Laptop PC mi, masaüstü PC mi almalısınız?

CHIP Online
06-02-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yıllardır tartışılan bu sorunun cevabını araştırdık; kararımızı verdik... İşte o cevap!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/lap ... alisiniz_38455.html

Resimlerle: 30 sıradışı PC bileşeni...

Laptop satışları masaüstü PC'leri geçeli çok oldu. Ancak bu, yeni bir bilgisayar satın alırken hemen laptop'lara yönelmeniz anlamına gelmiyor. Bazı durumlarda size aynı fiyata çok daha fazlasını sunabilecek masaüstü PC'ler sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.


İşte bir laptop ve masaüstü arasında tercih yapmanızı kolaylaştıracak bazı bilgiler.


Laptop'ları tercih etmek için nedenler


Laptop'un önce çıkan özellikleri şunlar:


- Taşınabilirlik.


- Sabit çevre birimler.


- Genellikle bütünleşik grafik çipi.


- Kısıtlı yükseltme olanağı.


Bir laptop onunla evden dışarı çıkıyorsanız işinize yarayacaktır. Dolayısıyla kendinize şu soruyu sormanız gerekiyor: Bu bilgisayarı düzenli olarak yanınızda taşıyacak mısınız? Eğer cevap evetse, bir laptop satın almalısınız.


Bazı kullanıcılar, sadece küçük olduğundan laptop'ları tercih ediyorlar ancak onunla hiç dışarı çıkmıyorlar. Bu durumda bir masaüstü PC veya hepsi-bir-arada PC daha iyi bir seçenek olabilir.


Laptop'larda çevre birimlerin sabit olması genellikle çok konuşulmaz ancak laptop'larda belirli bir ekran, klavye, trackpad ile kısıtlısınızdır. Harici cihazlar tabi ki bağlayabilirsiniz, ancak o zaman da laptop'unuzu bir masaüstü PC'ye dönüştürmüş olursunuz.


Laptop'ların genellikle ek bir ekran kartına sahip olmaması, oyun oynuyorsanız sizin için dezavantaj olabilir. Ek ekran kartına sahip laptop'lar da var, ancak bunlar normal laptop'lara göre daha pahalı ve daha ağırlar.


Birçok laptop'un RAM'ini ve sabit diskini yükseltebilirsiniz, ancak bundan daha fazlasını genellikle yapamazsınız. Çoğu kullanıcı, laptop'larını ömrü boyunca yükseltmeden kullanıyor.


Tüm Konu: Laptop PC mi, masaüstü PC mi almalısınız?

Resimlerle: 30 sıradışı PC bileşeni...

Kaynak: www.chip.com.tr