Kötü ekrana mahkum değilsiniz!

CHIP Online
19-05-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Alacağınız cebin ekranının gerçekten iyi olmasını istiyorsanız, kontrol etmeniz gereken 6 şey burada

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/kot ... gilsiniz_47079.html

Resimlerle: Dört çekirdekli en iyi 37 cep telefonu!

Cep telefonlarında aradığımız özellikler arasında dört veya sekiz çekirdekli olması, hızlı bir arayüz sunması, çalıştırabildiği uygulamalar bulunuyor. Ancak aradığımız ve bizim için belki de en önemli olan özellik, onu kullanırken sürekli baktığımız ekranı. Peki yeni bir telefon, tablet veya laptop satın alırken, ekranının hangi özelliklerine dikkat etmemiz gerekiyor? Kötü bir ekranın en belirgin 6 işaretini sizler için bir araya getirdik


1. Düşük çözünürlük: 7 inç'lik tabletlerde standart, 1.280 x 800'e yükseldi. 10 inç'lik tabletlerde ise iPad'in Retina ekranı yüksek bir görüntü kalitesi sunuyor. Android tabletlerde ise ya HD, ya da Full HD çözünürlük bulmak hiç de zor değil. Ama daha fazlası da giderek yaygınlaşıyor.


Cep telefonlarında ise, özellikle 4.5 inç üzeri bir ekran tercih ediyorsanız, en az 1.280 x 720'lik bir ekran arayın. 480x320 piksel çözünürlük sunan ceplerden uzak durun; çünkü böyle bir çözünürlükte metne ve resimlere sıkça yakınlaşmanız gerekecektir.


2. Güneşte görünmeyen ekran: Satın alacağınız cihazın ekranının güneş altında nasıl göründüğünü de göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin Super AMOLED ekranıyla övülen Samsung, güneş altında çok da iyi bir performans sunamıyor.


Tüm Konu: Kötü ekrana mahkum değilsiniz!

Resimlerle: Dört çekirdekli en iyi 37 cep telefonu!

Kaynak: www.chip.com.tr