Laptop Kilitlenme (Donma) Problemi

Muhammed Sefa
21-11-2019, 19:20   |  #1  
Muhammed Sefa avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2017

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 yıldır laptop kullanıcısıyım ve bugüne hiçbir problemle karşılaşmamıştım taaaki düne kadar. Dün Tez yazımı sırasında bilgisayarım kilitlendi hiçbir şey hareket etmiyor klavye, Mouse vb. tamamiyle kilitlendi. Neyse dedim power tuşundan kapattım geri açtım. Normal kullanıma devam ediyorum. İlerleyen saatlerde yine aynı oldu dedim tadı kaçtı noluyor, neyse bir daha aynı şekilde kapattım açtım şarjdan çıkardım yatağımda oynuyorum, normal kapattım uyudum. Sabah kalktım tezimi yazmaya devam ediyorum bilgisayarı şarja taktım bir süre sonra yine dondu neyse lafı uzatmadan teknik desteği aradım (monsternotebook) yeni Windows sistemi kurarak test edin dedi. Tamam dedim usbye Windows 10 u yazdırcam taktım %10...%20...%30 oldu dondu 5 kez bu şekilde farklı yüzdelerde dondu. Şarjdan çıkardım acaba mı ??? soru işaretleri belirdi aklımda. Şarjdan çıkardım normal bir şekilde usbye yükledi. Şarja taktım formatımı attım sıkıntı yok dedim oh sistemdenmiş. Güncelleştirmeleri yaparken tekrar bir daha dondu haydaaa dedim yeter ya, aksi gibi garantisi 2 hafta önce bitti ve garantisi bitmeden 1 hafta önce test için gönderdim sıkıntı yok diye geri gönderdiler. Neyse şu an laptop sarja takılı olmadan 1 saattir çalışıyor ve daha donma işlemi gerçekleşmedi. Yani sarja takınca bir süre sonra donuyor acaba neden ? Yani sarja takınca donduğuna tam emin değilim fakat 2-3 seferdir bu şekilde onayladım. Yardımınıza ihtiyacım var. Yarın teknik desteğe göndereceğim fakat önden bilgi almak için sizlere sormak istedim.. Teşekkür ederim ilginiz için şimdiden

excel_mustafa
21-11-2019, 19:45   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

şarj sorunu demek %80 anakart arızası demektir. anakarttaki şarj ve besleme çipleri arızalanmış. mümkünse anakartı değiştirmelerini iste.

Son Düzenleme: excel_mustafa ~ 21 Kasım 2019 19:45
zombi
22-11-2019, 03:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: excel_mustafa  
şarj sorunu demek %80 anakart arızası demektir. anakarttaki şarj ve besleme çipleri arızalanmış. mümkünse anakartı değiştirmelerini iste.
 

yanlış %80 adaptor kaynaklıdır. geri kalan ihtimal ya soket ya batarya kontrolcüsü hatasıdır. çok çok düşük bi ihtimal anakartta hasar olmasıdır.

benim pc de adaptor takınca abuk subuk sesler çıkartırdı. adaptoru değiştirince düzeldi.