Laptopdan 3D Half SBS Film İzlenir mi ?

Aftin
24-03-2014, 17:01   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2012

Arkadaşlar öncelikle herkeze merhabalar ! 

Kayseri de bir bilgisayar firmasının sahibiyim bu aralar sıkça sorulan ve müşterilerimizden de gelen yoğun talepler sonrasında konuyu açmış bulunmaktayım. Uzatmadan sadede gelecek olursak konumuz Laptopdan 3D film izlemek ve bununla alaklı bazı sorular sormak istiyorum sizlere.. 

Laptop modelimiz HP Pavilion g6-1002et olsun..(Elimde bulunan bi model seçmek istedim o yüzden buna karar verdim.) 
Bu modelin ekran kartı Ati Radeon HD 7670m Ayrıca birde intel hd graphics ekran kartı bulunuyor. Laptop da 15.6 led 1366 * 768 çözünürlüklü bir de panel mevcut. 

Şimdi ekran kartına bakacak olursak Ati ' nin kendi sitesinden edindiğim bilgiye göre aşağıdaki yazanları destekliyormuş bu ekran kartı ; 

AMD HD3D Teknolojisi4 
Stereoskopik 3D görüntü/gözlük destekli 
Blu-ray 3D destegi-10 
Stereoskopik 3D oyun oynama destegi 
3. parti Stereoskopik 3D özel yazilim destegi 

Link olarak bakmak isteyen olursa : http://www.amd.com/tr/p...deon-7500m-7600m.aspx#2 burdan bakabilir. 
Yani ekran kartı bakımından sorunumuz yok 3d yi rahatça destekliyor. 

Panel hakkında söylenecek fazla birşey yok zaten standart bi panel.(3D Görüntüyü bildiğim kadarı ile destekliyor ama tam emin değilim.) 

3D film konusuna gelecek olursak 3D film anaglyph olarak red cyan gözlüklerle laptopda rahat bir şekilde izlenebiliyor bunu deneme imkanı buldum ama bu sistem aşırı derecede gözlerde sulanma, baş ağrısı, mide bulantısı gibi rahatsızlıklar veriyor ve aynı zamanda sistem eski olduğundan dolayı derinlik hissini tam olarak alamıyoruz.Bu 3D Half SBS denen sistemde yani görüntülerin yan yana veya üst üste kullanıldığı sistem de ise bu şikayetlerin çoğu ortadan kalkmış ve derinlik hissini tam olarak alabiliyormuşsunuz. Bu nedenden dolayı Anaglyph 3D seçeneğinii kafamızdan atıyoruz ve kalıyor Half SBS seçeneği. Buraya kadar anlaşılmayan bi konu yoktur diye ümit ediyorum..Buradan sonrası için sizlere sormak istediğim 2 soru var ; 

Birinci sorum ; 

Bunu tam mantığını anlamak için soruyorum.Half SBS sisteminde görüntüler yan yana veya alt alta iken gözlüğü taktığımızda tek görüntü olarak mı gözüküyor ? Yoksa herhangi bi ayar yapmak lazım mı ? 

İkinci sorum ise ; 

Bilgisayardan anaglyph olarak film izlerken gözlük fark etmiyor fazla herhangi bi red cyan gözlükle rahatlıkla izlenebiliyor.Peki Half SBS sisteminde laptop için gözlük fark edermi ? Örneğin bende sony nin gözlüğü var bunla hp laptopda filmi izleyebilir miyim ? 

Zahmet edip okuyan herkese teşekkürler...