Küçük depolama alanıyla başa çıkmanın yolu!

CHIP Online
30-08-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eski veya yeni, Android'li cebinizdeki depolama alanının küçüklüğü sizi çıldırtıyorsa...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/kuc ... nin-yolu_42339.html

Resimlerle: Android 4.3'ten ekran görüntüleri!

Telefonunuzun dahili depolama alanı doldu, yeni keşfettiğiniz bir uygulamayı deneyemiyorsunuz çünkü "Yeterli alan yok" mesajı alıyorsunuz. Yeni bir telefon almaya karar vermeden önce yapabileceğiniz birkaç şey var.


Özellikler eski ceplerde üreticilerin bizlere bıraktığı boş alan, şaşırtıcı derecede küçük. Örneğin HTC Desire'ın sahip olduğu 512MB'lık dahili depolamanın size kalan kısmı yaklaşık sadece 147MB. Telefonun sağlıklı bir biçimde çalışabilmesi için en az 100MB boş alana ihtiyaç duyduğunu düşünürsek bu durum, tam bir kabusa dönüşebilir.


Telefonunuzu root'layın ve custom ROM yükleyin


Telefonunuzdaki istenmeyen uygulamalardan kurtulmanın en iyi yolu, bir custom ROM yüklemek. Bu tür uygulamaları tek tek kaldırmanız da mümkün, ancak bunu yapmak size yeteri kadar boş alan kazandırmayabilir.


Kişileri Facebook ile eşitlemeyin


Kişilerinizi Facebook uygulamasıyla eşitlemeniz, kişilerinizin çok daha fazla yer kaplaması anlamına geliyor. Hatta Facebook'u sıkça kullanmıyorsanız onu silebilirsiniz. Facebook uygulamasının boyutu hiç de küçük değil.


Uygulamaların en küçük sürümlerini kullanın ve mümkün olduğunda SD karta yükleyin


Örneğin Facebook yerine TinFoil veya diğer küçük boyutlu Facebook alternatiflerine yönelebilirsiniz. Google Play'de neredeyse her uygulama için bir alternatif bulmanız mümkün. Bunun yanında App Monster veya App2SD gibi uygulamalar, yüklü uygulamalarınızın SD karta taşınmasının mümkün olup olmadığını size hızla gösterebilir.


Tüm Konu: Küçük depolama alanıyla başa çıkmanın yolu!

Resimlerle: Android 4.3'ten ekran görüntüleri!

Kaynak: www.chip.com.tr