Laptop'unuzun pil ömrünü uzatmanın 5 yolu!

CHIP Online
16-08-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Laptop'unuzun pilinin sizi yarı yolda bırakmaması için bu 5 ipucuna kulak vermeniz yeterli!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/lap ... n-5-yolu_42069.html

Resimlerle: 15 sıra dışı dizüstü canavarı!

Hava alanında, kafede, toplantılarda en iyi dostunuz olan laptop'unuz, sunumlarınızı, tablolarınızı ve tüm işlerinizi halletmenize yardımcı oluyor. Tabi bir şart var: pilinizi önceden şarj etmişseniz ve pil ömrünüz yeterse. Peki ya laptop'unuza en çok ihtiyacınız olduğu anda piliniz tükenirse ve onu şarj edecek bir elektrik prizi bulamazsanız? İşte bu tür durumlarla karşılaşma olasılığınızı azaltacak, pil ömrünüzü uzatacak pil tavsiyeleri.


1. Arkada çalışan programlara bakın


Windows'ta arka planda çalışan programlar, işlemcinizi, ağı ve diğer bileşenleri meşgul ederek pilinizin daha çabuk bitmesine neden olacaktır. Windows Update, torrent yazılımları ve diğer güncelleme programları arka planda pilinizin tükenmesine neden olan faktörler arasında.


2. Şarj etmeyi unutmayın


Laptop'unuzun pilini her zaman hazır tutmanın en iyi yolu, onu her fırsatta şebeke elektriğine bağlamayı unutmamak. Pilinizi tamamen şarjlı tutarsanız, pile geçtiğinizde genellikle işinizi tamamlamanız için yeterli zamana sahip olacaksınız.


İş yerinizde ve evinizde farklı adaptörler kullanabilir, böylelikle çoğunlukla pek hafif olmayan adaptörleri sırtınızda taşıma derdinden de kurtulabilirsiniz.


Tüm Konu: Laptop'unuzun pil ömrünü uzatmanın 5 yolu!

Resimlerle: 15 sıra dışı dizüstü canavarı!

Kaynak: www.chip.com.tr