Laptop-Notebook-Netbook-Ultrabook..vs ?

wikioogle
28-01-2013, 18:27   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Arkadaşlar ben bir dizüstü cihaz alacaktım ama araştırırken birsürü şeyle karşılaştım.. Öncelikle tam olarak başlıkta yazdığım olayı çözebilmiş değilim.. Bunlar arasındaki fark tam olarak nedir? Bunlar dışında ...book şeklinde biten ama aklıma şuan gelmeyen şeylerde duydum. Yani mesela netbook adından anladığım üzere internet için mi? Peki bir netbookla yapamayıpta laptopla yapılabilecek hanği işlemler vardır? Hanğisinin ne avantajı var? Herbirinin ekranları değişebiliyor mu? Ekranlarına göre mi sınıflandırılıyor?

İkini sormak istediğim şey şu: 1300 - max 1400 tl lik bir dizüstü almak istiyorum. Ekran kartı 2 gb, ram en az 6 gb, intel işlemci (mümkünse widi özelliğine sahip olmalı), ön belleği 3 mb dan az olmayan, win8 li ve dizaynı kaba olmayan bir cihaz almak istiyorum. Oyunla alakam yok, genel olarak ofice uygulamalarıi yazılımlar ve ekran kartını hd ve blueray görüntüler için istiyorum. Hdd çok önemli değil illa 1 tb olsun derdinde değilim mesela 500 gb olabilir.

Üçüncü sorumda şu: Ben marka olarak pek bir arayış içinde olmadan şöyle bir baktım piyasaya özellikle packard bell, acer, lenova markaları muadilleri olan hemen hemen aynı özelliklerdeki toshiba, sony gibi markalara göre çok daha ucuz neden bu fark? Aynı özelliklerde derken, ikiside aynı mimari yapılı intel işlemciyi kullamış, ikiside aynı nvidia ekran kartı kullanmış ama bazı markalar diğerlerinden daha pahalı.. Peki farkları ne? Kasa malzeme kalitesi mi?


Şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: wikioogle ~ 28 Ocak 2013 18:32