Kulaklık tavsiyesi (Fazladan bir sorum daha var)

Oktetika
18-03-2016, 15:44   |  #1  
Oktetika avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2016

Merhaba arkadaşlar, şöyle ekonomik (ekonomikten kastım diğerlerine göre daha ucuz tabiki de :D) "kablosuz ve mikrofonlu" hatta "mümkünse" sesi de şöyle azcık iyi olan bir kulaklık arıyorum önerileriniz nelerdir ?


Bir tane buldum ama kendileri Türkiye'de aşırı derecede pahalı "CORSAIR GAMING H2100" Amazonda $60, burada neredeyse 500-600 lira. Amazon'dan getirme şansım var mı acaba bilen var mı yoksa gümrükte takılır da onunla mı uğraşırım ? Tabi başka kulaklık önerileriniz varsa onlara da açığım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

badwizard
18-03-2016, 18:54   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

amazon kullanmadığım ve nedense antipati duyduğum bir site ancak e-bay üzerinden ara sıra bir takım zerzavatlar aldığım oluyor bunların aralarında fiyatı 100 doları bulan şeylerde vardı, gümrükte sorun çıkması senin kargona denk gelen memurun tavrına kalmış bir durum.
Net olarak emin olmamakla birlikte sanırım ederi 100 euroyu aşan bir şey varsa %15-20 gümrük vergisi ödemen gerekiyor yurt içinde yasal olmayan bir şey getirtirsen el konulma ihtimalide var ancak kulalık bu sınıfa girmiyor.
Eğer istanbulda yaşıyorsan sorun çıkmaz, çıkacak en büyük sorun sana telgraf çekerek ikitellideki depoya gidip kargonu teslim almanı istemeleri olur, beni sadece bir kere çağırdılar o da beni görmek istemiş olmaları olabilir ama gelen cihazın ederinin %20 miktarında nakiti istemektende imtina etmediler ;)
istanbul dışında yaşıyorsan ve gümrük arıza çıkartırsa biraz başın ağrıyabilir bu düşük bir olasılık olsada istanbulda yaşayan bir yakının adresine satın alabilirsin, genelde bu kadar fark olmaz ama bazı kalemlerde fark 10 kata kadar çıkıyor nedense, bu nasıl bir kar marjıdır anlamak mümkün değil.

badwizard bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Oktetika
18-03-2016, 19:09   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2016

Öncelikle cevabın için gerçekten teşekkür ederim çok faydalı bir bilgi sağlamış oldun bana. :D Amazon'u tercih etme sebebim bu ürünün birazcık daha hesaplı olmasından ziyade "Corsair" bizzat kendisi satıyor ürünü Amazon'da.(Linkini mesajın sonunda ekleyeceğim umarım forum kurallarını ihlal etmiyordur okudum ama belki kaçırmışımdır) Fiyatı artmış gerçi tekrar da yine de çok daha ucuz Türkiye'ye göre.

Şöyle bir bilgi var sitede "Price: .....+ $11.05 Shipping & Import Fees Deposit to Turkey" shipping kısmı tamam ama import fees de ödenmiş oluyor sanırsam böyle bir durumda gümrükte takılmaz herhalde diye düşünüyorum ama tabii ki yanlış düşünüyor da olabilirim. Ek olarak da Ankara'da oturuyorum ben İstanbul'da oturan bizzat bir tanıdığım yok ama illaki bir tane bulurum eğer sıkıntı çıkma olasılığı yüksek diyorsan.


Bu da ürünün linki: http://www.amazon.com/Corsair-Ga ... 27-NA/dp/B00N803C7W

Son Düzenleme: Oktetika ~ 18 Mart 2016 19:35
badwizard
30-03-2016, 19:42   |  #4  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Baştada yazdığım gibi şansa bağlı, beni bazen çağırıyorlar bazen direkt teslim ediliyor, gümrükte sorun olmaması için gift olarak işaretliyor çoğu satıcı onlarda farkında durumun ama işte gel görki bizim gümrük memurlarının havasına bağlı sorun olup olmaması. en kötü ihtimal kargo geri gider satıcı paranı iade eder bir şey kaybetmiş olmazsın, geçen yıl çinden 2 yedek parça sparişi vermiştim 45 gün geçti gelmedi acelem olmadığı için satıcıya dönmedim adam bana mail attı ulaşmadımı diye, yok henüz arayan soran olmadı diye yazdım, ertesi gün 5 gün daha bekle ulaşmazsa tekrar yollayayım dedi satıcı. iyi dedim acelem yok, neyseki iki gün sonra getirdi bizimkiler, mail atıp tekrar yollamasına gerek olmadığını yazdım. satıcı sağlamsa sorun yaşama olasılığı yok denecek kadar az.

KIMSINLANSEN
30-03-2016, 20:02   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2016

İnternet ten bakabilirsin.İstersen ucuz seçeneklerde var.Ama güvenilir yerlere bakmalısın.Ama eğer illede mağazadan almak istiyorum dersen çoğu kırtasiyede ve NT mağazalarında satılıyor...