laptop

Ufukgun
12-04-2007, 22:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

GeForce 8600 DX10 destekli laptoplar varmı ?

erkanc
12-04-2007, 22:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

8600 için nvidia mobil gpu çıkracaklarını duyurmadı ama intel dx10 arabirimini destekleyen bir platform çıkaracak kod  adı santa rosa

Son Düzenleme: erkanc ~ 12 Nisan 2007 22:49
exocetus
12-04-2007, 23:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
266 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Bu olmasi lazim....


Kolaylik olsun diye O sayfadan alinti:

Zepto Z-Note 6625WD DX10 Notebook Offically Announced Product insight: Znote 6625WD

The new Znote 6625WD will be launched as the successor of the popular Znote 6615WD, as Zepto’s Santa Rosa 15,4” gamer notebook. The notebook will be equipped with lots of new features, and will come in an even more stylish design. Amongst it’s new features, the Znote 6625WD will include:

HDMI for digital connection to external monitors/LCD TV’s-
WSXGA 1680x1050 HD ready
Bluetooth 2.0 with H2DP
Geforce Go 512MB 8600 graphics card
Optional HD DVD RW drive
DirectX10 support
965 Intel Mobile Express

The Znote 6625WD will be launched together with the launch of the new Santa Rosa platform, scheduled to take place in April/May 2007.

More about: Santa Rosa platform

Santa Rosa is the codename for the 4th generation of Centrino, showcased in CES 2006 and planned to market in April 2007.

Quick facts:

The second generation Intel Core 2 processor (codename Merom) which uses Socket P.
800 MT/s front side bus with Dynamic Front Side Bus Switching to save power when running at lower CPU power.
Intel Mobile 965 Express chipset (codename Crestline) with Intels GMA X3000 graphics technology.
Intel PRO/Wireless 4965AGN IEEE 802.11abgn mini-PCI-Express wireless network (codename Kedron).
NAND flash memory storage (codename Robson)
WWAN internetaccess via mobile telephone network with HSDPA (3.5G) wireless technology developed with Nokia (codename Windigo)
EFI, which replaces BIOS
Intel Dynamic Acceleration (IDA), for better Windows Vista Aero support

Support for WiMAX (802.16) was planned for Santa Rosa, but is not included in this platform. WiMAX will come in 2008 with the Montevina platform.
Santa Rosa platform will be branded as "Centrino Pro".

Banned
16-04-2007, 00:41   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,148 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Toshiba Qosmio G40: Santa Rosa ve DirectX 10 birarada

Kullanıcıların her konuda olduğu gibi dizüstü bilgisayarlar konusunda da tercihleri farklılık gösterebiliyor. Kimi kullanıcılar için batarya ömrü ve taşınabilirlik ön plandayken kimileri içinse masa üstü sistemlere yakın performans ve büyük ekran öncelikli tercih sebebi haline gelebiliyor. Son yıllarda satış rakamları iyiden iyiye artan ve gelişmelerin dur durak bilmeden devam ettiği dizüstü bilgisayar dünyasında üreticiler farklı kullanıcıların arzu ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına geliştirkdileri yeni modellerin duyurusunu yapmaya devam ediyorlar. Uygun fiyatlı ve taşınabilirliğin ön planda olan dizüstü bilgisayarların rağbet gördüğü şu günlerde iddialı firmalar yeni nesil teknolojiler ile donattıkları, konfigürasyon listesi ile parmak ısırtan ve masaüstü ile güreşe hazırım diyebilen özel sistemler üretmeye de devam ediyor. İşte bu üreticilerden biri de Toshiba. Firmanın Qosmio serisi dizüstü bilgisayarlarını artık bilmeyen kalmamıştır. Şimdi ise aileye yine yeni ve çok iddialı bir model olan Qosmio G40 katılmaya hazırlanıyor.


Toshiba'nın Qosmio serisi, özellikle zamanın çok daha ötesinde donanımları kullanması ile öne çıkan kullanıcılarına zengin multimedya yetenekleri ve sınırsız eğlence ortama yaratabilme ile birlikte üst düzey performans sağlamayı hedef edinen özel komponentlerden oluşturulmuş dizüstü bilgisayar devlerinden Toshiba'nın en iddialı ve gelişmiş dizüstü bilgisayar ailesini oluşturmakta. Toshiba'nın an itibaiyle satılmakta olan en iddialı model grubu Qosmio G30 serisine göre G40 modeli donanım dünyasının da uzun süredir beklediği ciddi yenilikler ile birlikte geliyor. Toshiba'nın yeni amiral gemisinin belkide en önemli özelliği işlemci devi Intel'in dizüstü bilgisayarlara yönelik olarak 9 Mayıs'da lanse etmeyi planladığı 4. nesil Centrino platformu olan SAnta Rosa alt yapısını kullanıyor olması gösterilebilir. Kısaca Santa Rosa platformunu hatırlamak gerekirse, Intel yeni platformu ile dizüstü bilgisayarların temel özelliklerini ve genel performanısını bir adım daha ielri götürecek gibi. Zira yeni platformda soket P formunda hazırlanan ve 800Mhz fsb hızının yanısıra yüksek saat hızlarını görmeleri beklenen yeni Core 2 işlemciler ile birlikte masaüstü tarafında uzun süredir kullanılan ve Core mimarisini esas alan işlemciler ile yüksek performans ve verimlilik sağlayabilen 965 yonga seti de Santa Rosa ile birlikte dizüstü tarafına transfer olacak. Zira platform üzerinde üretici firmaların tercihine göre Intel Mobil 965PM Express (Crestline) veya yine Intel'in birçok kullanıcının temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek entegre GMA X3000 grafik işlemcisini kullanan 965GM Express yonga seti kullanılacak. Tabii Santa Rosa platformunda yenilikler bu kadarla sınırlı değil. Zira Intel yeni platformu ile birlikte Next-Gen Wireless-N 802.11n kablosuz bağlantı yeteneğini de kullanıcılarına sunarak bağlantı hızını ve ve çekim alanını da ciddi şekilde arttıracak. Tabii daha önce Robson olarak ta bilinen fakat ismi değişerek Turbo Memory adını alan ve Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows Vista'nın önemli getirilerinden olan ReadyDrive ve ReadyBoost teknolojilerini de destek sağlanmış olacak.


Intel'in Mayıs ayında duyrulması beklenen Santa Rosa platformunu kısaca hatırladıktan sonra Toshiba Qosmio G40'a geri dönersek, ürün üzerinde 1920x1200 çözünürlüğe kadar destek verebilen 17-inç ekran bulunacak. TrueBrite WXGA+ formunda olması beklenen Toshiba Qosmio G40'ın ekran özellikleri arasında yine firmaya özgü bir teknoloji olan ve dijital gürültüyü azaltan ve görüntüye netlik kazandırabilen QosmioEngine desteğinin de olması bekleniyor. G40'a gücünü verecek işlemcinin ise Core 2 Duo T7300 olması bekleniyor. 2.16GHz'lik saat hızına sahip olan işlemci ürünün ihtiyaç duyduğu gücü sağlama konusunda sıkıntı yaratmayacak gibi. Zira bu modelde ve diğer Qosmio serilerinden işlemci önemli çünkü bu seri güçlü donanımlarıyla envai çeşit çoklu ortam uygulamalarına göz kırpıkları için zaman zaman yüksek işlem gücüne de ihtiyaç duyabiliyorlar. Geleleim Toshiba Qosmio G40'ın altı çizilmesi gereken en önemli noktalarından bir diğerine yani kullandığı grafik çözümüne. Toshiba, G40 üzerinde grafik devi Nvidia'nın mobil platformlara yönelik olarak üzerinde çalıştığı en yeni ve iddialı çözüm olan, DirectX 10 desteği ile dikkatleri üzerine çekme konusunda sıkıntı yaşamayacak 512MB'lık kendi özel belleğine sahip olan GeForce Go 8600GT ekran kartını Qosmio G40 üzerinde kullanacak. Santa Rosa platformu ile birlikte DirectX 10 desteğine de sahip olacak Qosmio G40, gerek kendi ürün gamı içerisinde gereksede rakip firmaların eş değer çözümlerine karşı çıtayı iyice yükseltmiş olacak. G40 üzerinde ayrıca 2GB'lık DDR2 bellek yer alacak.


GeForce Go 8600GT ile birlikte HDMI 1.3 standadına da destek verecek olan G40 bu sayede HDTV'ler ile bağlantı konusunda sıkıntı çekmyecek. 2 adet 200GB'lık hard disk ile depolama konusunda da kullanıcılarına geniş bir alan sunmayı hedefleyen G40 ek olarak sahip olacağı HD DVD-R ile de HD-DVD'leri kullanabilme ve veri depolayabilme imkaanı sağlayacak. Yüksek tanımlı entegre ses desteği ile birlikte gelmesi beklenen G40'ın ses konusunda önemli avantajlarından biri de sahip olduğu Harmon/Kardon hoplarlörler. Yüksek çözünürlükle ve kaliteli görüntünün yanında pürüzsüz ses sunma iddiası da olan Toshiba Qosmio G40'ın genel tasarımı da son derece şık. Qosmio serisinde son dönemde görmeye alışık olduğumuz siyah rengi yerini ağırlıklı olarak beyaza bırakmış durumda. Ürünün diğer detayları konusunda Toshiba'nın yakında açıklama yapması bekleniyor. 5KG'lık ağırlığı ile teknik özelliklerinin yanı sıra boy ve ağırlığı ile de masaüstü abilerine kafa tutan Qosmio G40'ın Haziran ayı içerisinde 3000 avro etiket fiyatı ile önce Avrupada takip eden süreçte ise 3000$'lık fiyatı ve G45 ismi ile ABD'de de satışa sunulması bekleniyor.
alıntıdır...
donanimhaber.com
saygılar...

corona35
19-09-2007, 01:44   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

monster notebook ların çoğunda bulabilirsin. zatn oyun için üretildikleri için ekran kartları gayet hızlı