Konumumuzu adım adım izleyen cihazlar!

CHIP Online
03-05-2011, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bizi izleyen tek cihaz cep telefonlarımız değil. İşte bizi adım adım takip eden diğer "şeyler"...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/konu ... cihazlar_26698.html

Resimlerle: GPS: Haritaları rafa kaldırmanın zamanı geldi

Apple ve Google Android son haftalarda konum bilgisi depoladıkları nedeniyle büyük bir tartışma başlattı. Bazı kullanıcılar için bu gizlilik endişeleri oluşturuyor, ancak nerede olduğumuzu izleyen tek cihazlar sadece akıllı telefonlarla sınırlı değil. İşte bu cihazlardan bazıları.

Kablosuz sağlayıcılar: Apple ve Google, depoladığı (veya depolamadığı) bilgilerle büyük bir ilgiyi üzerine çekiyor. Ancak aynı bilgiyi depolayan mobil servis sağlayıcıları görünüşe bakılırsa gözden kaçıyor. GPS'le olduğu kadar kesin bir şekilde yerinizi belirleyemese de, mobil sağlayıcılar nereye gittiğinizi ve nerede olduğunuzu kaba taslak olarak biliyorlar.

GPS navigasyonu: GPS cihazları, trafik durumu ve problemli alanları bildirmek için nerede olduğunuz, ne tarafa doğru gittiğiniz ve hangi hızla gittiğiniz gibi bilgileri gönderebiliyorlar. Hatta son zamanlarda önde gelen bir GPS navigasyonu üreticisinin Hollanda polisine GPS navigasyon verilerini sattığı ortaya çıktı. Üretici, bilgilerin anonim olduğunu söylese de bu daha spesifik bilgilerin toplanmayacağı anlamına gelmiyor.

Tüm konu: Konumumuzu adım adım izleyen cihazlar!

Resimlerle: GPS: Haritaları rafa kaldırmanın zamanı geldi


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Her hareketinizin adım adım izlenmesi sizi rahatsız ediyor mu?