laptop şarj cihazı ses sorunu

Flynet
01-12-2012, 15:36   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Merhaba

Size danışmak istediğim bir sorunum var. Yeni laptop aldım fakat adaptöründen sesler geliyor. Her zaman gelmiyor ama bilgisayarın kapağını kapattığımda yada bekleyip ekran karardığında şarj aletinden ince aralıksız tiz ses çıkıyor.

Kısaca bilgisayar enerji harcamıyorken yada çok az harcıyorken adaptör ses çıkarıyor bu ses rahatlıkla duyulabiliyor. Servisine gönderdim sorun bulunamadı dediler ama benim içime sinmiyor.

İşin üstadlarından yardım bekliyorum. Bu ürün bozuk mu sizce ileride daha büyük sıkıntılara yol açar mı? Fikirlerinizi bekliyorum. Örnek olarak bir video koydum:
http://www.youtube.com/watch?v=FlIFWyFBNes&;feature=player_embedded

İyi forumlar

Flynet
01-12-2012, 19:19   |  #2  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Galiba sorunumu anlatamadım. Sonradan ekran falan takmadım laptopa.

Batarya doluysa ve fişe takılıysa bilgisayar güç harcamazsa (ekranı kararmış, kapağı kapalı vs) adaptörden sesler çıkıyor. Bu daha sonra arızalara sebep olabilir mi?

murat5038
02-12-2012, 04:41   |  #3  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

standby modda olduğundan gücü düşüreceğinden pc güç almayı düşürür onda dolayı %100 dolu bataryada zaten takılı olması doğru bişey değil,intelin kontrol panelindeki güç ayarlarında dc akımı olarak ve batarya kulanarak seçeneklerden kaynaklıda bir sorun olabilir.

adaptörden ses gelmesi(fanı hariç)sesin tipine göre değişir sizinki sanki elektirik sıçramasına benziyor veya biryerinde tam temas edemediği birşey var.Birde elektirikçiye gösterseniz iyi olur veya adaptörü değiştirmelerini söyleyin.

Flynet
02-12-2012, 11:24   |  #4  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Teşekkürler ben bu sesin normal olmadığını düşünüyorum. Bence ileride daha büyük arızalara neden olabilir kanısındayım.

Ama şöyle düşünen arkadaşım var. Bilgisayar iyi bir bilgisayar oldukça enerji çekiyor. Bu yüzden sistem çalışırken şarj cihazından normal olarak akım çekiliyor ama pil tam dolu ve sistem beklemedeyken yada kapak kapalıyken (yani bilgisayar enerji harcamıyorken) şarj cihazı gelen elektriği laptopa aktaramadığından kendi içinde biriktirdiğinden ve bunu masaüstü bilgisayarlardakinin aksine ısı olarak atamadığından böyle sesler çıkardığını söylüyor. Sakıncalı bir durum olmadığını söylüyor.
Bu doğrumu sizce?

Servise gönderdim sorun bulunamadı dediler ama bu servis tabiki.