kotu sıteler

omer_6134
17-06-2008, 10:13   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,789 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007
mckmk
kardesımın kotusıtelerde dolastıgını dusunuyorum ama gecmısı sılıyor bunu baska nasıl ogrenebılırım
Geçmişi silmesi için o sitelere girmesi gerekiyor.
mckmk
sagol ama gırmesını engellemekten cok oralara gırıp gırmedıgı onemlı cunku yası kucuk ve psıkolojık etkılenmı olabılı
Ve o siteleri siliyorsa giriyordur.


2. Bir önerim ekranın görüntüsünü alan programlar var. Onu başlat ve ekranın görüntüsünü almaya baksın.  Sonra sen hızlı çekimle izlersin yaptıklarını...
Ama böyle program kullanmadığım için önerebileceğim program yok..

Son Düzenleme: omer_6134 ~ 17 Haziran 2008 16:11
_AFD_
26-06-2008, 11:35   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
596 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

mytr filter, bekci,yassak gibi ekran görüntüsü kaydeden programlar var kullanabilirsin hatta hangi sitelere girdiğini bile not tutuyor.

servikal
30-06-2008, 19:10   |  #28  
servikal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
144 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

VİSTA KULLANIYORSAN GEÇERLİDİR
. Ayarlar - Denetim MasasNı - Kullanıcı Hesapları
2. Açılan pencereden Yönetici hesabına sahip kullanıcınızı seçerek Parola Belirlerle diyoruz.
3. Kullanıcı hesapları penceresinden “Yeni Hesap Oluştur” seçeneği ile çocuğunuzun ismini verin ve “Standart Kullanıcı” olarak hesabı oluşturun.


Standart kullanıcı hesabına yönelik Ebeveyn Denetimleri’ni açmak için:
1-Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin. Eğer bir şifre tanımlamadıysanız, bu eksiği Kullanıcı Hesapları Ekle veya Kaldır bağlantısına tıklayarak giderebilirsiniz. Daha kolayı için doğrudan bir kullanıcı için ebeveyn denetimleri ayarla bağlantısına tıklayın.
2- Ebeveyn Denetimleri ayarlamak istediğiniz standart kullanıcı hesabını tıklayın.
3-Ebeveyn Denetimleri altında “Açık“ı tıklayın.
4-Ebeveyn Denetimleri’ni çocuğunuzun standart kullanıcı hesabı için ayarladıktan sonra denetlemek istediğiniz ayarları tek tek yapabilirsiniz.

Ebeveyn Denetimlerinde Yapabileceğiniz Ayarlar Nelerdir?

Web Sınırlamaları: Çocukların ziyaret edebilecekleri Web sitelerini (Cinsellik, şiddet vb.) kısıtlayabilir, çocukların yalnızca yaşlarına uygun Web sitelerini ziyaret etmelerini sağlayabilir, karşıdan dosya yüklemelerine izin verip vermeyeceğinizi belirleyebilir ve içerik filtrelerinin izin verip engelleyeceği içerikleri belirleyebilirsiniz. Belirli Web sitelerini de engelleyebilir veya bunlara izin verebilirsiniz. Herhangi bir yeni kullanıcı için ebeveyn denetimleri varsayılan olarak ‘Web kısıtlamaları’ hariç, kapalı olarak başlatılır. Web kısıtlamalarının koruma derecesi ortadır. İsterseniz belli başlı web tarayıcıların tümüyle kullanabileceğimiz web sınırlama seviyelerinden birini seçebileceğiniz gibi isterseniz de içeriklere göre belirli web sitelerini ve hatta özellikle bu sitelerdeki belirli web sayfalarını da sınırlamanız mümkün.
Web filtrelerini etkinleştirmek için; Ebeveyn Denetimleri altından çocuğunuzun kullanıcı simgesine tıklayıp, Windows Vista Web Filtresi tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Karşınıza gelecek olan pencerenin orta bölümünde bulunan ‘web kısıtla’ düzeyi, Optimum (uygun değer) koruma için orta seviyede ayarlanmıştır. Bunu ‘Yok’ olarak belirlerseniz tüm web sayfaları ‘Yüksek’ olarak belirlerseniz ise sadece listenizde olan web sayfaları açılacaktır.

Zaman Sınırları: Çocukların izin verilen zamanlarda bilgisayarda oturum açmasını denetlemek için zaman sınırları ayarlayabilirsiniz. Zaman sınırları, çocukların belirli saatlerde oturum açmalarını engeller; oturum açarlarsa, oturumları otomatik olarak kapatılır. Haftanın her günü için farklı oturum açma saatleri ayarlayabilirsiniz. Bu engellemeyi etkin hale getirebilmek için ilk olarak Ebeveyn Denetimleri altında çocuğunuzun kullanıcısını seçmeniz ve “Zaman Sınırlamaları” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen tabloda, haftanın yedi günü için ayrı ayrı olarak saat aralıklarını işaretleyerek bu saatler için çocuğunuzun bilgisayar kullanmasını engelleyebilirsiniz.
Oyun Sınırlamaları: Oyunlara erişimi denetleyebilir, yaş derecelendirme düzeyi belirleyebilir, engellemek istediğiniz içerik türlerini seçebilir ve derecelendirilmemiş veya belirli oyunları engelleyip izin vermeye karar verebilirsiniz. Denetim Masası altında yer alan “Bir kullanıcı için ebeveyn denetimlerini ayarla” seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Ardından çocuğunuzun kullanıcısını seçip, oyunlar bağlantısına tıklayarak gerekli kısıtlamaları yapabiliyorsunuz. Karşınıza gelecek olan pencerede “oyun oynayabilir mi?” sorusuna “Evet” yanıtını vermezseniz tüm oyunlar çocuğunuz için engellenecektir.
Belirli oyunları engellemek için: Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin. Oyun oynamasını önlemek istediğiniz kişinin adını tıklayın.
Ebeveyn Denetimleri altında, Açık‘ı tıklayın.
Kişinin adı oyun oynayabilir mi? altında, Evet‘i tıklayın.
Bilgisayarınızdaki tüm oyunları adlarına göre engelleyin (veya izin verin) altında, Belirli Oyunları Engelle veya İzin Ver’i tıklayın.
Oyunların alfabetik listesinde, engellemek istediğiniz oyunu tıklatıp ardından Her Zaman
Engelle‘yi tıklayın.

Belirli Programlara İzin Verme veya Bunları Engelleme: Çocukların istemediğiniz programları çalıştırmasını önleyebilirsiniz. Vista, çocuğunuzun hangi programları kullanabileceklerini belirlememize de yardımcı olabiliyor. Ebeveyn denetimleri panosunda Belirli Programlara İzin Ver ve Engelle düğmesine tıkladığınızda bilgisayarınıza kurulu olan programların bir listesi ekrana geliyor. Buradan isterseniz çocuğunuzun tüm programları kullanmasına izin verip, isterseniz de sadece uygun gördüğünüz belirli programlara onay verebiliyorsunuz.
Çocuklarınızın bilgisayarı nasıl kullandığını gösteren bir rapor istediğinizde ise;
Başlat - Ayarlar - Denetim Masası - Kullanıcı Hesapları - Kullanım Raporu‘nu görmek istediğiniz çocuğun hesabına tıklarsanız açılan pencereden istediğiniz seçeneğe tıklayıp, çocuğunuzun neler yaptıklarını takip edebilirsiniz.

ancestorblood
01-07-2008, 00:18   |  #29  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

hangi sitelere girdiğini tahmin edebiliyorsan arama motorundan 'girilmez' programını aratırsan ve yüklersen isteğin siteye sadece belirlediğin şifreyle girersin.umarım işine yarar