Kopyalanmaları için bir fotoğraf yeterli

CHIP Online
06-11-2008, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sadece bir fotoğraf bile evinizin anahtarlarının istenmeyen ellere geçmesini sağlayabilir. Nasıl mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Kopy ... f-yeterli_9448.html

Amerika San Diego'da Prof. Stefan Savage ve bir grup öğrencinin geliştirdiği Matlab programlama dili tabanlı bir yazılım sayesinde herhangi bir anahtarın yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafı aynı anahtarın yapımı için yeterli. Yüksek çözünürlüklü fotoğrafı yazılıma aktardığınızda, yazılım içindeki sistemle girinti ve çıkıntıları belirliyor ve anahtarın numerik özelliklerini çıkartıyor. Bu özellikler herhangi bir anahtarın yapımı için gereken tüm bilgileri kapsıyor.

Yerel bir fuarda tanıtılan teknikte öğrenciler 5 metre uzaklıktaki bir anahtarın fotoğrafını bir cep telefonuyla çekip bunu bilgisayara aktardılar. Bu fotoğraf sayesinde yazılım anahtar bilgilerini alıp bunu anahtar yapımı için makineye iletebilir hale geldi. Aynı anahtarlar bir masanın üzerine konuldu ve 64 metre uzaklıktaki bir binadan bir fotoğraf çekimi daha yapıldı ve bu fotoğraf da bilgisayara aktarıldı. Yazılım bu fotoğrafı da başarılı olarak değerlendirdi ve anahtarın numerik özelliklerini çıkarmayı başardı.

Bu teknik Flickr gibi online fotoğraf sitelerinde anahtarlarının resimleri bulunan kullanıcılar için bir panik yaratabilir, fakat Savage'a göre zaten uzman çilingirlerin eline verilecek yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf, anahtarları kopyalamak için yeterli. Savage kendi sistemini alanında uzman bir çilingirin programı olarak anlattı.

Savage, önemli dokümanlara ait oda ve büroların kendilerine ait bir bilgisayar çipi bulunan anahtarlarla kullanılması gerktiğini de sözlerine ekledi.


Tüm konu: Kopyalanmaları için bir fotoğraf yeterli

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Çipli anahtarlar kullanmak güvenlik için yeterli mi?

DsR
06-11-2008, 13:13   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

hersistemin bir bug'ı vardır amaç en güvenlisini seçmekse çipli anahtar daha güvenlidir. ancak illaki daha güvenlileride çıkar(örn parmak izi okuyan çipli anahtar)

Fattur
06-11-2008, 17:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

asla ve katta...

ayrıca parmak izi okuyan anahtar daha güvensiz olur.parmak izleri çok kolay bir biçimde aktarılabilirler...