Korsan Windows Acad kullanımı cezası

black_flood
28-03-2010, 10:47   |  #1  
black_flood avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

 
Arkadaşlar şimdiden hepinize iyi günler tam 3 gündür başımı ağrıtan bir olay var ve işin özünde korsan kullanıma dayalı veri kaybı söz konusu.
 
kişinin sürekli baskı yapmasından yıldım bu şahsın canını yakmaya karar kıldım gerek autocad gerekse bsa ve microsofta şikayette bulunacağım fakat kişinin verilerinide kaybettim yedek alma yazılımları ile yedeklememe rağmen veriler okunamıyor.
 
olayın başlangıcınada gelecek olursak 3 gün önce lisanslı antivirüs yazılımı kullanma isteğine istinaden 3 kullanıcılı panda security ürünü sattım.
 
ilk kurduğum makina laptop idi onda kudulumun bitmesine müteakiben güncellemeleri aldıktan sonra antivirüs güncellemeleri aldı ve virüs silindi restart ekranı geldi yeniden başlattığımda gördüğüm ekran karşısında şoka girdim windows demoya düştü aktive edilemiyor herşeyi kilitlemiş durumda idi.
masa üstü sistem vardı bilgilerin önemli olduğu onada kaspersky kurdum lisanslı ondada aynısı oldu ve verileri alamadım aldım sandıklarımın hepsi bozuk.
 
tam 6 makina içinde sadece bu 2 pcde korsan kullanıma bağlı bu sıkıntıyı yaşadım ve sürekli müşteri rahatsız ediyor şikayetçi olacağımı söyleyincede kendisinden başka yönlere çekmeye çalışıyor olayı şahsın verilerini korsan kullanımdan dolayı kaybettiğimi kanıtlyabileceğim şahitte var 3 tane şirket çalışanı verileri kaybetmemden dolayı ceza alabilirmiyim ?
 
kendi görüşüm bana sadece inceleme gelir dükkan ve evime olmadı belli bir para cezası gelebilir kişinin şahsi verilerine ve gizliliğine aykırı hareket ederek diski biçimlendirdiğim için.
 
lütfen artık kafayı sıyıracam cezasındanda korkmuyorum yeterki bu düzenbaz insan cezasını çeksin her yaptığı projeden en az 6000 tl gibi para kazanmasına herşeyi illegal kullandığı.
 

kartal7
28-03-2010, 22:28   |  #2  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
380 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

sen teknik servis sorumlusu,sun anlaşılan arza formunda verilerin silenebileceğini yazıyor verilerin gaantisi yok korsan kullanım,dan benim,de  başım çok yandı veri kaybı olarak  kişisel kullanım olarak.