun 4 yada 5 çeşit meyve tüketiyorum bol miktarda antioksidan ve A vitamini alıyorum hergun ( nar ve havuç manyağıyım ) ayrıca hergun yoğurt ve süt tüketiyorum..asla bakkal ürünlerini almıyorum..ne hazır meyve suları ne ketçap ne de asitli içeçekler ne de cips .ayrıca yok donermiş yok hamburgermiş bunları da yemem..çünkü sağlıklı değiller..ayrıca hçbirşeyi düzenli yapmıyorum ama hergun çok uzun süreli olmasa da dans ediyorum..ki dans innaılmaz derecede hem vucuda şekil veren hemde spor niteliği goren birşey.. kolaya gelince bizimkiler içiyor ne kadar içmeyin desemde ..ben se o eve alınan kolayı tuvalete dokmekten yanayım..içindeki asit acayip iyi temizliyor..
birçok ürün zararlı..çocuklar için bile el değmeden üretilen ürünlere bakıyorsun..içinde monosodyum glutamat var..bu da sinir sistemini bozan ve zeka geriliği yapan bir madde..evet herşey zararlı ama en azından çok fazla tuketilen şeyin nasıl zararlı olduğunun bilinmesi kotu birşey değil !

Son Düzenleme: HIRÇIN KIZ ~ 19 Şubat 2010 11:18
HIRÇIN KIZ
19-02-2010, 12:02   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
187 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

ne guzel :D desenize iyi besleniyor ve spor yapıyor olmanız sizi birçok şeyin zararından koruyor..yani yeterki bunları yap ama ne yiyip içersen iç..serbest mi ? bunu mu demek istiyorsunuz ?
ayrıca konuyu sadece ben kola zararlı  diyerleri değil demek için açmadım..madem kolayı seviyorsunuz niye savunuyorsunuz ki..zararlı olduğunu biile bile sigara içiyorsanız sigara zararlı diye konu açtığımda onu da mı savunacaksınız ?
ayrıca dkkat edin yazıda sürekli içenler yada ara sıra içnler diye bir şeyde yazmıyor..dolayısıyla istediğin kadar iyi beslen belkide sen farketmezsin ama ilk dakikalarda olanlar bunlar işte..
bunun gibi birşey sizin dediğiniz : iyi beslen spor yap ama arada sırada sigara içmenin bir zararı yok ????

Son Düzenleme: HIRÇIN KIZ ~ 19 Şubat 2010 12:04
uGuR.uK
19-02-2010, 14:29   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007
Alıntı: HIRÇIN KIZ  
ne guzel :D desenize iyi besleniyor ve spor yapıyor olmanız sizi birçok şeyin zararından koruyor..yani yeterki bunları yap ama ne yiyip içersen iç..serbest mi ? bunu mu demek istiyorsunuz ?
ayrıca konuyu sadece ben kola zararlı  diyerleri değil demek için açmadım..madem kolayı seviyorsunuz niye savunuyorsunuz ki..zararlı olduğunu biile bile sigara içiyorsanız sigara zararlı diye konu açtığımda onu da mı savunacaksınız ?
ayrıca dkkat edin yazıda sürekli içenler yada ara sıra içnler diye bir şeyde yazmıyor..dolayısıyla istediğin kadar iyi beslen belkide sen farketmezsin ama ilk dakikalarda olanlar bunlar işte..
bunun gibi birşey sizin dediğiniz : iyi beslen spor yap ama arada sırada sigara içmenin bir zararı yok ????
sigarayla kolayı bir tutman biraz abes kaçmış :) ayrıca bunları yap ye-iç'de demedim, kendine baktıktan sonra arada sırada içilen koladan birşey olmaz, o kadar hassas değil bünyeler. kaldı ki zaten sen olanlar söylemişsin ben "kola içmiyorum, onu yapmıyorum, bıraktım coştum vs." yazanlara söyledim genel olarak(şimdi sizde başlamayın yanlız ona göre :p ) son olarakta, herkesin bünyesi farklıdır. alınan besinleri, şekeri vs.'yi sindirme-harcama ve depolama şekli-hızı değişir. ben ağırlıklı olarak gece çalıştığım için yine gece ve akşam üstü yerim sonra küt yatarım. birçok insan sırf geceleri ayık kaldığı için kilo alır ben üstüne yiyip-içip yatıyorum yinede kilo almam. kimisinede su içse yarar, bu şekildeysen kolanın suçu yok. hem nası yapıyorlarsa her türlü yiyeceğin yanında yada tek bile gayet güzel gidiyor her zaman meret:)

StyleALP
19-02-2010, 16:45   |  #15  
StyleALP avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,601 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Dışarı çıkmadan önce bu yazıyı okudum ancak çıktığımda yemek menüsünün yanında iki adet büyük boy kolayı bitirdim. Ağzı kulaklarına varıyor Fazla içmiyorum zaten. :D

 * Paylaşımın İçin Teşekkürler, İyi ForumLaR...

Qromodynmc
19-02-2010, 16:59   |  #16  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 127
4,184 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

aman ben inanmıyorum, fazla abartılmış bence,şuan soluduğunuz havadakı zararlı gazların hepsini bilseniz yaşamak istemezdiniz sanırım:D

layra41
20-02-2010, 00:38   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
725 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

peki kola içmek şişmanlatıyormu siz eniysi linux pardus yükleyin.

bosluk
20-02-2010, 01:24   |  #18  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Makale ilk sayfada uzunca yazan @nonpasaran arkadaşımızın da belirttiği gibi bilimsellikten epeyce uzakta. Daha çok kafeini günah kabul eden dini bir makaleden alınmış gibi duruyor. Gerçek olan kısım ise, kola asidinin fazlasının mide salgılarını iflas ettirmesi gerçeği. Zaten fazla kola ya da sabahları aç karnına kola içerseniz ya mideniz delinir, ya reflü, vb.. özafagus veya midesel hastalıklara sahip olursunuz ileride ya da mide, kolon, vs.. kanseri olma oranınız kat be kat artar. Bu da hemen herkesin bildiği bir husus zaten.

Yukarıda @HIRÇIN KIZ arkadaşımız güzel bahsetmiş ama. Millet olarak düzenli spor ve diyet gibi bir alışkanlığımız olmadığı; daha da vahimi kalıtsal olarak genlerimiz zaten bozuk olduğu için de en azından yapabildiğimiz oranda spor yapmak, ilerisi için çok yararlı bir durum.

Tabi, bunun da malesef cılkını çıkartıyoruz hemen herşeyde olduğu gibi :) Çörek otu yararlı deniliyor, günde 10 posta kullanıyoruz, kivi vitamin deposuymuş deniliyor, gidip 20 tane alıyoruz, kepek ekmek iyiymiş deniliyor, her öğünde yediğimiz beyaz ekmek kadar kepek yiyoruz. Sonra doktora gidildiğinde söylenen şey aynı, ben kendime çok iyi bakıp şunları şunları yapıyorum, niye hala hdl'em tabanda, kolestrolüm tavanlarda, kilomda da birşey yok, tastamam 85 kiloyum, hadi bakalım :P

Kısacası, kolanın da, sigaranın da (evet tabiki kötü ama içen insan bizden daha aptal olmadığı için kötüdür cıstır içersen ölürsün diye çok bilmiş gibi ahkam kesmenin de hiçbir mantığı yok), vitaminin de, kalsiyumun da (özellikle kadınlarda bu kalsiyum ve güneş görme olayının abukluğu bir yerden sonra insana fenalık getiriyor) ve hatta su ile fazla sporun da (fazla su : ödem, spor : kalp ve ısı) FAZLASININ götürüsü çok daha fazla. Herşeyi ayarında yapmak en güzeli kanımca. Saygılar...

hamann7725
21-02-2010, 13:19   |  #19  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

bi tanıdığım bana arkadaşının babasını anlatmıştı.Adamı hastaneye götürmüşler akciğer filmine bakmış ve doktor "sen ne kadar sigara içmişsin böyle ciğerler mahvolmuş hemen bırak..." falan gibi bişeler demiş adamın oğulları babalarının hayatı boyunca ağzına bir kere bile sigara sürmediğini söyleyince doktor çok şaşırmış ama oğulları babalarının aşırı derecede kola içtiğini söylemiş yani neredeyse adam günce bir 2,5 luk içiyormuş.Bende de o olay dank etmiştir.Elimden geldiğince az içmeye çalışıyorum.Bide lüks markalar biraz daha tehlikeli arkadaşımın bir yakını yurt dışına sürekli gidip geliyor ve adam diyorki "Yemin ederim amerika ve avrupadaki x marka kola ile buradaki x marka kolanın tadı tamamen farklı.Yavaş yavaş DNA mızı değiştiriyorlar !"  adam bunu bastıra bastıra söylüyor ve "sözümün arkasındayım" diyor.

bosluk
21-02-2010, 13:52   |  #20  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006
Alıntı: hamann7725  
Bide lüks markalar biraz daha tehlikeli arkadaşımın bir yakını yurt dışına sürekli gidip geliyor ve adam diyorki "Yemin ederim amerika ve avrupadaki x marka kola ile buradaki x marka kolanın tadı tamamen farklı.Yavaş yavaş DNA mızı değiştiriyorlar !"  adam bunu bastıra bastıra söylüyor ve "sözümün arkasındayım" diyor.
Evet, bu kısım kesinlikle doğru. Ülkemizdeki kola gibi çoğu ürün sadece dış kabındaki markadan ibaret. İçlerinin dolum tesisleri Türkiye'de. 2.5 litrelik kolayı sadece açıp kapatın (ki 2.5, 2, 1 pek de farketmiyor), 1 gün sonra zaten olmayan asidi iyicene kaçıyor. 2-3 kere daha açarsanız da şekerli su içmiş oluyorsunuz; aldığı kolanın yarısını atan çok insan vardır ülkemizde :)

Geçen sene, yurtdışından 2 litrelik 4'lü kola almıştım (daha doğrusu bakkalım nereden almışsa almış, dene dedi). Açtım, bir yudum aldım ve asitten ölüyordum :) Günlerce kaldı dolapta ve ne kadar kapatıp açarsam açayım asidi ve tadı ilk günkü halinde kaldı.

Daha zararlıdır, değildir tartışılır tabi. Ama gerçek olan kısmı, ülkemize getirilen bu ve benzeri malların içeriklerinin yurtdışındaki ile aynı olmadığı malesef.Çikolata alıyorsunuz, hepsinin tadı birbirine benziyor. Aynı marka çikolatayı yurtdışından alıyorsunuz (ki malesef içlerinde Türk mallarımız da yoğunlukta), sanki kraliyet ailesinin çikolata kabından bir yudum almışsınız tadı geliyor ağzınıza. Üstelik ülkemizdeki fiyatlarla yurtdışı fiyatları yarışıyor birbirleriyle. Benzer durum gıdalar dışında ev aletlerinde de mevcut. Türk marka atıyorum bir dolap alıyorsunuz A sınıfı, dolap soğutmuyor. Aynı markanın ihraç edilenlerine bakın, yemeği 10 dakikada donduruyor. Ya da ihraç edilen meyve sebzelere bakalım, herbiri bir örnek. O domatesler, biberler 30 metre ötesinden kokuyor mis gibi, üzerlerinde en ufak bir çürük çarık yok (ki gdo'lu ürünler de değil çoğu, Avrupa ya da Amerika asla almaz bizden o tarz şeyleri). Bizdekine bakalım, marulun yaprakları buruş buruş, domatesler ezik çarık, elmalar kurtlu, vs.. vs..

Konuyu biraz dağıttığımın farkında olarak son birşey eklemek istiyorum. Yurtdışı ile aynı kaliteli tadı ve içimi olan iki ürün grubu var ama. Hatta bu ürünlerin yurtiçi kaliteleri, ihraç edilenlerden çok daha yüksek. Biri sigaralar, ötekisi içkiler...... ;)

alper8118
22-02-2010, 19:54   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
553 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

at at rüştü kalede xd
bunu rüştü bile yemez

uGuR.uK
24-02-2010, 17:33   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

dışardaki kolayla burdakinin farkı gerçekten var, ordakinin kafein-asit ve coca-cola özütü oranı daha fazla olduğundan daha doyurucu ve ağır bir tadı oluyor ki ben gibi öyle sevenleri mevcutGülümseme. ama dnamızı değiştiriyorlar falan uçmayın, napcak zombiye çevirip içten mi bitircekler dünyanın kalanınıKahkaha

AnKu
10-03-2010, 18:51   |  #23  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Oha!  ıııyyyyyy midem bulandı hayatımda artık hiç kola içmem ben   Oha!
 
 
       

N-0NE
14-03-2010, 19:10   |  #24  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
212 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Kolanın ne kadar berbat bir şey olduğun görmek istiyorsanız bi kola şişesinin içine (kola miktarı önemli değil) biraz et atın (dana eti olursa daha iyi olur)

5 dk içinde et bembeyaz olucak.DÜşünün yemek borunuzun o halini

Son Düzenleme: N-0NE ~ 17 Mart 2010 17:59
CapanQGLU
16-03-2010, 10:10   |  #25  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: uGuR.uK  
ya kusura bakmayında sanki herşeyiniz dört dörtlük; düzenli sporunuzu yapıyorsunuz, öğünlerde beslenmenize özen gösterip hep dengeli ve sağlıklı besleniyorsunuz da kola gelip mahvediyor sizi. adam gibi kendine baktıktan sonra arada sırada içmenin hiç mi hiç zararı yok. abartıp hergün içmeye başlarsanız zarar vermeye başlar o kadar. ben spora gittiğim, vücut geliştirmede olduğum zamanlarda bile içiyordum arada hiçte birşey olmuyordu...
Beğendim