Lcd monitörde DVI bağlantı ve çözünürlük sorunu

uzzdenus
29-11-2007, 14:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

 

Selamlar, çok ciddi bir sorunum var.
Bir kaç gün önce Viewsonic VG2230wm monitör aldım. Her şey gayet yolunda giderken dün akşam bilgisayarı açtığımda bir sorunla karşılaştım. dvi bağlantı yapıldığında çözünürlük 1024.768 üzerine çıkamıyor:( ekran kartı sürücüsünü kaldırdığımda çözünürlük normale dönüyor ancak bu sefer de oyun vb oynayamıyorum doğal olarak. ekran kartı için sürücü kurmaya kalktığım anda sorun yeniden ortaya çıkıyor. ekran kartım Inno3D 8800GT. lütfen yardım:/

Son Düzenleme: uzzdenus ~ 29 Kasım 2007 14:27
Borga-x
29-11-2007, 14:31   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 1
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Monıtorun drıverlarını kaldırp tekrar kurmayı dene.Eger surucusu sende yoksa netten bulup ındırebılırsın

uzzdenus
29-11-2007, 14:51   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

sürücüleri yükledim ancak bir işe yaramadı.

Borga-x
29-11-2007, 14:58   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 1
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Monıtorun Hz'ını yukseltmış olabilirsin. Monıtor ayarlarını kontrol et derım

uzzdenus
29-11-2007, 15:20   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

hepsini kontrol ettim. zaten vga bağlantı yapınca sorun ortadan kalkıyor. hdcp kurbanı falan olabilir miyim?

Borga-x
29-11-2007, 15:34   |  #6  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 1
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

HDCP kullanabılmen ıcın bunu destekleyen bır HD-DVD veya BlueRay veya Vısta kullanıyor olman lazım. Normalde ekran kartın bunu desteklıyor ama monıtorun sıtesınde bununla ilgili bir sey goremedım. Bence sıstemı formatlayıp bır dene veya monıtoru baska bır sıstemde denemenı onerırım.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 29 Kasım 2007 15:36
uzzdenus
29-11-2007, 16:01   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

vista kullanıyorum ve monitörümün hdcp desteği yok. bununla ilgili bir sorun olabilir mi?

Borga-x
29-11-2007, 16:16   |  #8  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 1
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Sanmıyorum ama Viewsonıc servısı ıle gorumeye gırıp bunu sorabılırsın.
       
ViewSonic

Servus Bilgisayar A.Ş.
Büyükdere Cad. Ecza Sok. No: 6
GÜLTEPE - LEVENT
Istanbul
34394
Turkey

Phone: +90 (0) 212 319 0 989

uzzdenus
29-12-2007, 11:27   |  #9  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

format atmıştım ve sorun düzelmişti, ancak tekrar başladı. vgada görüntü alırken dvi bağlantısından görüntü alamıyorum.

Turhost