Lavanta kokusu ile genç ve dinç kalın

viking20
07-12-2008, 21:58   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006


Lavanta kokusu ile genç ve dinç kalın
Bir tutam lavanta ile erken yaşlanmaya karşı koyacağınızı biliyor muydunuz? Gençliğinizi garanti altına almak için bu mor renkli çiçeği evinizden eksik etmeyin..
Kendinizi yorgun ve sinirli mi hissediyorsunuz? Bir tutam lavanta, her şeyi kontrol altında tutmanıza yardımcı olacaktır. Beş dakika içinize çekeceğiniz hafif bir lavanta kokusu; erken yaşlanmanıza neden olan stres hormonu 'kortisol'un salgılanmasını yavaşlatarak sakinleşmenizi sağlar.
AFRODİZYAK KOKU
Bu konuda yapılan küçük bir çalışma; lavanta koklamanın sadece kortisol seviyesini düşürmediğini, aynı zamanda insanların vücudundaki antioksidan aktivitesini yükselttiğini gösteriyor. Bu, lavantanın sağlığa yararlarını sergileyen ilk çalışma değil... Örneğin uzun zamandır lavantanın afrodizyak etkisi olduğu biliniyor. (Ayağına masaj yaparken lavanta kokulu bir losyon kullanırsanız ne demek istediğimizi anlarsınız...)
BAŞ AĞRISI İLACI
Aslında yapılan birçok araştırma; lavantanın, uykusuzluğa da iyi geldiğini gösteriyor. Zaten bu nedenle yastıkların içine hafif bir lavanta kokusu ekleniyor.
* Lavantanın bilinen daha birçok gücü var. Örneğin lavanta yağı, uzun zamandan beri antiseptik ve dezenfektan olarak kullanılıyor.
* Ayrıca, şakaklar lavantayla ovulduğu zaman, baş ağrısına da iyi geliyor. (Ama bazı araştırmalar da, fazla lavanta kullanımı genç erkeklerin hormonlarını altüst ettiğini ortaya koyuyor...)









kaynak

,9E221CDC48A14C46B81A2F4A91AA67A3.html

------
14 yıl daha genç olmanın 4 yolu

Bol bol hareket edin, sebze ve meyveyle beslenin, alkol ile sigarayı hayatınızdan çıkarın ve olduğunuzdan daha genç görünün..Vücudunuzun saatini geri çevirmek istiyorsanız, güç ellerinizde! Bu gerçeği araştırmalar da kanıtladı. Orta yaşlı bir kişinin sahip olduğu dört alışkanlık onu 14 yaş gençleştirmeye denk geliyor. Bu da 50 yaşındaki bir kişinin vücut yaşının aslında 36 olabileceğini gösteriyor. İşte uygulamanız gereken 4 kolay strateji:
1- Hareket edin: Evet bunu her zaman söylüyoruz ama her hafta anti-aging'e yardımcı olabilmesi için üç fiziksel aktiviteyi düzenli olarak yapmalısınız. Bu üç fiziksel aktiviteler şunlar; yürümek, güç egzersizleri, (Ağırlık kullanarak) yüzme, bisiklete binme, aerobik, jogging gibi kalp ritmini hızlandıran egzersizler.
2- Diyetinizi sebze ve meyvelerle doldurun: Her öğünde renkleri sayın. Öğünlerinizde en az üç renk olmalıdır. Ama beyaz ve kahverengiyi bu üç renge dahil etmeyin. Domatesin kırmızısı, limonun sarısı ya da marulun yeşilini tercih edin.
3- Alkol konusunda kalbinizle dost olun ve dikkatli davranın: Alkolü bilinçli bir şekilde tüketmek, kalp damarlarınızı üç yıl gençleştirir. Ancak özellikle, ailesinde göğüs kanseri olan kadınlara içki içmeyi kesinlikle önermiyoruz. Ayrıca ailesinde uyuşturucu ve alkol bağımlılığı yaşayanların da alkolden uzak durması gerekiyor. Kadınlar için günde yarım veya bir kadeh, erkekler içinse günde bir veya iki kadeh içki yeterlidir.
4- Kötü alışkanlıklardan uzak durun: Örneğin siz içmeseniz bile etrafınızda içilen sigaralar size de çok zarar verir. Sigara içilen bir ortama girdiğinizde ve bir saat kaldığınızda siz de en az dört tane sigara içmiş gibi olursunuz. Sigara içen birisi, sigarayı bıraktıktan beş yıl sonra, sigara içilen sekiz yılın yedi yılını geri kazanmış olur.
kaynak

,2B0DB07E37BA4082912BA735BE9EA5E9.html

Son Düzenleme: viking20 ~ 07 Aralık 2008 22:59
DaRWeLL
07-12-2008, 23:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,851 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

hiç sevmem Gülümseme

Toxic
08-12-2008, 00:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bilgi için sağol :)