Lenovo'nun 10'uncu "altın"ı Türkiye'de

ufukgursoy
09-06-2008, 11:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Lenovo EPEAT Gold (Altın) derecesi sahibi ürün serisine bir ThinkVision monitörü daha ekledi. Dünyada EPEAT Gold sıfatına sahip tek bilgisayar üreticisi olan Lenovo’nun, bu önemli sıfatı taşımaya uygun bulunan onuncu monitörü “L200p” oldu. Teknoloji sektöründe çevresel konularla ilgili en saygın sıfatlardan biri olan “Elektronik Ürünler Çevresel Değerlendirme Aracı” EPEAT’ın “Gold” sıfatına sahip olmak, bir üreticinin çevresel sorumluluk konusunda, kuruluşun en yüksek standartlarını sağladığı anlamına geliyor. Lenovo’nun 10 monitör modeli bu sıfatı taşıyor!

EPEAT Gold sıfatına sahip seriye en son katılan ürün olan 20 inç ThinkVision L200p geniş performanslı monitörü, 1680 x 1050 (WSXGA+) çözünürlüklü panel, 5 ms yanıt zamanı, 1000:1 kontrast oranı ve 300 cd/m2 maksimum parlaklığa sahip. Bir performans ürünü olarak hem HDCP desteğine sahip VGA ve DVI arayüzleri hem de monitörün eğilmesini, dönmesini ve yüksekliğin 110 mm indirilebilecek ve yükseltilebilecek şekilde ayarlanmasını sağlayan bir performans standı da bulunuyor.

EPEAT Gold derecesi nasıl alınıyor?

Bir monitörün EPEAT Gold’a ulaşması için, 23 adet “zorunlu” ölçüte uyması gerekiyor. Bu ölçütler arasında, çevreye zarar veren malzemelerin kullanılmaması, ürün ömrü, enerji tasarrufu, performans gibi değerlendirmeler bulunuyor. Bunların yanı sıra, monitörün yüzde 25’ten fazla geri dönüşümlü plastik kullanmak gibi opsiyonel ölçütlerin yüzde 75’ini sağlayıp sağlamadığına da bakılıyor. L200p Wide, bu kriterleri sağlayan bir monitör.   

299,99 Euro’dan başlayan fiyatlarla 2 Haziran’dan itibaren vitrinlere çıkacak olan L200p Wide gerçekten sahip olmaya değer bir kalite taşıyor.