laptop'a su dökülünce fön makinesi kullanmayın

cem_batum
23-12-2015, 14:59   |  #1  
cem_batum avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 7
42 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

şu habere bi baksanıza:

uzmanlar dizüstü bilgisayarlara kaza ile sıvı döküldüğü zaman, fön makine ile kurutma işleminin bilgisayarı tamamen kullanılamaz hale getirdiğini söyledi.

bartın'da bilgisayar tamir hizmetleri veren nil bilgisayar yetkilisi nilüfer demir, dizüstü bilgisayarlara sıvı temasında en büyük hatanın kullanıcıların hemen fön makinesi ile kurutmaya çalışmak istemeleri olduğunu söyledi.

yapılması gereken işlemler hakkında bilgi veren nilüfer demir, "dizüstü bilgisayara sıvı döküldüğü zaman kullanıcı hemen adaptörünü elektrikten çekip, bataryasını prizden çıkarmalıdır. hiçbir müdahale yapmadan ve zaman kaybetmeden hemen bilgisayar tamir servislerine getirmelidir. eğer masaüstü bilgisayara, ana karta ve diğer donanımlara sıvı teması olduysa bilinçli kişiler tarafından müdahalede daha masrafsız ve sağlıklı sonuçlar almaktayız" dedi.

bilgisayar bakımı hakkında da bilgiler veren nilüfer demir, "bilgisayarlarınızın periyodik bakımlarının yapılması performanslı çalışması için çok önemlidir. her 6 ayda bir makineleri, dizüstü ve ve masaüstü bilgisayarların iç kasa bakımları ısınmaya karşı, fan ve termal macun, termal pad yenilemelerinin mutlaka yapılması gereklidir. bu işlemler yapılınca bilgisayarınızın hızı artar, ısınması düşer ve daha uzun ömürlü olur" dedi.

batarya ömrünü uzatmak için yapılmasını gerekenler hakkında bilgi veren demir, "bataryanızı daha uzun süre kullanmak dizüstü bilgisayar kapalıyken tam şarj etmelisiniz. şarjı bitene kadar elektriğe takmamalıyız. bilgisayarın kritik pil seviyesi oranı yüzde 10'a gelmesini beklemeli ve adaptöre bağlamalıyız. dizüstü bilgisayarımız sabit bir yerde duruyorsa elektrikle kullanabilir, bataryamızı hiç takmayabiliriz" dedi.

raziel34
23-12-2015, 15:00   |  #2  
raziel34 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
204 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

haberi ilginç kılan şey ise haberin başlangıç cümleleri:"bartın'da tamir hizmetleri veren nil bilgisayar..." diye cümleye girmişler. türkiye'deki haber ajanslarının işini ne kadar ciddi yaptıklarının da göstermektedir bu haberin kalitesi. resmen bartın'daki nil bilgisayarın viral reklamı yapılmış. haber iha'nın haberi adam artık nişanlısının mı sevgilisinin mi reklamını yapmış bilmiyorum. belki de nil bigisayarın sahibine inceden yazıyodur. ha bu arada fön makinesiyle pc' dalmayın, abla doğru söylüyor pişmanlıklarınız derin olabilir.

ttbpc
23-12-2015, 18:25   |  #3  
ttbpc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 146
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

batarya ömrünü uzatmak için yapılmasını gerekenler hakkında bilgi veren
demir, "bataryanızı daha uzun süre kullanmak dizüstü bilgisayar
kapalıyken tam şarj etmelisiniz. şarjı bitene kadar elektriğe
takmamalıyız. bilgisayarın kritik pil seviyesi oranı yüzde 10'a
gelmesini beklemeli ve adaptöre bağlamalıyız. dizüstü bilgisayarımız
sabit bir yerde duruyorsa elektrikle kullanabilir, bataryamızı hiç
takmayabiliriz" dedi.

Yalan!

Batarya ömrünü uzatmak için batarya haftada bir %20, %30, %40 gibi her hafta değişen sürelerde doldurup boşaltılmalı.

theironman
23-12-2015, 22:03   |  #4  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

ttbpc arkadaşıma katılıyorum sonuna kasdar