Laptop'un kamerası gözükmüyor ?

LeroanZ
03-08-2009, 22:19   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
164 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

arkadaşlar, lg marka bi laptop var ve kamerası çalışmıyor kendiprogramını açıyorum, device takılmadı  yok filan diyor, bilgisayarımagiriyorum yok, aygıt yöneticisine giriyorum yok, denetim masasındakibölüme giriyorum yine yok; ne yapabilirim yardımcı olursanızsevinirim...

Süleyman.
03-08-2009, 22:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bilgisayarın modeli nedir?
 
Kamera sürücüsünü güncelleyin. LG internet sitesinden modelinize ait olanı indirin.

EbRaR ErDeM
04-08-2009, 15:22   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,217 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

sürücülere bakın bi de

aksoydesign
19-03-2013, 07:48   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Aygıtlarınız çözümü donanımsal ya da yazılımsal dır. Öncelikle bunu anlamak için, 
Bilgisayarıma sağa tıklıyoruz > Özellikler >  Aygıt yonetıcısı > Görüntüleme aygıtları 

Görüntüleme aygıtı mevcutsa ve kameranız bu kısımda görünüyorsa bu demek oluyor ki, donanımsal bir sorununuz yok

Aygıtınız devre dısı kalmıs olabilir :

Aygıt yonetıcısı kısmında oruntuleme aygıtları kısmından kameranızın adına sağa tıklayın ve devredısı bırak ya da etkınlestır yazısını goreceksınız. etkınlestır yazısı yazıyorsa dananımınız devredısı kalmıstır. etkınlestır demenız tekrardan aktıf edecektır.

Yazılımsal olarak sorunu tespit etmek:

Yeni bazı bilgisayarlarda kamera üreticisi update (güncelleme versiyonu ) çıkardığı zaman kameranız güncellemeyi tamamlanamadan çalışmaya bilir bu durumda microsoft updateyi, ya da kamera programını açarak ayarlar kısmından update yi aktif edip güncellemenizi yapabilirsiniz.

Calı sohbet ve buna benzer sitelere gırılıp kamera acıldıgı zaman, ve bu sitelerde virüs kanısı bulundugu zaman  antivirüs programınız hem kamerayı sonlandırabilir hemde internet sıtesını sonlandıra bilir. Bazı durumlarda tehlike yarata bılecek olan virüsler bulaşma rıskıne karsın anti virüs çalışma sistemine gore ana dosyaya zarar vermemek ıcın kameranın driverlerini de silebilir. 

Boyle bır durumda bilgisayar markanız hangisi ise örne: asus, acer.  asus'un resmi sitesine girip buradan sport and download yada acer'in resmi web sitesine girip sport yada download yada driverhelp kısmınlarına girdiğiiz zaman bilgisayar marka model seri numaralarına gore bile driverlerinizi bulabılırsınız. Uygun olan driver'i bulup indirin. ilk yapmanız gereken bilgisayara bir antivirüs taraması yaptırmak. daha sonrasında ise eskıden yuklu olan driver'i program ekle kaldırdan silmek. 

Daha sonrasında ise aygıt yonetıcısı> goruntuleme aygıtları> kameranızın adına saga tıklayın ve kaldır'ı secın. 

İşlemler bitince bilgisayara reset atın. sonrasından programınızı kurmaya baslayın. kurulum bıtınce daha ıyı sonuc almak ıcın bılgısayarı tekrar baslatın ve kameranızı açmayı deneyin. sorununuz yazılımsal ise bu skeılde uygulama yaparsanız %95 bır oranla kameranız calısacaktır. 


Sorununuz donanımsal ise; 

Bu konuda yapabileceğiniz pek birşey yok aslında, ben anlıyorum laptop sokmesınden, soker bakarım dersenız dıye anlatıyorum (tafsiye edilmez )
Ekran panelını sokup kameranızın darbe alııp almadıgınıa ve arkasındakı kablonun cıkık olup olmadıgına yada kopma olup olmadıgına bakın herhangı bır sorun gorunmuyorsa. alt kasayı acmadan once kameranın arkasındakı kabloyu bırkere cıkarın ve takın bılgısayarınızı acın ve kameranın calısıp calısmadıgını kontrol edın. 
Not: Bilgisayarnızın bataryasını cıkartınız ve bilgisayar acıkken herhangı bır kablo cıkarmak gıbı bır hata yapmayın. 

Şimdi alt kasayı acın ve mentese kısımlarından gecen kablonun kopuk olup olmadıgını kontrol edın. bır sorun yok ıse ana karta baglı olan kısmı kontrol edınız. baglantı cıkık ıse takınız ve kamerayı kontrol edınız acılıp acılmadıgınız. halen sorun duzelmedıyse kameranızın uc kısmı yanmız yada kablosunda sorun olabılır. bunun ıcın voltaj olcucu ıle once kabloyu kontrol edın. sorun yoksa tek bır ıhtımal kalıyor, kamernaızın ucu bozuk. Kameranızın modelıne gore ınternetten spaıs verebılırsınız. tahmini fiyat 10 - 15 tl

Bu dediklerimi uyguladıktan sonra sorununuzun duzelıp duzelmedıgını bizlerede bildirirseniz seviniriz.

Fuki Evsiz
22-08-2015, 20:08   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

https://www.youtube.com/watch?v=ljOBCBczj9o  çözüm :D