Lenovo için "oyun yeni başlıyor"

CHIP Online
30-03-2014, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Son zamanlarda gücüne güç katan PC üreticisi Lenovo, gözünü akıllı telefon pazarına dikti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/len ... basliyor_46268.html

Lenovo, 2013'ü yıldan yıla %52,4 büyüme ve %13,1 pazar payına ulaşarak tamamladı. Lenovo, dünyadaki liderliğini sürdürürken, Türkiye'de de geçtiğimiz yıl başlattığı yeniden yapılanma stratejisinin sonucunda hem PC pazarının hem de dizüstü bilgisayar pazarının açık ara birincisi oldu.

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı ise Lenovo'nun yükselişi ile ilgili şu bilgileri verdi: "Lenovo, güçlü stratejisi, takım ruhu, tüketici ihtiyaçlarını okumadaki yeteneği, inovasyon ve verimlilik arasında kurduğu denge ile 2013 yılını zirvede tamamladı. Türkiye'de son çeyrekte (Ekim-Kasım-Aralık2013) pazar payımızı %17.3'e çıkardık. % 21.8 küçülen pazarda %48.5 büyüdük.

Özellikle yenilikçilik ve yaratıcılık konusunda parladığımız bir yıl doldu. Lenovo, IDC raporuna göre son çeyrekte %18,5 pazar payı ile dünyadaki liderliğini sürdürürken, Türkiye'de de geçtiğimiz yıl başlattığı yeniden yapılanma stratejisinin sonucunda hem PC pazarının hem de dizüstü bilgisayar pazarının açık ara birincisi oldu. Lenovo, çeyrek dönemde 32,6 milyon cihaz siparişi aldı, başka bir deyişle saniyede yaklaşık beş Lenovo cihaz satışımız oldu."

Lenovo'nun başarısını bir süre önce duyurulan akıllı telefon pazarında da tekrarlayacağından emin olduğunu dile getiren Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı sözlerine şöyle devam etti:

"PC ve tablet PC'de lider olduğumuz bir yılı daha geride bırakıyoruz. Bugün satılan her 5 üründen birinin Lenovo olduğunu görüyoruz. Tüketici tarafında hızlı büyümemiz bizi mutlu ediyor. Satın almalar ve birleşmelerle Lenovo yeni bir oyun başlatıyor. Tamamen ülkeden ülkeye farklılık gösteren stratejilerle ilerleyeceğiz. 2014 yılı sonunda Lenovo akıllı telefon pazarında da güçlü bir şekilde yerini alacak. Kısa bir süre önce duyurduğumuz Motorola satın almasıyla akıllı telefon pazarına giriş yapacağız. Telefon pazarında her fiyat bandında ürün getirmeyi hedefliyoruz. Yine IBM Server satın alması da PC+ stratejimiz için mükemmel sonuçlar doğuracak.   Kısacası Lenovo için henüz yeni başlıyor diyebiliriz."

Tüm Konu: Lenovo için "oyun yeni başlıyor"

Kaynak: www.chip.com.tr