laptopta internet sorunu

CieM
22-06-2015, 03:22   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
158 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

arkadaşlar merhaba. benim çok acayip bi sorunum var, daha doğrusu "benim" sorunum bile olmayabilir ama bikaç gündür başımı ağrıtan bir hadise olduğu için çözüm yolunu arıyorum. biz interneti iki ev ortak kullanıyoruz. modem yan apartmanda oturan arkadaşımda ben laptop ve telefon ile onun modemine bağlanıyorum. son 2-3 gündür laptopta interneti kulanırken uzunca süre sanki nete aşırı ping yüklemesi oluyormuş gibi sayfalar geç açılıyor veya açılmıyor. fakat facebook olsun twitter olsun aynı sayfaya android telefonumdan denediğimde girebiliyorum. ve bendeki net bu kadar yavaşken arkadaşım kendi netinin her zamanki gibi normal olduğunu söylüyor, bu yüzden acaba bilgisayarımdan kaynaklanan bir sorunla mı karşı karşıyayım anlayamıyorum.

Lumpensakin
24-06-2015, 17:52   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 4
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2015

Sizin bilgisayarınıza arkadaşınızın modemi tarafından sunulan hız, bilgisayarınızın mac adresine modem üstünden hız sınırı koymak suretiyle kısıtlanabilir. Arkadaşınızın sizin hızınızı kasti olarak sınırlandırmış olması muhtemel, çünkü telefonunuzda hız problemi yaşamadığınızı belirtmişsiniz ona limit koymayı unutmuş/farketmemiş olabilir.

Elbette bilgisayarınızda internet erişiminizin yavaşlamasına sebep olabilecek daha başka birçok sorun olabilir bunlar yazmakla bitmez, bir miktar araştırma yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz.