LED mi, LCD mi yoksa plazma mı daha iyi?

CHIP Online
29-12-2011, 01:09   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

LED'lerin parlaklığına diyecek yok, plazmalar ise arayı kapattı bile. Peki hangi TV size göre?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/led- ... daha-iyi_31069.html


Resimlerle: CES 2011'e damgasını vuran cepler!

Televizyonlarda üç tür teknolojinin adını sıkça duyuyoruz: LED, LCD ve Plazma. Hangisinin daha iyi olduğu konusunda çokça tartışma yapıldı, sayısız yorum yazıldı. Ancak işin aslı, her birinin kendine göre avantajlara sahip olması ve birini koşulsuzca öne çıkarmanın zor olduğu. Peki, bir LED televizyon mu size göre, LCD mi, yoksa plazma mı?

LCD TV'ler birkaç inç'lik ekranlardan 80 inç'lik boyutlara kadar çıkabiliyorlar. LED TV'ler de aslında birer LCD TV, ancak ışık kaynağı olarak geleneksel CCFL'ler yerine LED'i kullanıyorlar. LED TV modelleri genellikle uç nokta olduklarından, performans avantajına sahip olabiliyorlar. LED konusuna ayrıca duracağız. Plazma TV'ler ise bugün Panasonic, LG ve Samsung tarafından üretiliyor ve boyutları genellikle 42 ile 65 inç arasında değişiyor. Makalemizdeki bilgilerin genel olarak orta seviyelerdeki / ortalama televizyonlar için olduğunu da hatırlatarak karşılaştırmamıza başlayabiliriz.

Tüm konu: LED mi, LCD mi yoksa plazma mı daha iyi?

Resimlerle: CES 2011'e damgasını vuran cepler!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: TV'ler konusunda sizin tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz...

alarmala
09-03-2012, 14:45   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012

televizyonları öyle bir hale getiriyorlarki tv markaları aynı boyut tv den 8-10 cesit ürün üretiyorlar bunların kimisi full hd - kimisi lcdtv ready - kimi usb baglantılı ama bunların hepsini bir arada sunan iyi bir tv markası bunu 117 ekran birlestiriyorlar örnek verirsek : led+smart+fullhd vs ama fiyata bakınca tavan yapıyor bizde cepimize göre bir televizyon almak istedigimiz zaman 80 ekran led veya lcd televizyonlarda bu özellikleri maalesef bulamıyoruz....
televizyon alırken lcd veya led diye aldanmayaın her cesit televizyonun iyisi ve kötüsü vardır siz tv alırken iyi arastırın cünkü en az 5 sene kullanırken keyif almak isteyeceginiz bir ürün oldugunu unutmayın.
ben hala philips marka 21 senelik televizyonu cöpe atamıyorum :(

dasti
12-03-2012, 08:48   |  #3  
dasti avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,963 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

Bizim tüplü Philips televizyon vardı yıllarca kullanmıştık banamısın dememişti. :) Alarmala sende de kesin aynı model vardır müdür :)

Chip güzel bir karşılaştırma yapmış gerçekten tebrik ediyorum. İnsanların kafasını bu soru hep karıştırır. Led mi, Lcd mi, Plazma mı. Aslında hepsinin birbirine göre artı eksileri var. Ben şahsen görüntü kalitesi, parlaklık açısından led tv öneririm. Hatta imkanınız varsa şimdi 3D Led tv lere geçin derim. Lg nin cinema 3d smart tv leri bu listede ilk sırada daha sonra samsung ve philips düşünülebilir. Hea alırken Akıllı Tv olmasına özen gösterin. Çünkü artık televizyonlarımız sadece yayınları, tv kanallarını izlemekle kalmıyor nete giriyor, oyun oynanıyor ve birçok uygulamayı içinde barındırıyor. :) Alacaklara duyurulur. :)

alarmala
04-04-2012, 10:36   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012

dasti gercekden haklısın artık tv ler sadece belediye anteni veya canak antenle kullanılan cihazlar deyil simdi tvden internete baglanıp sörf yapabiliyorsun.... ama bizim ülkemizde ters bir durum var 6000 lira verip en iyisinden tv alıyorsun aldıgın televizyonun müsteri hizmetlerini arıyorsun e bu ülkede hala yeterli alt yapı yok diyorlar yuh yanii.... adamlar televizyonu satıyorlar ama alt yapısını hazırlamıyorlar:(((

efeoglu
04-04-2012, 17:05   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
3,430 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

altyapısını hazırladıktan sonra o 6 bin liralık olur 10 bin lira.. burası türkiye :D insanlar birbiri üzerinden para kazanmanın yollarını arıyolar :)