Korsan oyuna karşı yeni silah

CHIP Online
15-09-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Korsan oyunlarla başa çıkamayan oyun devi, bakın çıkışı nerede buldu;  ne yapmayı planlıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/kor ... ni-silah_35520.html

Son yıllarda Assasin's Creed isimli serisiyle oyun pazarındaki payını bir hayli artıran Ubisoft, bu yükselişine rağmen halen ücretsiz, daha doğrusu ücretsiz dağıtılan ama oyun içi alışverişle para kazandıran oyunlara yönelmeleri gerektiğini iddia ediyor.


GamesIndustry International'ın yayınladığı rapora göre, Fransız yazılımcı, PC platformu üzerinde olabildiğince ücretsiz, oyun içi alışveriş imkanı sunan oyun yapmaları gerektiğini net bir şekilde dile getirdi. CEO Yves Guillemot'a göre, PC platformunda oyun oynayan kullanıcıların yüzde beşi ile yedisi, gerçekten  oyunlara para harcıyor. 


Guillemot'un şu açıklamasıysa durumu açık bir şekilde anlatmaya yetti; "Oyunlarımızın korsan kullanım oranı yüzde 93 ile 95 arasında. Yani 'Free to play' oyunlar, korsanla mücadele etmemize gerek kalmadan daha fazla para kazandırabilir."


Ubisoft her ne kadar sürekli DRM'e bağlı kalma sistemi kullanıyor olsa da bu durum hem firmanın oyunlarını takip edenleri etkiliyor, hem de artan korsan kullanımın önüne geçemiyor. Bundan birkaç ay önce Crytek de önüne geçilemeyen korsan kullanım için yakın zamanda ne şekilde "Free to play" bir oyun modeline geçeceklerini ısrarla dile getirmişti...

Tüm Konu: Korsan oyuna karşı yeni silah

Kaynak: www.chip.com.tr