Lenovo ThinkPad X300

Teknolojitakipcisi
23-10-2008, 16:35   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Hepimizin yakından takip ettiği teknolojik gelişmeler her gün bizi şaşırtıyor. Dizüstü pazarının ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden olan Lenovo’nun ThinkPad serisi bilgisayar teknolojisi konusunda birçok ilke imza atmış durumda. Yeni seride bizlere performans ve inceliği sunan Lenovo ThinkPad X300; Intel Core 2 Duo işlemcisi, 13.3 inç ekranı, darbe ve düşmeye karşı koruma sağlayan kafes sistemi, 2 GB bellek kapasitesi, yeni sabit disk teknolojisi olan Solid State Drive (SSD) sürücüsü, inanılmaz 1.9 cm incelik ve 1.5 kg hafifliği ile piyasada yerini alıyor. Lenovo ThinkPad X300, yeni 7 mm inceliğindeki DVD yazıcısı istenirse çıkarılıp ilave pil takılarak toplam 10 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Suya dayanıklı dizüstü…

ThinkPad ailesinin en yeni üyeleri arasında gördüğümüz Lenovo ThinkPad X300 ultra ince yapısı ve hafifliğinin yanı sıra özel suya dayanıklı klavyesi sayesinde de kendisine hayran bırakıyor. Lenovo ThinkPad X300 bu özelliği ile klavye kısmının altında bulunan su akıtma kanalları sayesinde klavyeye dökülen suyu tamamen aşağıya boşaltıyor. Bu sayede dizüstü bilgisayarınızın klavyesine kazayla döktüğünüz su, bilgisayarınızın bozulmasına neden olmuyor. Bu özelliğin yanı sıra yazılımsal sorunlara karşı geliştirilmiş olan sistem ve veri kurtarma sistemiyle donatılmış olan Lenovo ThinkPad X300, virüslere karşı üstün bir koruma sistemine sahip.


Güvenlik ve dayanıklılıkta son nokta

Sağlamlık unsuru, bir dizüstü bilgisayarda aradığınız özelliklerin başında geliyorsa bu bilgisayara göz atmadan geçmeyin. Hafif ve ince yapısına rağmen çok sağlam bir yapıda üretilmiş olan Lenovo ThinkPad X300, bu özelliğini “Roll Cage’’ denen magnezyum alaşımlı kafes sistemine borçlu. Lenovo’nun geliştirdiği bu sistem sayesinde dizüstünüz darbe veya düşme sonucu meydana gelebilecek hasarlardan korunmuş oluyor. 80 kg. ağırlığındaki bir insanın üzerine çıkmasını bile kaldırabilecek dayanıklılıkta olan Lenovo ThinkPad X300’ün diğer bir özelliği ‘‘Aktif Koruma Sistemi’’ sayesinde sabit diskinizin korunup, verilerinizin kurtarılıyor olması. Darbe ve düşmelere karşı araçlarda bulunan ABS sistemine benzer bir görev gören koruma sistemi, sensorlar aracılığıyla olası darbelere karşı sabit diskinizi ve verilerinizi koruyor.

ThinkPad ürünlerinin sistem özellikleri, görselleri ve fiyat bilgileri için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.



DaRWeLL
24-10-2008, 14:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,851 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Biraz önce discoveryde reklamını gördüm..Lenovo yapmışsa iyi yapmıştır zaten özelliklere baktıgımızdada anlaşılıyor..

GhosTon
24-10-2008, 15:07   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
55 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

leptop almak istiyen herkese öneririm IBM iken de tink ped serisi çok iyidi lenevoda da aynı şekilde çok iyidir...

Teknolojitakipcisi
31-10-2008, 09:26   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

bence zaten Lenovo başka bir stratejik ortakla anlaşıp satın alsa şu an piyasada bu kadar kaliteli lenovo ürünleri olmazdı. IBM muhteşem bir seçim Lenobo muhteşem bir bilgisayar üreticisi. Şu an bu incelemesini yaptığım ürünü ne yazık ki maddiyattan kullanamıyorum ama olsun elimde Lenovo 3000 serisinden N200 var :) gayet memnunum.