Laptopum Oyun Oynamak İçin Uygun Mu?

by_Korsan
08-05-2011, 21:18   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Geçen yaz, artık tarihi eser olmuş masaüstü bilgisayarımı değiştirerek son çıkan oyunların sistem gereksinimlerinin yettiğine inandığım bir laptop aldım. Ancak başımda bir sorun var ki, o sorun yüzünden oyun oynamaktan soğudum. Laptopum benim kadar soğumadığı için, sürekli ısınıp kapanıyor(Şimdiye kadar bu sorunu oyuna başladıktan 20-25 dakika sonra aldım. PES ve GTA 4 oyunlarında oldu.). Bende laptopumun özelliklerini yazıp sizlerden bu konuda fikir almak ve sorunumu çözmek için yardım istiyorum.

- Bilgisayarımın markası Acer.
- İntel Core i5 processor 430M
- 1 GB NVIDIA Geforce GT 320M Ekran Kartı
- 3 GB Ram
- 320 GB Harddisk
- Windows 7

* Bilgisayarımı bir masanın üstünde kullanıyorum. Ayrıca pilimde sorun olduğu için mutlaka şarjda kalıyor. Yani bir nevi elektirik ile kullanıyorum.

Acaba bu ısınmasını etkiler mi?
Sizce soğutucu almalı mıyım? Alsam sorunum çözülür mü?
Hiçbir masraf harcamadan evde herhangi bir çözüm bulabilir miyim?
Sizce bilgisayarım oyun oynamak için yeter mi?

Yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum. Görüşmek üzere..

doktormert
08-05-2011, 22:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
185 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

kaç yıldır bu bilgisayarı kullanıyorsun bilmiyorum ama eğer garantisi dolduysa bilgisayarını bir servise götür çok cüzi bir rakama fanını temizletebilirsin. fanın çok kirliyse ve hava akımı tam sağlanmıyorsa işlemcin ısınır ve bir süre sonra otomatik  olarak kapanır.
bilgisayarının arka planında çok fazla program çalışıyor olabilir.Bu da işlemcini zorlar ve ısınmasına sebep olur. oyun oynarken arka plandaki tüm programları kapatmanı tavsiye edebilirim (anti-virüs programın dahil)
pilinin takılı olması işlemcini etkilemez ama batarya zaten bozuk diyorsun pili çıkarıp direk elektrikten gücü sağla. ( pile aşırı yükleme yapılırsa çok düşük de olsa patlama ihtimali var )

aklıma gelenler bunlar umarım işine yarar. soğutucu konusuna gelince de bence gerek yok ama bilgisayarının masanın üstüne tam yapışmadığına dikkat et yani yanından bir bak bilgisayarına eğer altında boşluk görüyorsan sorun yoktur ama tam kapanıp altını göremiyorsan bilgisayarının köşelerinden destek ver. en azından fanının yerine göre bir sağ bir sol olmak üzere altına bir şey koy ki tam hava alsın.

by_Korsan
08-05-2011, 23:28   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Öncelikle mesajın için teşekkür ederim. Bilgisayarı alalı daha tam 1 sene olmadı. En yakın zamanda garanti seviyesine bakacağım.
Oyun oynarken mümkün olduğunca bir şey açmamaya çalışıyorum. Bir daha ki sefer antivirüs programımıda kapatacağım ve elektirik ile sağlayacağım. Sağ sol köşeler için de laptopun altında destekler var. Vallahi şimdi farkettim :D. Evet şimdi boşluk oluştu. (Laptop, klavye masasında durduğu için, o destekler boşlukta duruyordu..)

Temizleme konusunda ise içini açmadan hava yerlerine fön, süpürge vb gibi bir şeyler ile temizlesem, nasıl olur? Bunu bazı yerlerde okumuştum ama tam emin olmadığım için yapmadım.

Yardımların için tekrar teşekkür ederim :). Sorunumun kesin olarak ısınmadan kaynaklandığına emin gibiyim.

Son Düzenleme: by_Korsan ~ 08 Mayıs 2011 23:30
hrcfb
08-05-2011, 23:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
135 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

acer.. baştan markadan kaybetti çoğunda ısınma problemi var soğutucu fan kullan leptop altına biraz etki gösterir