KULLANICI HESAPLARI (ACİL DURUM)

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
viking20
30-06-2005, 03:00   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

selam,bir bilgisayar dergisinin ,,ağ güvenliği''konu başlığı altında ki :korsanlara PC 'nizde hak tanımayın!metnini aynen okudum ve uyguladım.yani,başlat/denetim masası/kullanıcı hesapları/yeni hasap oluştur'u tıkladım ve ardından hesap ismi olarak:ANA KULLANICI yazdım.ileri düğmesini tıklayıp,,SINIRLI,,seçeneğini işaretledikten sonra :Hesap oluştur düğmesini tıkladım.Ardından: başlat/Oturumu Kapat düğmesini tıklayarak etkin hesaba ait oturumu kapattım.
        yeniden PC yi açtığımda masaüstü görünümü dahil birçok şey değişmişti.şimdi ,,sistem geri yükleme,, yi bile sistemim kabul etmiyor,ben eski halime geri dönmek istiyorum ne yapmalıyım?WİNDOWS XP HOME TR.kullanıyorum.Bir daha da böyle işlere kalkışmıyacağım,her okuduğumada daha dikkatli yaklaşacağım.

Son Düzenleme: viking20 ~ 28 Nisan 2006 19:13
Eyüp Korkusuz
30-06-2005, 11:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,077 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Oluşturduğun kullanıcı zaten user olarak açılmış ve yeni bir kullanıcı olduğu için masa üstü belgelerim klasörü ve ayarlarının hepsi değişmiştir.

Okuduğun makalede sana yeni kullanıcı oluşturmalarının sebebi internete kısıtlı olarak (user oturumunda) çıkış yaparsan virüs ler oturum kısıtlandığı için kendilerini yükleyemeceklerdir. Aslında en sağlıklısı bu yöntem kısıtlı olarak bağlanmak.

Şimdi sistem yüklemeden bunu yapman pek sağlıklı değil zaten. Senin burada tek yapman gereken denetim masası na girip oradan kullanıcı hesaplarına girmek girerken sana kullanıcı adı ve password soracaktır. Kullanıcı adına administrator yazıp girebilirsin ama sen kendi eski oturum u açarken başka bi kullanıcı adı ve şifre giriyorsan onları girmelisin. Daha sonra kullanıcı menüsü geldiğinde yeni oluşturduğun kullanıcı yı sil ve makineyi yeniden başlat eskisi gibi açılacaktır.

Bir diğer metod ise yukarıdaki işlemleri yapmadan makineni restart edip kullanıcı seçme ekranını beklemek gelince kullanıcı adı yazan yere ANA KULLANICI yerine administrator yazıp gir. Daha sonra  makine açılınca yeni oluştuduğun kullanıcı yı yukarıda belirttiğim gibi sil. Sorunun halolacaktır ama sana tavsiyem güvenlik amaçlı sınırlı kullanıcı olarak internete bağlanmanız ilk başlarda bazı zorlukları olacaktır ama zamanla alışınca kendinizi daha da güvende hissedeceksiniz...