Konica Z20 sizce nasıl?

wildwest
28-04-2007, 18:37   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Arkadaşlar konica z20 modilini sizce almalımıyım?

Berk Ergin
05-05-2007, 00:58   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Selam,
Bence bütün fotoğraf makineleri alınabilir. Fakat bir tercihte bulunabilmeniz için belirli kıstaslar ortaya koymalısınız, bunlardan liste başı da duyduğunuz ihtiyaçlar. Anladığım kadarıyla terchiniz SLR benzeri bir makine olduğuna göre amatörlükle amatör-profesyonellik arasında bir yerde duruyorsunuz. Konica-Minolta Z20 ise 5 megapixsellik çözümüyle eğer dev posterler bastırmayacaksanız yeterli çözünürlük sunuyor. 50-320 ISO ise gün ışığında canlı renkler fakat gün batımı ve gece çekimlerinde yetersiz ışık anlamına geliyor. 1,5 inç'lik LCD ekranı bence çok ufak. 4 kalem pille çalışması bir artı fakat pil tüketimi konusunda bir fikrim yok, rivayet 450 fotoğraf çekildiği yönünde (soğuk havalarda şeker gibi erir o piller). Optik zum tanımlamasında verilen  36-290 mm değeri ise gayet iyi. Hem geniş açı mimari çalışımalarına hem de safaride aslan görüntüleri yakalamaya kadar yetişir. Üslubumdaki tonu mazur görün çoğu zaman SLR tarzı makinelerdeki bu yüksek zum değerlerini anlayabilmiş değilim, eğer amacınız karşı binadaki birinin msn adresini çalmak değil de kaliteli fotoğraflar çekmekse bu açıda tripodsuz ve alan derinliği bilgisi olmadan istediğiniz kareyi görüntülemek neredeyse imkansız. RAW çekme özelliği yok ama diyafram ve enstantane değerleri yeterli. Söylentiler AF (Auto Focus, otomatik netleme) başarısının yüksek olduğu yönünde; denemeden bilinmez ve belli bir süre sonra ne kadar hayati olduğunu anlayacaksınız. Cihaz 300 gram; biraz ağır.
Tasarımı gayet şık ve gümüş renk sevenler için ideal bir yapısı var. Lensin başarısı içinse bir şey diyemeyeceğim. İnternetten baktığım çekimleri ise yeterli tatmin sağlamadı; daha ciddi testlere ihtiyaç var.
Makinenin bir dezavantajı videolarda frame per second (fps) değerinin 30'a çıkması için ses kaydını kesme gerekliliği.
Son söz: Üretildiği tarihten bu yana birçok marka birçok SLR tarzı makine üretti. Bu noktada fiyat/performans öne çıkıyor.
Saygılar