kredi kartı ile alışveriş

O_uzHaN
18-10-2009, 18:34   |  #1  
O_uzHaN avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,061 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

arkadaşlar vatan bilgisayar dan kredi kartı ile alışveriş yapacağım ama korkuyorum
kredi kartı bilgilerime baskası erişebilirmi
daha önce kredi kartıyla vatan bilgisayardan alışveriş yapan varmı?varsa bir sorun yaşadı mı?

Daisuke
18-10-2009, 18:53   |  #2  
Daisuke avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
386 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Bilgisayarında iyi bir güvenlik programı varsa kormana hiç gerek yok. Ben www.hepsiburada.com' dan ve www.webdenal.com' dan ara sıra alışveriş yaparım ve bugüne kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Vatan Bilgisayar'da güvenilir bir firmadır, alışveriş yapabilirsin. İyi akşamlar.

hamzaa
18-10-2009, 19:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
292 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

kardeşim 2 yıldır internette alışveriş yapıyorum ama internet için karspersky kullanıyrum.korka sağlam antivirüs kullan

PC.Kopat
18-10-2009, 19:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

NIS, Eset SS, KIS, Bitdefender Total, BitDefender IS, GData Total, GData IS, Avira Premium, Avira Security Center programlarından birini kullanıyorsanız çok büyük ihtimal bişey olmaz ama c"r"a"c"k , k"e"y"g"e"n falan kullandıysanız o pc'de daha önce o zaman hiç kredi kartıyla falan uğraşmayın...

O_uzHaN
18-10-2009, 19:52   |  #5  
O_uzHaN avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,061 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009
Alıntı: 0PC-Kopat0  
NIS, Eset SS, KIS, Bitdefender Total, BitDefender IS, GData Total, GData IS, Avira Premium, Avira Security Center programlarından birini kullanıyorsanız çok büyük ihtimal bişey olmaz ama c"r"a"c"k , k"e"y"g"e"n falan kullandıysanız o pc'de daha önce o zaman hiç kredi kartıyla falan uğraşmayın...
norton internet securty kullanıyorum bişe olurmu?

PC.Kopat
18-10-2009, 19:57   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
750 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

olmaz olmaz ben de NIS kullanıyorum 2010 sürümü ise hiçbişey olmaz

Bytheway34
27-07-2010, 15:59   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Arkadaşlar ''kredi kartınız ile alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz'' konusunda biz www.firsatlialisveris.com sitemiz çalışanları olarak  tüm ulaşabildiğimiz arkadaşlarımızı bilgilendirmeyi görev edinmekle birlikte sağlıklı ve güvenli ortamlarda gönül ferahlığı ile alışveriş yapılması için bilgimizi paylaşıyoruz.Şimdi aşağıda kısaca anlatılanları lütfen 5 dakikanızı ayırarak okuyunuz.
 
Internet üzerindeyken çok farklı yöntemlerle dolandırılmanız mümkündür! Gerçek dünyada dolandırılabileceğiniz yolların aynılarıyla ya da benzerleriyle internette de dolandırılabilirsiniz.
Günümüzde artan bir oranla online alışveriş yapılmaktadır ancak internet kullanıcılarının büyük bir kısmı da kişisel bilgilerini ve kredi kartı bilgilerini tanımadıkları birilerine vermekten çekinmekte ve online alışverişi güvenli olarak görmemektedir. Ancak ne var ki aslında internetten alışveriş yaparken güvenli bir web sitesinde kredi kartı bilgilerinin verilmesi ile yemek yediğimiz bir yerde tanımadığımız birine güvenip kredi kartımızı vermek aynıdır!
Online alışveriş sitelerinde kredi kartı bilgilerini verme konusundaki korkularınızda haksız sayılmazsınız ancak bir sitenin güvenli olup olmadığını anlamak ve riski en alt düzeye indirerek güvenli alışveriş yapabilmek mümkündür…
Peki Internette Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?
 
Online alışveriş yapmak istiyorsunuz ancak mümkün olabilecek en güvenli yöntemi kullanmak istiyorsanız;  işe gerçek dünyada kullanımı mümkün olmayan ancak online alışverişlerinizde rahatlıkla ve güvenle kullanabileceğiniz bir Sanal Kredi Kartı‘ na sahip olmakla başlamanızı öneririm. Sanal Kredi Kartları, kullanmış olduğunuz kredi kartınız hangi bankaya aitse o bankanın internet bankacılığı sisteminden kolaylıkla sahip olabileceğiniz güvenli alışveriş yapmanızı sağlayan, limit ayarlaması tamamen kart sahibinin kontrolünde olan ve alışverişlerde kullanmadığınız zamanlarda limiti daima 0 (sıfır ) olabilen kredi kartlarıdır.
 

  • Seçkin isimlerden alışveriş yapıyorsanız kredi kartı bilgilerinizi güvenle verebilirsiniz çünkü seçkin online mağazalar, adlarının kirlenmesi ya da büyük harcamalar yaparak yaptıkları yatırımlarının başarısız olmasını istemezler ve güvenlik konusunda oldukça dikkatli davranırlar. Yaşayacağınız bir problemde ise size her türlü yardımı gösterme eğilimindedirler.
  • Sadece güvenli olan sitelerden alışveriş yapın: Alışveriş yapacağınız sitenin SSL güvenliği kullanıp kullanmadığını denetleyin ve güvenli bir sayfada olmadıkça sipariş vermeyin. SSL güçlü bir şifreleme algoritması kullanır ve veri iletişimi güvenli olarak gerçekleşir.
    • SSL ( Secure Socket Layers ) sistemine sahip siteler bunu sayfalarında mutlaka belirtirler. Genellikle sitenin ana sayfasında VeriSign, RapidSSL, GlobalSign gibi güvenilen sertifika dağıtıcılarının logoları mevcuttur. Ayrıca ödeme yapılan ekranda sitenin SSL sistemine sahip olduğu bilgisi kullanıcılara belirtilir.
    • SSL destekleyen bir sunucuya bağlandığınızda bağlanılan sayfa https:// ile başlar ve ekranda kapalı bir kilit belirir.
    • İrtibat bilgisi olmayan sitelerden alışveriş yapmayın: Sipariş verdikten sonra, siparişinizle ilgili bir problem yaşamanız halinde anlaşmazlığı çözmek için siteden biriyle irtibat kurmanız gerekecektir. Bu nedenle herhangi bir şekilde satış sonrası destek veremeyecek yerlerden alışveriş yapmayınız, irtibat bilgileri açıklıkla belirtilmiş olan siteleri tercih ediniz. Alışveriş yapmadan önce irtibat bilgileri verilmiş kişilerle siparişten önce irtibat kurmanız ve problem yaşamanız halinde o kişilerin gerçekten ulaşılabilip ulaşılamayacağını kontrol etmeniz önerilir.  
  •  
    • Sitede belirtilmiş iade politikasının mevcut olup olmadığına bakın: Satın alacağınız üründen ya da hizmetten memnun kalmazsanız, hangi haklara sahip olduğunuzu öğrenin. Özellikle satın aldığınız ürünü iade etmek istemeniz halinde bunun kolay mı yoksa zor mu olduğuna bakınız. İade ve güvenlik politikası bulunmayan sitelerden uzak durunuz.  
     
    • Sipariş sözleşmesini mutlaka okuyun: Siparişinizi onaylamadan önce mutlaka sipariş sözleşmesini bir kere okuyup öyle onaylayınız.  

    • Sadece alışveriş için gerekli olan en az bilgiyi girin: Web siteleri, satın alımınızı tamamlayabilmeniz için doldurulmak üzere geniş bir form sunarlar. Bu formlar üzerindeki tüm alanları doldurmanız gerekmez ve sadece doldurulması zorunlu alanları doldurunuz.İsteğe bağlı alanları boş bırakmanızı öneririm çünkü buralarda kendinizle ilgili belirtmiş olduğunuz bilgiler pazarlama şirketlerine satılabilir !
  • Buna engel olabilmek için kullanıcılar olarak;
    • Sisteminizi mutlaka iyi bir güvenlik ve virüs koruma yazılımıyla korumalı ve yazılımımızı sürekli güncel tutmalıyız.
    • Kullanmış olduğunuz işletim sisteminin güncelleştirmelerini sıklıkla yapmalı ve işletim sistemini her zaman güncel tutmalıyız.
    • Online mesajlaşma ve online iletişim programlarını kullanırken tanımadığınız kişilerin göndermiş olduğu dosyaları açmadan önce mutlaka güncel virüs koruma yazılımıyla kontrol etmeliyiz.
    • Internette ücretsiz olarak dağıtılan ve yayıncısı belli olmayan programları bilgisayarımıza kurmamaya özen göstermeliyiz. Unutmayalım ki kötü niyetli kişiler bu programların arkasına saklanmış olan zararlı yazılımlarla bize zarar verebilir ve bilgilerimizi ele geçirebilirler! Yani önce bize istediğimizi verirler ve sonra da bizden istedikleri bilgileri alırlar!
    • E-Posta mesajlarına eklenmiş dosyaları gözü kapalı açmaktan sakınmalı ve dosyaları açmadan önce mutlaka sistemimizde kullanmış olduğumuz güncel virüs koruma yazılımı ile kontrol etmeliyiz.
Bilgisayar ve Sistem güvenliği bir zincir gibidir. Nasıl ki bir zincir ancak en zayıf halkası kadar sağlamsa, bir sistem de ancak en zayıf halkası kadar güvenlidir.
Bilgi Güvenliği ve sistem güvenliği konusunda dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili daha detaylı bilgilere yazılarımızın ilerleyen bölümlerinde geniş bir şekilde yer verilecektir.
Herkese faydalı olması dileğiyle,
Bilgileri için Suat delice arkadaşımıza teşekkür ederiz

firsatlialisveris internet hizmetleri

Son Düzenleme: Bytheway34 ~ 27 Temmuz 2010 16:02