Kullanıcıyı "hisseden" Xbox gamepad'i geliyor

CHIP Online
13-04-2014, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu yeni eklentiler, Xbox gamepad'lerine inanılmaz bir yetenek kazandırıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/kul ... -geliyor_46481.html

Resimlerle: 15 İlginç klavye ve kontrol cihazı!

Sır gibi saklanan "Nintendo Vitality Sensor"ü henüz göremedik. Ama Stanford'taki bir araştırmacı, benzer bir teknolojiyi geliştirme kararı almış durumda. Tek fark ise, bu teknolojinin Xbox 360 gamepad'ini temel alıyor olması.


Stanford'ta elektrik mühendisliği profesörü olan Gregory Kovacs, öğrencileri ve Texas Instruments ile çalışarak bahsi geçen teknolojiyi geliştirmiş durumda. Teknoloji, var olan bir 360 gamepad'ine yapılan bazı eklemeler ile kullanıcının kan akışından, nefes ve kalp ritmine kadar pek çok şeyi algılamasını amaçlıyor.


Kovac'ın öğrencilerinden Corey McCall "Eğer oyuncu daha fazla heyecan istiyorsa, sıkıldıkları zamanı tespit ederek, örneğin, bölüme daha fazla zombi ekleyebiliriz." cümlesi ile teknolojinin olası kullanım alanını açıklıyor. McCall'un dikkat çektiği bir başka kullanım yöntemi ise, aileler tarafından çocukların oyunlarının kontrol edilebilecek olması. Eğer bir çocuk oyuna fazla bağlanıyorsa, oyun sakinleştirilebilir veya mola verme vakti geldiği söylenebilir.


Tabii ki bu teknolojinin daha pek çok kullanım alanı da olabilir. Ancak bundan sonrası, teknolojinin yaratıcılarından ziyade, oyun yapımcılarının bu fikri oyunlar ile nasıl etkileşime sokacağına bakıyor. 

Tüm Konu: Kullanıcıyı "hisseden" Xbox gamepad'i geliyor

Resimlerle: 15 İlginç klavye ve kontrol cihazı!

Kaynak: www.chip.com.tr