Laptopta windows açılmıyor

Bonecrusher
16-03-2008, 11:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Dün Laptopta fişe takılıyken oyun oynuyordum. Bir anda oyun desktopa indi. Baktım ki pil göstergesi neredeyse sona kadar gelmiş. Meğersem elektrik kesilmiş de, ben bir süredir pilden oynuyormuşum oyunu. Windows hata verdi, "bilmemne grafik sürücüsü hata verdiğinden dolayı kapatılarak sorun giderilmiştir" gibisinden birşey. Oyunu kapatıp bilgisayarı kapatıyım dedim. Ama oyunun ekranı windowed şeklinde açıkken, o pencere siyah ekran gösteriyordu. "Herhalde oyun çöktü" düşünerek, bilgisayar daha fazla pilden yemesin diye bilgisayarı power düğmesinden kapadım.

Elektrikler geldiğinde açtığımda ise, Windowsun çalışmadığını gördüm. Windows'un loading ekranı çıkıyor, ama loading ekranı bitip de windowsun başlaması gerekirken, siyah bir ekran çıkıyor önüme. Harddisk ışığı yanıp sönüyor sanki birşeyleri yükleyecekmiş gibi, ama siyah ekran öyle boş boş duruyor, hiç bir gelişme olmuyor.

- F11 tuşuyla system recovery yapayım dedim. Normalde de o tuşla system recovery yapamıyorum zaten. Şimdi de işe system recovery devreye girmedi.

- F2 ile startup check'e gireyim dedim. Primary Hard Disk Self Test ettiğimde "#10009- Replace Hard Disk" hatası veriyor. Acaba hard disk yerinden mi oynadı diye düşünüp 2 harddiski de söküp bir daha taktım. Startup check gene aynı hatayı vermeye devam ediyor.

- Bilgisayar başlangıç ekranında bazen "Windows Hata Kurtarma" ekranı çıkıyor. "Başlangıç Onarmayı Başlat" dediğimde, Windows dosyaları yüklüyor, Windows loading ekranı çıkıyor. Bundan sonra da karşıma bir mavi arkaplanlı ekran geliyor. Bir cmd penceresi açılıp hemen kapanıyor. Arkaplan üstünde mouse imleci var, kontrol edebiliyorum. Ama bunun dışında bu ekranda hiç birşey bulunmuyor. Başlangıç Onarma gibisinden birşeyler de olmuyor.

- F8 ile gelen menüde "Bilgisayarınızı Onarın" ekranını seçtiğimde, gene üstteki olay gibi Windows dosyaları yüklüyor, Windows loading ekranı çıkıyor. Gene mavi arkaplanlı mouse imleçli ekran geliyor. Gene hiç birşey olmuyor öyle boş boş duruyor.

- F8 ile Güvenli mod denediğimde crcdisk.sys'e kadar gelip duruyor. Ondan sonra hiç birşey olmuyor.

- F8'de "Dizin Hizmetleri Geri Yükleme (Directory Services Repair)" modunda crcdisk.sys'i geçiyor. Ama bu sefer de "D: üzerinde dosya sistemi denetleniyor. Birim temiz", "E: üzerinde dosya sistemi denetleniyor. Birim temiz" ekranı geliyor. Bu sefer de orda duruyor.

- Windows'un diğer F8 seçenekleri işe yaramıyor. Normal bir şekilde Windows başlıyor ve gene siyah ekranla başbaşa kalıyoruz.

Bu sorunu nasıl çözebilirim bir türlü bulamadım.

- Windowstan kaynaklı birşey olduğunu düşünüyorum. Sonuça loading ekranı çıkıyor ama Windows çalışmıyor. Format atamam, Laptopla birlikte herhangi bir sürücü veya windows cd'si gelmiyor.
- "Replace hard disk" hatası beni şaşırttı. Replace etmeme rağmen halen aynı hatayı veriyor. Peki bu, harddiskin tamamen bozulmuş olduğunu mu gösteriyor? E 1 saat önce oyun bile oynatan harddisk neden 1 saat sonra tümden bozulmuş olsun ki? En fazla Windows bozulur böyle bir durumda.

İşime yarayabilecek bir yöntem biliyor musunuz? Windows açılmadığı için bootable cd'lerle uğraşıcağız. Bu konuda yardım olabilecek windows repair veya harddisk repair bootable programlar var mıdır acaba? Gerçi harddisk repair programlarına güvenmiyorum. Bozulmuşsa "bozuldu" diyor, düzeltemediği için de öyle kalıyor.

Bunların dışında windowsun açılması için neler yapabilirim. Böyle bir sorunla karşılaşmış var mı veya bu sorun hakkında aklına birşey gelen var mı?

Hiper£l£v£nKids
16-03-2008, 12:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

windows vista mı xp mi 2000 mi?

Bonecrusher
18-03-2008, 12:34   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

vista
ama bunun sorunla ne gibi bir alakası var?

Bonecrusher
22-03-2008, 14:20   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Knoppix Live CD ile açtım bilgisayarı. Vista olan C sürücüsüne "dirty" diyor. Dirty ile kastettiği nedir bilmiyorum, ama Knoppix harddiskleri görmesine karşın harddisklere checkdisk tarzı bişi yapmıyor.

Bir yerden Vista Recovery CD buldum. İngilizce. Vista'mın kendi recovery komutu gibi mavi arkaplanla yalnız bırakmıyor beni ama, menüde komutları yaptığım zaman işe yaramıyor. Startup Repair var. Onda "birkaç dakka sürebilir" diyor, loading barı sürekli dönüyor. Ama 3-4 saat beklesem de işlem bitmiyor. Menüde bir de bir önceki tarihe geri alma seçeneği var. Onu seçtiğimde bana hangi tarihlerde yedek almışım gösteriyor. Ama geri dönmek istediğimde "bad sector var, önce onu düzeltin" diyor. "Tamam aslanım hadi düzelt" diyince (altta checkdisk linki çıkıyor) checkdisk ekranı çıkıyor, ama OK'a bastıktan sonra sanki hiç birşey yapmıyormuş gibi oluyor, ilerleme kısmında bar hiç gözükmüyor.



Burdaki HDD Regenerator'ü denedim. 250 GB'lık Primary Harddiski 24 saatte tarıyor. 2 tane bad sector buldu ve düzeltti.
Ama bilgisayarı tekrar çalıştırınca windowsa işe yaramadığını gördüm.

Vista Recovery CD'yi tekrar deniyim dedim. "Tarihe geri al" seçeneğinde hala "bad sector var" diyor bana. Vista Recovery CD'nin başındaki "install Vista" seçeneğini de denedim. Install Vista diyince duruyor. İlerlemiyor. Kitlenme değil, ama ilerlemiyor. Öyle ablak bir durum.

Knoppix kuruyum diycem, modemin ona uygun driverı vardı sanırım. Ama Knoppix 5.0.1 CD'sinde kurulum ekranı görmedim onun için.

Kıbrıs'ta Vista CD'sine baktım, bulamadım. Pazartesi biraz daha araştırıyım.