Kuracağım High-End Sistem için Yorum ve Öneriler

Mehmet Çelen
13-08-2016, 00:55   |  #1  
Mehmet Çelen avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Merhabalar iyi forumlar,

Umarım konuyu doğru yere ve doğru şekilde açmışımdır.

Bilgisayar mühendisliği okuyorum ve donanım hakkındaki bilgilerim aşağı yukarı iyidir. Yani teknik açıdan önerilerinizi ve yorumlarınızı alabilirim.

Uzun süreden sonra artık masaüstü deneyimine geri dönmek istiyorum. Gerek dizüstü bilgisayarın bana fiziksel olarak verdiği rahatsızlıktan; gerek ders çalışırken, program yazarken benim için kullanım rahatlığı açısından; gerekse arada bir oynadığım oyunlarda üst düzey deneyimden ve en önemlisi uzun ömürlülük açısından high-end sistem toplamaya karar verdim. Bütçe açısından çok bir sorunum yok aşağı yukarı aşağıdaki sistem gibi olacaktır.

-CPU: Intel i7 6700k

-GPU: Asus Strix R9 390x (Şu an çok uygun bir fiyata vatan'da satılıyor, f/p açısından kaçırmak istemiyorum)

- Anakart: MSI Z170A tomahawk (wi-fi kartı olmayan): 3600mhz O.C olması lazım.

- Bellek: Vengeance 3000MHz 16gb(8x2)

-SSD : Toshiba 240GB OCZ (HDD almayı düşünmüyorum.)

-PSU : Büyük ihtimale thermaltake 750watt ( Verimlilik hesabını alırken yapacağım o yüzden marka alırken değişebilir.) 750watt'ın sistem için yeterli olacağını düşünüyorum ileride O.C yapsam bile.

-Kasa: Zalman Z11 plus middle boy düşünüyorum.

-Soğutma Sistemi: Biri işlemciye biri de ortaya karışık :D olarak 2 klasik fan düşünüyorum. Burada mantıklı önerilere açığım :)

-Monitör: Monitör gidip görülmeden nasıl alınır bilmiyorum ama IPS ekran düşünmüyorum Full HD olarak inceleyeceğim ve 24inç olması şart oğlu şart okuduğum bölüm dolayısıyla gerek ekranı ikiye bölmek gerekse yazdığım kod satırının büyük bir bölümünü aynı anda görmek. 600-700 civarı bir bütçe ayırdım monitöre.


Sistemin aşağı yukarı böyle olacağını tahmin ediyorum ana parçalar dışında birkaç ufak değişiklik olabilir. Ne dersiniz?

Sistem Bilgilerim