Kuzey Kore'de tablet kullanmak!

CHIP Online
01-08-2013, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünya'nın belki de en gizemli ülkesinden gelen bu tablet, öyle "acayip" şeyleri ortaya çıkarttı ki!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/kuz ... ullanmak_41810.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi 17 tableti!

Kuzey Kore'ye giden bir turistin yanında getirdiği tablet cihazı, bu ülkenin teknoloji kullanıcılarına koyduğu yasaklar konusunda ilginç ipuçlarını ele verdi.


Kuzey Kore'de satışan çıkan üçüncü tablet olan Samjiyon marka tabletlerden getiren turist, ülke dışına satılmayan bu cihazları merak edenlerin de ilgi odağı oldu. Cihazın donanımının pek çok diğer tablet gibi Çin'de üretilmiş olabileceği anlaşılırken, yazılımının ise ülke içinde dikkatle sansürlendiği dikkat çekti.


Android 4.0.4 işletim sistemiyle çalışan tabletin 7 inç ekranı bulunuyor. 1,2 GHz işlemciye sahip cihaz 8GB veya 16 GB hafıza ile birlikte geliyor.


Cihazın bir restorandaki hediye standında satıldığının altını çizen turist ise ileride Kuzey Kore'yi yeniden ziyaret edebileceği için gerçek ismini vermekten kaçındı.


Aylık gelirin ortalama 100 dolar olduğu Kuzey Kore'de, 200 dolara satılan 7 inçlik tabletin, lüks sınıfına girdiği anlaşılıyor. 200 dolarlık bir tablete göre çok hızlı tepki veren, güçlü bir cihaz olduğu da anlaşılan tabletin bu kalitesi de görenleri şaşırttı.


<span style="text-decoration: underline;">Performans tamam... Ama tabletteki akla hayale sığmayan yasak ve kısıtlamalar can sıkıcı. Hepsi, haberimizin ikinci sayfasında...</span>


Tüm Konu: Kuzey Kore'de tablet kullanmak!

Resimlerle: 2013'ün en iyi 17 tableti!

Kaynak: www.chip.com.tr