Kombi petekleriniz neden ısıtmaz ?

webikisifir
27-09-2018, 12:06   |  #1  
webikisifir avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2018

Kombi cihazlarınızı kış aylarında ısıtma sistemi olarak kullanırız ve bu zamanlarda cihazın arıza vermesi yada ısıtmaması büyük sorunlara neden olabilir. Kombi ve petekler bir bütünün iki parçası olarak görebilirsiniz. Kombinizde herhangi bir sorun olmasa dahi kombi peteklerinizin ısısından verim alamayabilirsiniz.

Kombi peteklerinin ısıtmama sorunu çoğu zaman kombinizden değil peteklerinizden kaynaklanmaktadır. Kombilerinizde hava varsa havasını almanız bir nebze çözüm olabilmektedir fakat havasını aldığınız halde yada hava olmamasına rağmen petekleriniz ısıtma yapmıyorsa sorun büyük bir ihtimalle kombi peteğinizden kaynaklanmaktadır.

Peteklerin ısıtmama durumu peteklerinizin içlerinin pislik ve balçıklaşmış sıvıdan kaynaklanmaktadır. Bu balçık zamanla özelliklede yaz aylarında petekleriniz kullanılmadığından dolayı tabana iner ve zamanla orda tortulaşır. Bu gibi zamanlarda kombi peteğinizin alt kısımları soğutmaz ve sadece üst kısımlarda sıcaklık hissedersiniz.

Bu sorundan kurtulmak için kombi peteklerinizin temizlenmesiyani kombi petek bakımı yapılması gerekmektedir.

Kombi petek temizliğinde peteklerinizin içleri basınçlı ve ilaçlı su ile temizlenerek içindeki tüm pislik ve tortular temizlenir bu sayede petekleriniz eski sıcaklık verimini verir.

Son Düzenleme: excel_mustafa ~ 27 Eylül 2018 21:48 Neden: