Korsan oyuna en büyük darbe Sony'den!

CHIP Online
06-03-2013, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Oyunları satın almak yerine korsan oynamayı tercih edenler... İşte duyabileceğiniz en kötü haber!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/kor ... sony-den_38996.html

Resimlerle: 2013'de tanışacağımız 30 muhteşem oyun!

Sony son iki haftadır PS4 haberleri ile gündeme geliyordu. Pek tabi bir yandan, arka tarafta, yıllardır çözüm üretmeye çalıştığı kosan oyunlar hakkında hummalı bir çalışmayı sürdürmekten de geri kalmadı...


Sony, öyle görünüyor ki yeni konsolu piyasaya çıkmadan önce kopya oyunlara karşı yepyeni engellemeler koymak için elinden geleni ardına koymayacak. Aslen 2011 yılında tasarı haline getirilen ve yakın zamanda yürürlüğe girmek üzere patenti satın alınan yeni sistem, oyuncuların oyunlardaki yükleme sürelerini takip edecek. Herhangi bir oyun, gereken yükleme süresi içerisinde sunucuya rapor vermediği taktirde, alakalı oyunun online bağlantısı anında kesilecek.


Kesin sonuca ulaşmak isteyen Sony, sistem arkasındaki mantığı da açıkladı... Her oyunun belirli bir yükleme süresi bulunuyor ve her ne olursa olsun, bu yükleme süresi belirli zaman dilimlerini aşmıyor. Bir diğer değişle, uzaktan "benchmark" testinden farklı olmayan kopya oyun algılama sistemi, Sony'nin belirlediği zamanda sunucu ile bağlantı kuramayan oyunların bağlantısını cihazla direkt olarak kesme gücünü hiçbir dış etkene gerek duymadan gerçekleştirebiliyor.


Sistemden atılan oyuncuların tamamen "ban" yani ömür boyu PSN ile bağlantı kurup kuramayacağı hakkındaysa henüz net bir cevap gelmiş değil.

Tüm Konu: Korsan oyuna en büyük darbe Sony'den!

Resimlerle: 2013'de tanışacağımız 30 muhteşem oyun!

Kaynak: www.chip.com.tr